Zobacz pełną wersję : Kto ma EOS 5d w Warszawie?
Czesc !
Jestem prawie zdecydowany na 5d, ale jeszzce przed zakupem, mam prośbę i pytanie do forumowiczów ?
Czy jest ktoś z Warszawy kto dał by mi pstrykanć parę zdjeć w/w korpusem na mojej CF'ce ?
Mozna by zrobić jakis plenerek i przy okazji pstryknac parę zdjęć.
Bardzo by mi to pomogło, jesli istenieje taka osoba na forum, która mogła i chciała by mi pomóc
Pozdrawiam Serdecznie
Antek Łoskot
o.. zostawiasz nikona? :mrgreen:
nie chwaliles sie :)
nie wiem czy zostawie Nicona na dobre... tymczasem napewno tak, zeby zebrać fundusze na 5tkę i szkiełka.
5tka mi sie poprostu podoba, i będe chciał ją kupić, jak tylko nazbieram kasy :)
Rozumiem że ludzie tu mnie nie znają, może więc swoją topicową prośbę, postawiłem zbyt wcześnie ...
no nic będe musiał przetestowąc 5tkę jakos inaczej
znaja, znaja:) to teraz bedziesz mial u zoltych braci przechlapane! przeciez tam d200 jest lepszy od 5d:)
już mam przechlapane :) ale co poradze ....
Zresztą mozna poczytać całą dyskusję w topicu o zdjęciach 5d (kat. inne systemy) Narazie odpuszczam sobie obóz nikoniarzy, zresztą ciekawych zdjęc jest tam coraz mniej ostatnimi czasy .
antonjo: kto moze czytac ten moze, koledzy z zoltego forum maja alergie na moja skromna osobe:), mysle jednak, ze powinienes sie wstrzymac troche z zakupem. jak pojawi sie d200 to zobaczymy sampelki, moze bedzie niezly? body d200 jest lepsze niz 5. tak czy inaczej po pojawieniu sie d200 mam nadzieje na lekka obnizke ceny 5d. jezeli nie musisz teraz kupowac; poczekaj do polowy styczna (ale to tylko moje 3grosze:)
tak też planowałem zrobić, kupić 5tke styczeń / luty ... poza tym teraz moje 17-55 i 70-200 sa troche mało warte jakoś, liczyłem ze pojawienie sie d200 wpłynie na wtórny rynek szkieł, i bede mógł troche wiecej za nie wytargować.
Co do d200 moze i fajny - ale ja sie jakoś zafiksowałem na 5d , poza tym od jakiegos czasu mysle o szkłach stałoogniskowych - 24mm 50 mm 85 mm i 135 mm - a tak sie składa ze Nicon ma je tylko w wersjach srubokrętowych .
Jako ze pstrykam troche sportu, wolał bym miec w tych szkiełkach USM / AFS
Do sportu: Canon:))))), ale czy 5d?
sport pstrykam "od sasa" do lasa ... czyli okazjonalnie (http://www.antonjo.neostrada.pl/mmasport/index.html), 3fps starczały mi zawsze do moich potrzeb, nie chce zadnych cegieł typu 1d czy d2.. to za wielkie dla mnie. A jesli miał bym kupowac cropowana puszkę to pewnie poszedł bym w strone d200.
Chce docelowo jasne szkła stałoogniskowe + body semi profi z duzym wizjerem :)
sport pstrykam "od sasa" do lasa ... czyli okazjonalnie (http://www.antonjo.neostrada.pl/mmasport/index.html),
Tak poza tematem. Co to za dyscyplina sportowa? Jakaś nowa odmiana bokso-karato-zapasów?
I tak z topicu chyba nici, więc możemy zrobić OT, dział i tak do tego dobry :)
Tak poza tematem. Co to za dyscyplina sportowa? Jakaś nowa odmiana bokso-karato-zapasów?
to formuła walki MMA (mixed martial arts) - gdzie w walce, dozwolone są techniki zarówno uderzane jak i chwytane - z minimalną bezpieczną dla zawodników ilością ograniczeń. Po portugalsku - vale tudo (wszystko idzie)
W tej formule walki dozwolone są zarówno dźwignie i duszenia, jak i rzuty, obalenia, łamania, podcięcia, trzymania, uderzenia, kopnięcia...itd. Walka odbywa się zarówno w "stócje" jak i w parterze.
Dla chętnych wklejam parę linków do poczytania na temat:
samego MMA (http://lublin.mixed-ma.pl/klub/co_trenujemy.html)
publikacji o MMA (http://www.valetudo.pl/index.php?page=main/gateway&subpage=articles/articles.php)
największego polskiego poratlu MMA (http://www.mma.i-s.pl/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1)
pozdro
Bardzo dzięki za wyjaśnienia.
to teraz na bank nikt nie da sie pobawic 5D.. nie dosc ze Cie tu nie znaja, to jeszcze jakies walki z kopami i lamaniem lubisz.. :mrgreen:
fakt lubie walki... ale pstrykać :) Sam nigdy nie trenowałem pod kątem MMA, jedynie parę lat jiu jitsu...
A co 5d, jak widać zostaje mi giełda w Warszawie, albo wizyta w jakimś sklepie foto :| . . .
pozdro
Tomasz Golinski
21-11-2005, 13:57
Może zmienie tytuł wątku, żeby było jaśniej o co chodzi? Albo poszukaj w wątkach o 5d, kto go ma, i napisz PW?
Może zmienie tytuł wątku, żeby było jaśniej o co chodzi? Albo poszukaj w wątkach o 5d, kto go ma, i napisz PW?
w sumie ten wątek nie ma też charakteru galerii zdejć o MMA, jest tu tylko linka, której pewnie i tak nikomu nie chce się przeglądać.
