PDA

Zobacz pełną wersję : Płyta główna 50D

egpaulus
10-09-2010, 11:17
Witam,
50D się nie włączał, w Krakowie powiedzieli, że prawdopodobnie jest to płyta główna. Jak usłyszałem cenę naprawy w Warszawie w okolicach 1200zł to się załamałem. Czy nie ma możliwości naprawy tego taniej w innym serwisie? Może znacie jakiś serwis gdzie dałoby się z tym zrobić?

Chris_11
10-09-2010, 11:56
Cienko widzę tańszą naprawę, ponieważ sama płyta główna to spory koszt.

egpaulus
10-09-2010, 17:00
Znalazłem to:
http://www.opto-technika.pl/index.html
wysłałem paczkę i będę czekał, jak sprzęt wróci to podzielę się opinią o serwisie może komuś na przyszłość przyda się ten temat :]

Stwierdziłem, że jeśli jest jakakolwiek alternatywa by było taniej i żeby nie dać zarobić monopolistom z Żytnej to warto spróbować.

egpaulus
21-09-2010, 21:18
Więc tak wysłałem do Opto-techniki.
Rozpoznanie - wyczyszczenie zaśniedziałych styków.
Koszt.... uwaga 199zł, a nie jak mi powiedziano na Żytniej 1200zł.

Polecam serwis aparat wrócił i wszystko śmiga!

Krzychu
21-09-2010, 21:43
Więc tak wysłałem do Opto-techniki.
Rozpoznanie - wyczyszczenie zaśniedziałych styków.
Koszt.... uwaga 199zł, a nie jak mi powiedziano na Żytniej 1200zł.

Polecam serwis aparat wrócił i wszystko śmiga!

Tyle że Żytnia to nie zespół jasnowidzów - w Opto-Technice wymiana płyty mogłaby kosztować podobnie a czyszczenie zaśniedziałych styków na Żytniej mniej...

egpaulus
21-09-2010, 22:30
Krzychu: w takim razie Ty wyślesz na Żytnią. Ja dziele się swoimi doświadczeniami mam nadzieje, że komuś temat się przyda. A biorąc pod uwagę ceny na Żytniej nie sądzę żeby zabieg wymagający rozebrania całego aparatu, czyszczenia itp. kosztował mniej niż 200zł, weź mnie facet nie osłabiaj.
Pozdrawiam.

Krzychu
22-09-2010, 04:02
No to się dziel, ale porównywanie czyszczenia styków za 199 zł z wymianą płyty głównej w innym miejscu za 1200 zł - nie wiem czy zauważyłeś - nie jest generalnie żadnym porównaniem... Mi to zwisa - oddawałem na Żytnią, było zrobione na drugi dzień i tanio - ciekawe co byś powiedział jakby były potrzebne części - np. ta płyta główna, którą Optotechnika kupiłaby na Żytniej, oczywiście z narzutem.... Ale sorry, wiesz lepiej...