Zobacz pełną wersję : Płyta główna 50D
egpaulus
10-09-2010, 11:17
Witam,
50D się nie włączał, w Krakowie powiedzieli, że prawdopodobnie jest to płyta główna. Jak usłyszałem cenę naprawy w Warszawie w okolicach 1200zł to się załamałem. Czy nie ma możliwości naprawy tego taniej w innym serwisie? Może znacie jakiś serwis gdzie dałoby się z tym zrobić?
Chris_11
10-09-2010, 11:56
Cienko widzę tańszą naprawę, ponieważ sama płyta główna to spory koszt.
egpaulus
10-09-2010, 17:00
Znalazłem to:
http://www.opto-technika.pl/index.html
wysłałem paczkę i będę czekał, jak sprzęt wróci to podzielę się opinią o serwisie może komuś na przyszłość przyda się ten temat :]
Stwierdziłem, że jeśli jest jakakolwiek alternatywa by było taniej i żeby nie dać zarobić monopolistom z Żytnej to warto spróbować.
egpaulus
21-09-2010, 21:18
Więc tak wysłałem do Opto-techniki.
Rozpoznanie - wyczyszczenie zaśniedziałych styków.
Koszt.... uwaga 199zł, a nie jak mi powiedziano na Żytniej 1200zł.
Polecam serwis aparat wrócił i wszystko śmiga!
Więc tak wysłałem do Opto-techniki.
Rozpoznanie - wyczyszczenie zaśniedziałych styków.
Koszt.... uwaga 199zł, a nie jak mi powiedziano na Żytniej 1200zł.
Polecam serwis aparat wrócił i wszystko śmiga!
Tyle że Żytnia to nie zespół jasnowidzów - w Opto-Technice wymiana płyty mogłaby kosztować podobnie a czyszczenie zaśniedziałych styków na Żytniej mniej...
egpaulus
21-09-2010, 22:30
Krzychu: w takim razie Ty wyślesz na Żytnią. Ja dziele się swoimi doświadczeniami mam nadzieje, że komuś temat się przyda. A biorąc pod uwagę ceny na Żytniej nie sądzę żeby zabieg wymagający rozebrania całego aparatu, czyszczenia itp. kosztował mniej niż 200zł, weź mnie facet nie osłabiaj.
Pozdrawiam.
No to się dziel, ale porównywanie czyszczenia styków za 199 zł z wymianą płyty głównej w innym miejscu za 1200 zł - nie wiem czy zauważyłeś - nie jest generalnie żadnym porównaniem... Mi to zwisa - oddawałem na Żytnią, było zrobione na drugi dzień i tanio - ciekawe co byś powiedział jakby były potrzebne części - np. ta płyta główna, którą Optotechnika kupiłaby na Żytniej, oczywiście z narzutem.... Ale sorry, wiesz lepiej...