Zobacz pełną wersję : stara fabryka lub cos podobnego - okolice Zawiercia (szukam)
jak w temacie, poszukuje miejsca na sesje w okolicach Zawiercia. chcialbym jakis postindustrialny klimat typu opuszczona fabryka, cegielnia, magazyny... fajnie byloby gdyby obiekt byl nie monitorowany lub zeby byl znany wlasciciel w celu legalnego wejscia na teren. dobrze byloby, gdyby bylo to miejsce malo uczeszczane (a nie oblegane przez zlomiarzy czy lokalna dzieciarnie). jesli ktos zna taki obiekt, to prosze o info
Pamiętam, że przed Siewierzem, przy drodze z Zawiercia były rudery jakiegoś zakładu/gospodarstwa (widziałem tylko z samochodu). Nie wyglądało to zbyt ciekawie. Jak nic nie znajdziesz - pozostaje np. cementownia w Grodźcu.
W okolicach Zawiercia swego czasu było kilka takich miejsc. Jedno, to Cementownia przed Ogrodzieńcem. Na lewo od drogi, w pewnym oddaleniu była całkiem zacna ruina przemysłowa (jakieś dwa lata temu można tam było "poszaleć" z aparatem. Cegielnie przed Rudnikami (tutaj nie byłem juz lata, więc nie bardzo wiem jak z dostępem). Stara przędzalnia "Bawełna", ale tam to juz chyba sie nie dostaniesz, a dodatkowo zaczęli tam wyburzać budynki. Całkiem ciekawe miejsca można wyrwać w bramach na ulicy Marszałkowskiej i Aptecznej (ciemna strona miasta;)). Ewentualnie zakłady „Przyjaźń”, po lewej stronie drogi wylotowej na Będzin – Obrońców Poczty Gdańskiej). Jak z dostępem, to nie mam pojęcia.
Możesz się jeszcze zainteresować Łazami. Tam też może być jakaś ruinka.
W okolicach Zawiercia swego czasu było kilka takich miejsc(...)
Dzięki za informację. Również chętnie sprawdzę...