Zobacz pełną wersję : [50D] jaki polecacie statyw pod 50D + EF-S 55-250 mm IS
wZrokowiec
02-09-2010, 18:59
Rozpoczynam dopiero przygode z fotografia, dlatego prosze o wyrozumialosc. Przegooglalem temat, ale nie znalazlem odpowiedzi. Dlatego prosilbym osoby, ktore maja 50D z podobnym wagowo obiektywem o porade, jakiego uzywaja i jaki polecaja statyw pod ten zestaw. Priorytetem dla mnie nie jest niski ciezar, kompaktowosc czy wygoda, ale stabilnosc. No i finansowo przygotowany jestem na niezbyt wysoki wydatek ok. 450 zł.
milego dnia wszystkim zycze
wZrokowiec
Mam te szklo juz kupe czasu, ale nigdy bym nie pomyslal o uzywaniu go ze statywem. Nawet 1/15 czy 1/20 na 250mm utrzymam z reki z jego IS.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ale jak juz, to polecam Sherpa 600R.
Velbon Sherpa 600R + głowica spełnia Twoje wymagania.
Ja polecam Manfrotto 190XPROB. Jest dużooo fajniejszy od Velbon Sherpa i bardziej solidnie wykonany.
wZrokowiec
03-09-2010, 23:56
Mam jeszcze jedno pytanie, jesli Koledzy i Kolezanki cannonierzy pozwola. Czy jest sens kupowac np. manfrotto bez glowicy (polecany tu przez jednego z Kolegow model 190XPROB, mieszczacy sie idealnie w moim budzecie 450 zł, bo kosztujacy 449 zł) albo dokupic jakas najtansza glowice manfrotto (ile kosztuje?) zamiast tego Velbona i miec o wiele solidniejszy choc mniej wygodny funadament? Czy jako poczatkujacy pre-amator, ja w ogole odczuje roznice? (poza ta w portfelu?)
miłego weekendu
wZrokowiec
Mam jeszcze jedno pytanie, jesli Koledzy i Kolezanki cannonierzy pozwola. Czy jest sens kupowac np. manfrotto bez glowicy (polecany tu przez jednego z Kolegow model 190XPROB, mieszczacy sie idealnie w moim budzecie 450 zł, bo kosztujacy 449 zł) albo dokupic jakas najtansza glowice manfrotto (ile kosztuje?) zamiast tego Velbona i miec o wiele solidniejszy choc mniej wygodny funadament? Czy jako poczatkujacy pre-amator, ja w ogole odczuje roznice? (poza ta w portfelu?)
miłego weekendu
wZrokowiec
Ja nabyłem używkę w idealnym stanie, bez śladów użytkowania oczywiście z głowicą kulową jak w stopce. Całość wyszła za ok 500zł :D czyli jednak można.