Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : !!!Zablokowany obiektyw w korpusie!!!

janekmatrix
30-08-2010, 12:45
Witam.

Dwa dni temu wpadł mi w ręce C450D z podpiętym T70-300.Problem jest w tym że obiektywu nie da się odpiąć,obiektyw przekręca się jakieś 2cm po czym coś go blokuje,nie chciałem na siłę bo to nie moje.

I teraz tak:

-obiektyw działa normalnie,aparat też
-aparat(+obiektyw)nie spadł ani nic w tym stylu
-obiektyw był zakładany ostatnio w pobliżu plaży
-nie ma już gwarancji na sprzęt

I teraz co z tym fantem zrobić?Próbować samemu na siłę to odpiąć?Czy ktoś z Was miał już takie cuś?

I pytanie do użytkowników którzy mieszkają okolice Londynu.Czy jest jakiś sprawdzony serwis który by to naprawił w miarę tanio?

Donikm
30-08-2010, 14:35
Janusz, z serwisami w Londynie mialem do czynienia tylko z jednym www.fixationuk.com i polecam, jak rowniez maja wiele pozytywnych opinii na wszelkich forachfoto, a co samego problemu to lepiej nic na sile nie robic.

Jeszcze jeden serwis z ktorym sie kiedys kontaktowalem www.eurohitech.com.

Pozdro.

Janusz Body
30-08-2010, 14:56
....Czy ktoś z Was miał już takie cuś?...

Ja nie ale znajomy miał. W serwisie zapytali "co tniemy, 1Ds czy eLkę" :-) Wysunęła się jakaś śrubka na tylnej ściance obiektywu. Znajomy się nie zdecydował na cięcie. :-)

Trząść aparatem. Do skutku. W końcu się da odkręcić obiektyw.

janekmatrix
30-08-2010, 15:15
Donikm,Janusz Body dzięki wielkie.Sprawdzim to.

Patryk_mirek
30-08-2010, 15:18
Potwierdzam. Najlepsze rozwiązanie to trząść aparatem, NIC NA SIŁĘ, względnie jeśli mniejszy obiektyw typu Canon 50 f/1.8 można próbować rozebrać dziada "od przodu".
"W pobliżu plaży" to mi wygląda na jakiś piasek w mocowaniu bagnetowym...

rysiek30d
02-09-2010, 16:46
Miałem taki problem.
200zł w serwisie za wymianę dupki obiektywu.

Krzych
02-09-2010, 17:00
10-22 przykleił mi się do 20D.W Chorzowie Pan stwierdził ze da sie rozebrac 20 od tyłu.
Śrubka sie odkręciła od obiektywu i zablokowała.120zł zapłaciłem za robocizne i czyszczenie