PDA

Zobacz pełną wersję : Zdjęcia Ślubne

Michał Dobrowolski
13-09-2010, 09:49
Cześć

Mam małą prośbe do doświadczonych fotografów ślubnych, o pare wskazówek.

Nie zajmuje się fotografią zarobkowo, a znajomi poprosili mnie o reportaż z ich weselicha (przygotowania,kosciół,zabawa) poczuwam się aby zrobić to najlepiej jak sie da. Nie chce się poźniej wstydzić swoich zdjęć to raz, dwa nie będzie żadnego filmowania tej uroczystości, więc jedyny zapis, pamiątka, to będą moje zdjęcia.

Byłem w kościele zrobić pare próbnych zdjęć, kościół jasny, dużo światła (jak na kościół) niestety ciasny, mało miejsca (jak ktoś ze Szczecina - Sanktuarium na Słonku) Na co dzień pracuje jako operator DTP, więc jeśli chodzi o obróbke to powiedzmy - jako tako (też bez rewelacji), gorzej u mnie z kadrami.

Sprzęt taki jak w stopce + 450d z jasna 50. Tematów takich pewnie było wiele, lecz prosze moderatorów o nie usuwanie go, oraz o nie przenoszenie.
Jeśli chodzi o mój "warsztat", to można podejzeć tutaj: www.dobrowolski.deviantart.com

Prosze o pare wzskazówek - czego unikać, na co zwrócić uwage, na co uważać...itp itd. Miło by było dowiedzieć sie czegoś, a nie przeczytać mase drwin, kpin, żartów i docinek.

Pozdrowienia ze Szczecina dla całego CanonBoard

Husky
13-09-2010, 10:08
Wyszukiwarka nie działa Co tydzień powstaje podobny temat.

Jaca9
13-09-2010, 10:08
Skoro sam piszesz że tematów taki było wiele i masz rację to podczep się pod jeden z nich niż tworzyć kolejne te same, tam wtedy Tobie szybciej odpowiedzą a Vitez lub inny moderator nie będzie go musiał przenosić bądź kasować.

Michał Dobrowolski
13-09-2010, 10:56
Rozumiem Waszą irytację, tematów podobnych było pewnie 1200000, ale jak zakladam nowy wątek to poźniej latwiej sie odnaleść w tych info, czasu w pracy malo wiec taka metoda. Wiec jeszcze raz prosze o wyrozumiałość, nikt przecież nie ma obowiązku tu zaglądać, a zainteresowanych pomocą, prosze o wypowiedzi na temat.

Jaca9
13-09-2010, 10:59
tematów podobnych było pewnie 1200000,

no i tu nie masz racji bo dokładnie ich było 1200001 :mrgreen:

dinderi
13-09-2010, 11:03
jak zakladam nowy wątek to poźniej latwiej sie odnaleść w tych info
Mozna sobie temat dodac do zakładek w przeglądarce... Jeszcze łatwiej się odnaleźć. :roll:

Cichy
13-09-2010, 11:03
Takie tematy podchodzą już pod spam...

Michał Dobrowolski
13-09-2010, 11:14
prosilem o wypowiedzi na temat, a narazie odpowiedzi rzeczywiscie podchodza pod spam. Cichy daj szanse swoim klientom :)

dinderi
13-09-2010, 11:23
To cała przyjemność pastwić sie nad tematozalozycielem, za nieprzestrzeganie regulaminu i zasad dobrego wychowania na forum :)
Polecam link:http://canon-board.info/showthread.php?t=57905

Czacha
13-09-2010, 12:07
I tym, jakze optymistycznym akcentem, konczymy. Autora watku zapraszamy do istniejacych juz watkow o tematyce slubnej, ktore da sie wyszukac rownie latwo, jak zalozyc nowy watek.

Tutaj maly tutorial:
http://canon-board.info/announcement.php?f=11&a=20