Zobacz pełną wersję : 1d mkII i zapisa na obu kartach
kamigava
31-08-2010, 09:34
pytanie dosc proste ale na google ciezko bylo mi znalezc odpowiedz.
czy da sie w tym aparacie zapisywac zdjecia na CF i SD jednoczenie? jezeli tak to powiedzcie mi gdzie tego szukac :)
jestem nowy w systemie i nie orientuje sie ale ucze szybko
Z tego co wiem to mozna przelaczac sie pomiedzy nimi albo wlaczyc zapis tych samych zdjec na 2 kartach (backup). W menu masz cos takiego jak backup. Pamietaj, ze zapelnienie jednej karty uniemozliwa dalsze fotografowanie.
ps. przeczytalem Twoje ogloszenie w dziale INNE i powiem Ci, ze kit o ktorym piszesz nie bedzie pasowac do 1d. Szukaj tylko obiektywow z mocowaniem EF - biedny studencie z 1Dynka w torbie :)
ps. przeczytalem Twoje ogloszenie w dziale INNE i powiem Ci, ze kit o ktorym piszesz nie bedzie pasowac do 1d.
Kit to nie znaczy tylko EF-S 18-55... Bo chociażby 24-105L to też kit.
A kolega miał chyba na myśli stare kity do analogów pokroju EF 28-80, 35-80 itp...
Kit to nie znaczy tylko EF-S 18-55... Bo chociażby 24-105L to też kit.
A kolega miał chyba na myśli stare kity do analogów pokroju EF 28-80, 35-80 itp...
No tak ale nie napisal w oglszeniu ze wszystko tylko nie EFs :)
Przy uzywaniu karty sd jako backup najlepiej miec ja w tej samej pojemnosci co cf. Jezeli wsadzisz np 4gb cf i 2gb sd to aparat bedzie "widzial" 2gb na cf.
Najlepszym chyba rozwazaniem gdy ktos chce uzywac backup'u jest wsadzenie wekszej karty sd od cf.
ps. przeczytalem Twoje ogloszenie w dziale INNE i powiem Ci, ze kit o ktorym piszesz nie bedzie pasowac do 1d. Szukaj tylko obiektywow z mocowaniem EF - biedny studencie z 1Dynka w torbie :)
Bez przesady, 1DII kosztuje mniej więcej tyle, co nowe 50D, czyli nie tak znowu dużo, a to sprzęt na lata.
Bez przesady, 1DII kosztuje mniej więcej tyle, co nowe 50D, czyli nie tak znowu dużo, a to sprzęt na lata.
Nom faktycznie biedny student moze sobie pozwolic na aparat za 3k :)