Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : zgoda na publikację zdjęć na www - jak sformułować

Cluer
15-09-2010, 09:09
Z góry przepraszam jeśli gdzieś była taka informacja - niestety nic nie udało mi się znaleść...

Ostatnio w Toruniu odbywał się koncert Ani Wyszkoni. Udało mi się dostać akredytację ze stacji radiowej, która była organizatorem imprezy i moja żona robiła oficjalną fotorelację z koncertu. Zdjęcia wylądowały na stronie
organizatora, potem na stronie mojej żony. Daliśmy linka managerom Ani Wyszkoni czy są zainteresowani... przyszły dwie odpowiedzi - zdjęcia im się bardzo podobają i chcą umieścić je na oficjalnej stronie wokalistki. :mrgreen:
Możecie je obejrzeć tutaj:

http://www.twojafotografia.com.pl/wyszkoni/

są już też na oficjalnej stronie
http://www.aniawyszkoni.pl/galeria/dzial:koncertowe/id:4c8ff507c88b3 (niestety jakość zmasakrowana :(

mimo korespondencji pocztowej - manager Ani wysłał jeszcze takiego maila:

Bardzo proszę jeszcze o oficjalną zgodę na publikację na stronie internetowej www.aniawyszkoni.pl oraz www.rockhouse.pl. Aby formalności stało się zadość

Co mam im napisać ?
ma ktoś gdzieś taki formularz ?

Jeśli tak to poproszę tutaj, na PM albo bezpośrednio do autorki zdjęć na adres: Monika@TwojaFotografia.com.pl

Dziękuję.

lux
15-09-2010, 09:15
cudów nie ma, po prostu piszesz, ze się zgadzasz na umieszczenie tych fot. Licencja niewyłączna bezpłatna.

MM-architekci
15-09-2010, 09:18
Po prostu napisz że wyrażasz zgodę na publikację zdjęć z koncertu takiego i takiego wtedy i wtedy w zakresie zamieszczenia zdjęć na serwisie takim i takim

tu żadnej filozofii nie ma a obie strony się dogadały więc tak wystarczy ;]

Cluer
15-09-2010, 09:19
cudów nie ma, po prostu piszesz, ze się zgadzasz na umieszczenie tych fot. Licencja niewyłączna bezpłatna.

dobra ale co to jest:
"licencja niewyłączna"
wikipedia mało pomogła:

Licencja niewyłączna - licencja która nie ogranicza grona licencjobiorców, dopuszczając wzajemną konkurencję.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
co powiecie na to:

1.Wyrażam zgodę na nieodpłatną publikację przesłanych zdjęć z koncertu Ani Wyszkoni, zarejestrowanych podczas koncertu w Toruniu dnia 11 września 2010r., na stronach internetowych www.aniawyszkoni.pl oraz www.rockhouse.pl.

2. Oświadczam, że jestem autorem ww. zdjęć, właścicielem autorskich praw majątkowych, oraz że prawa autorskie nie podlegają żadnym ograniczeniom, nie naruszają jakichkolwiek autorskich praw majątkowych lub osobistych osób trzecich, ani też nie są przedmiotem jakichkolwiek roszczeń takich osób.

myślę jeszcze żeby dodać adnotację do p1:
Z zastrzeżeniem umieszczenia w widocznym miejscu imienia i nazwiska autora zdjęć...

co Wy o tym ?

MM-architekci
15-09-2010, 10:11
oni podpisać i tak muszą , chyba że sam napiszesz że nie chcesz więc adnotacja zbędna

wystarczyło by jedno zdanie ale twoje pkt też mogą być

Cluer
15-09-2010, 10:29
oni podpisać i tak muszą , chyba że sam napiszesz że nie chcesz więc adnotacja zbędna

wystarczyło by jedno zdanie ale twoje pkt też mogą być

OK dziękuję :)
Sądziłem, ze musi być na piśmie informacja, od autorki zdjęć, że jest autorką. :-D

Już wysyłam to do Moniki - niech ludzie z Rockhouse mają nasze błogosławieństwo.