Rób jak chcesz panie moderator, możesz wogóle posłac cały watek w diabły.
Sprawe mam nadzieje załatwie którejś niedzieli na giełdzie . Koniec i bomba
pozdro
KuchateK
21-11-2005, 18:30
Witam kolejnego (prawie) nawroconego :twisted:
Mysle ze powinniscie zmienic temat. Takie "5d w wawie" nic nie mowi o tym ze ktos chce pomacac. Wielu ludzi pewnie ominelo (zwlaszcza posiadaczy), bo skoro oni maja to co ich to ze w wawie :D
Antonjo - nie spiesz sie z tym 5d. Do tego czasu bedzie juz d200. Przyznam, ze 5D jest w moich planach, ale na spokojnie. To co wyprawiaja szkla zoom z tym aparatem wola o pomste do nieba. Do sportu calkowicie sie to nie nadaje, bo dla mnie nawet 5kl/s w 20D jest za malo...:(
Jesli to do statycznych portretow i widoczkow to jak najbardzije tak. Ale POCZEKAJ na D200.... pzdr Poslalem ci PM.
Tomasz Golinski
21-11-2005, 19:34
w sumie ten wątek nie ma też charakteru galerii zdejć o MMA, jest tu tylko linka, której pewnie i tak nikomu nie chce się przeglądać.
Rób jak chcesz panie moderator, możesz wogóle posłac cały watek w diabły.
Sprawe mam nadzieje załatwie którejś niedzieli na giełdzie . Koniec i bomba
pozdro
Chodziło mi oczywiście o taką zmianę, o jakiej mówi Kuchatek: żeby zwiększyć szansę, że ktoś z 5d wejdzie i da Ci pomacać. Dopisałem do tytułu "Kto ma ...?"
Wątek w galerii oczywiście możesz założyć, albo mogę Ci wyciąć, jeśli chcesz.
Chodziło mi oczywiście o taką zmianę, o jakiej mówi Kuchatek
thx o tym nie pomyślałem :oops:
Wątek w galerii oczywiście możesz założyć, albo mogę Ci wyciąć, jeśli chcesz
eee narazie sie olać, jak napstrykam coś nowego, moze będzie okazja pochwalić się najlepszymi wybranymi zdjeciami z całości materiału MMA :)
Dzieki wszystkim za odpowiedzi i rady, no i wszoku ile osób namawia mnie jednak żeby poczekać na d200 :) na nikonie chyba nikomu nie przeszło by to przez gardło co do 5tki.
Klamka jeszcze nie zapadła, ale zaczynam sie zachowywac ...like a virgin :-x
" chciała by ale sie boi .. "
Napewno sensownie jest nie spieszyć sie z taką decyzją, zważywszy że napewno umocze sporo kasy sprzedając nikonowskie szpeje i inwestując w nowy system
thx all
Pozdro
Ja znam dwie osoby co maja 5D w Warszawie. Z czego jedna zaglada na forum raz na miesiac a druga raz na tydzien - wiec cierpliwosci zycze 8) .
Nicki forumowe moge ci na PW podac i reszta sam sie zajmiesz.
no i wszoku ile osób namawia mnie jednak żeby poczekać na d200 :) na nikonie chyba nikomu nie przeszło by to przez gardło co do 5tki.
Chłe chłe, bo widzisz, to jest taka wredna canonierska sztuczka... D200 pojawi się "namacalnie" pewnie gdzieś w okolicach targów na początku 2006. Na których to targach Canon zapewne.... ;-) :mrgreen:
Nicki forumowe moge ci na PW podac i reszta sam sie zajmiesz.
Dzięki, privy rozesłane ..
obaczim
Chłe chłe, bo widzisz, to jest taka wredna canonierska sztuczka... D200 pojawi się "namacalnie" pewnie gdzieś w okolicach targów na początku 2006. Na których to targach Canon zapewne....
Zdaje sobie sprawe ze nowe puszki będą pojawiać się co i raz... dlatego jak już zmieniac system to z jakimiś sensownymi szkłami. Uparłem sie na te szybkie (USM) stałoogniskowe obiektywy, i mysle że dopóki nie uzbieram kasy na min. dwie jasne stałki , to nie kupie sobie 5tki .
Problem w tym że trzeba by mieć ze 20k pln na 5tke + te dwa jasne szkiełka
:(
Chyba że do lutego Canon zjedzie troche ze ceną ... na co po cichu liczę
Pozdro
Problem w tym że trzeba by mieć ze 20k pln na 5tke + te dwa jasne szkiełka
U Pstryka body jest po 12k - czyli "normalna" cena to pewnie trochę ponad 10k, no max. 11 (tyle mi podaje toppreise.ch). Jakie Ty te stałki chcesz kupować? ;-)
Tomasz Golinski
24-11-2005, 23:17
Pewnie nie 50/1.8 ;)
Jakie Ty te stałki chcesz kupować?
na początek myslałem o 24 f1,4 lub 35 f1,4 .. i do tego 135 f2 .
Potem dokupie srodek czyli 50tke i 85tke...
Ale z tego co się zdazyłem zorientowac to nie jest kolorowo z tymi szkłami, bo na wszystko oprócz jasnej 50tki potrzebna jest zaliczka :(
Więc nie wykluczone ze zaczne z 24-70(chociaż niechętnie ... ) a potem wymienię go na stałki ... Ale ten zoom to straszny kloc, a ja chciałem miec jakies takie zgrabne szkiełka, a nie takie cegły jak mam teraz w nikonie .
Strasznie denerwujące są te gabaryty szkieł zmiennoogniskowych.
O Rurach nie wspominając :mad: