Zobacz pełną wersję : zakup canon 7d w poznaniu
witam, w blizszym czasie planuje zakup owego body w stolicy wlkp.
czytalem w innym watku ze "jakby co" sa forumowicze chetni do pomocy w danym regionie.
jeszcze moze mi kogos polecicie?.. co sadzicie o sklepie 24digital w poznaniu na jawornickiej lub winmarze?
co do body to postanowione, zastawiam sie jeszcze tylko czy spadnie lekko jak wejdzie cena 60d czy pojdzie w gore.
dzieki za pomoc
Cena raczej nie spadnie, bo to inna grupa docelowa niż 60D. Jaka proponowana aktualnie cena 7D w 24digital?
andrzej3k
03-09-2010, 23:50
Cena raczej nie spadnie, bo to inna grupa docelowa niż 60D. Jaka proponowana aktualnie cena 7D w 24digital?
http://www.digital24.pl/product_info.php?cPath=21_230_232&products_id=4076
Ceny niby z 3 % upustu przy przelewie ale jeszcze nie zdarzyło mi się płacić u nich wiecej przy płatności na miejscu.
Oba sklepy ze sporą tradycją. W Winmarze raz coś brałem na firmę, w d24 sporo (aparaty, statywy, głowice olejowe, filtry - duży wybór), prywatnie dla siebie i grzecznościowo dla innych osób. Można powybrzydzać i potestować na miejscu. Obsługa kompetentna i nie nachalna. Najważniejsze, że towar na miejscu. Ceny nieco wyższe niż u naszych ogólnie szanowanych tipów ale jeśli ktoś odbiera na miejscu to po odęciu kosztów wysyłki wychodzi prawie na to samo.
W digital24 - 4945zł. Mogę od siebie polecić ten sklep, nie raz tam kupowałem...
Zajrzyj jeszcze do Towersa: http://canon-board.info/showthread.php?t=26897
http://canon-board.info/showthread.php?t=4470
andrzej3k
03-09-2010, 23:56
@ macgaw: widzę, że masz godziwe szkła ale... poproś aby podpięli Ci setkę L - mają na stanie. Będziesz miał własny pogląd na możliwości matrycy w 7-ce.
Chris_11
04-09-2010, 07:47
Zajrzyj jeszcze do Towersa:
...lub Nowarta.
juz zabieram sie za przegladanie ofert...
ciekawe czy placac gotowka dorzuca cos gratis:))
juz zabieram sie za przegladanie ofert...
ciekawe czy placac gotowka dorzuca cos gratis:))
Myślisz że inni płacą czekami albo kartą kredytową ?
co sadzicie o sklepie 24digital w poznaniu na jawornickiej lub winmarze?
Mogę polecić digital24. Niedawno kupowałem tam puszkę Canona i dwa szkła. Obsługa dobra, kumata, nienachalna. No i ceny atrakcyjne, jak na tradycyjny sklep.
W Poznaniu masz najtaniej w fotojokerze w M1 za 4737zł:lol:
http://www.e-fotojoker.pl/product/canon/canon-eos-7d-body/
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
W Poznaniu masz najtaniej w fotojokerze w M1 za 4737zł:lol:
http://www.e-fotojoker.pl/product/canon/canon-eos-7d-body/
ja też się na niego czaję,ale poczekam za 60D w październiku ma być na półkach sklepowych
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Sorka panowie 60D jest już w sprzedaży na zamówienie.
Misiek87
06-09-2010, 07:53
Ja widzialem wlasnie w Fotojokerze w MM ostatnio i w jakims sklepie na Malcie bodajze.
Ale Nowart jest sprawdzonym sprzedawca i to z Poznania, ktory nie potraktuje Cie na odp***dol i moze upust sie znajdzie ;).
witam
w koncu nadszedl dzien w ktorym zakupie owy aparat.
wiem ze to moze takie glupie pytania, ale jestem troszke zdenerwowany....
jakos jest to duzo pieniedzy, ktore dlugo zbieralem i mam lekkiego "cykora"
kupie chyba w pile w fotojokerze.... pod warunkiem !!
i wlasnie czy kupywac aparat z wystawy?? jesli beda mieli 1 sztuke? czy aparaty wystawowe "moga byc " w jakis tam sposob zabrudzone? - kurz.
i jeszcze jedne pytanie. chce podpiac szklo 17-55 is. na co zwrocic szczegolna uwage przy zrobieniu kilku zdjec testowych
dzieki ze pomoc
myslidar
17-09-2010, 10:07
Sprawdź jak ostrzy na bliskie i dalekie obiekty. Najlepiej na 55mm.
Handelson
17-09-2010, 12:37
kupie chyba w pile w fotojokerze.... pod warunkiem !!
i wlasnie czy kupywac aparat z wystawy?? jesli beda mieli 1 sztuke? czy aparaty wystawowe "moga byc " w jakis tam sposob zabrudzone? - kurz.
Zawsze możesz zamówić w FJ w sklepie internetowym i wskazać miejsce odbioru w Pile w Kasztanowej. Co do kurzu to bym się nie czepiał. To będzie widać. Obsługa jest miła w Kasztanowej i na pewno Ci powiedzą co i jak (jak długo leży i ile osób się nim bawiło.
no i kupilem :)
szczerze mowiac przesiadka z 400d to przepasc.
mowie tutaj jedynie o obsludze aparatu, ergonomi. praktycznie wszystko jest inne.
zrobilem dzis troszke zdjec bardzej z ciekawosci autofocusa....
i wiem ze musze dokladnie przeczytac instrukcje obslugi...
jest calkiem inny, kurcze az ciezko mi to porownac....
... w koncu moja "prawie zona" kazala przestac mi sie juz nim podniecac :)
same zdjecia moze nie sa jakies inne niz z 400d, na 100 zdjec powiedzmy ze wyszlo z 50... reszta jakby nietrafiona w cel... (nie uzywalem jeszcze mikroregulacji - nie dojechalem jeszcze w instrukcji) musze jeszcze go wyczuc.
jeszcze jedno. przy zrobieniu kilku zdjec na dworze - slonca dzis nie bylo - na wyswieltaczu zdjecia maja jakby niebieski odcien, jednak na komputerze to znika. balans automatyczny
no i kupilem :)
szczerze mowiac przesiadka z 400d to przepasc.
mowie tutaj jedynie o obsludze aparatu, ergonomi. praktycznie wszystko jest inne.
zrobilem dzis troszke zdjec bardzej z ciekawosci autofocusa....
i wiem ze musze dokladnie przeczytac instrukcje obslugi...
jest calkiem inny, kurcze az ciezko mi to porownac....
... w koncu moja "prawie zona" kazala przestac mi sie juz nim podniecac :)
same zdjecia moze nie sa jakies inne niz z 400d, na 100 zdjec powiedzmy ze wyszlo z 50... reszta jakby nietrafiona w cel... (nie uzywalem jeszcze mikroregulacji - nie dojechalem jeszcze w instrukcji) musze jeszcze go wyczuc.
Mikroregulację sobie zostaw na koniec. Najpierw opanuj AF. Tez na początku myślałem, że mi nie trafia aparat/szkła. Z drugiej strony z 400d działały ok. Włącz sobie na podglądzie oznaczanie miejsca gdzie AF był ustawiany i wtedy będziesz wiedział czy faktycznie nie trafił czy trafił, ale nie tam gdzie chciałeś.
Po pierwszym 1000 klatek będziesz mniej więcej wiedział co i jak.
Też się z 400d przesiadałem i nadal aparatu się uczę. Ale warto.