Zobacz pełną wersję : Jaki Wybrać Aku? Canon 5D Mark II:
shadowrun
06-09-2010, 09:19
Witam,
mam do was szybkie i konkretne pytanie oczekuje konkretnej i szybkiej odpowiedzi :) a pytanie brzmi:
Co lepiej kupić (który zamiennik lepszy) hahnel HL-511 razy 2? Czy Hahnel HL-E6 razy 1?
Pytam ponieważ cena jest podwójna za ten drugi i nie wiem czy nielepiej miec dwa 1500mah :) jak ktos jeszcze bedzie wiedzial to powiedzcie mi prosze jak to jest z ladowaniem i wyswietlaniem info w 5d marku II z tymi aku? czy wszystko gra i mozna ladowac w ladowarce canona (org.).
Pozdrawiam i dzieki za szybkie odp.
Lulu1988
06-09-2010, 09:24
Delta LP-E6 - nowa wersja z chipem kosztuje ~80zł, trzyma porównywalnie do oryginału.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
...
i da się ją ładować w ładowarce Canona
shadowrun
06-09-2010, 09:26
Dziękuje za szybką odpowiedz ;) jeszcze poczekam czy ktoś coś napisze pomocnego jak nie to wezme tą deltę :)
Delta LP-E6 - nowa wersja z chipem kosztuje ~80zł, trzyma porównywalnie do oryginału.Ile zrobisz na tym akumulatorze zdjęć? Załóżmy parametry: pełne ładowanie dzień wczesniej i czeste ogladanie rezultatów na monitorku.
P.S. O akumulatorach do 5dII sa tu co najmniej jeszcze 3 wątki.
deejay24h
06-09-2010, 10:46
Dziękuje za szybką odpowiedz ;) jeszcze poczekam czy ktoś coś napisze pomocnego jak nie to wezme tą deltę :)
Wszytko na ten temat zostało już chyba napisane wystarczy poszukać.
Lulu1988
06-09-2010, 13:01
dinderi, powtarzam słowa zasłyszane od Towersa. Kto jak kto, ale on chyba wiec co mówi.
dinderi, powtarzam słowa zasłyszane od Towersa. Kto jak kto, ale on chyba wiec co mówi.
Bardziej mnie interesuje, ile da się na tym aku zrobic zdjęc, niz kto to powiedział.
Jeśli około 1000 i nie rozładowuje się w ciagu 2 tygodni sam, to może wart jest swojej ceny.
Lulu1988
06-09-2010, 13:36
Za dwa tygodnie mam zlecenie to wsadzę zamiennik i zobaczę ile da się na nim zrobić zdjęć. Rezultat ogłoszę na forum ;)
Ja mam hahnela e6 - ładuje się w canonowskiej ładowarce, w gripie z oryginałem po 2000 zdjęć zostało mi jeszcze około 35-40 procent energii. Nie miałem z nim żadnych przygód, aparat poprawnie wyświetla wszystkie parametry, więc ja mogę go z czystym sumieniem polecić.
O, jak miło że już wymyślili działające podróby. Kiedyś wybuliłem stówę na zamiennik akku, co się nie dał naładować w oryginalnej ładowarce, no i oczywiście po miesiącu zgubiłem ładowarkę od niego.... ;)
Z chęcią bym kupił drugą ładowarkę canona i oryginał, ale to już prawie 600 złotych jest...