PDA

Zobacz pełną wersję : Matówka 50D...?

Koper_092
28-08-2010, 20:27
Mam nazwijmy to problem kupiłem dziś 50D z obiektywem 17-85 is usm i po pewnym czasie ekscytacji zauważyłem a w zasadzie mój kolega ziarna patrząc przez wizjer z tego co wiem nie ma to wpływu na jakość zdjęć tylko w moim przypadku może się to stać uciążliwe...
Proszę o radę co z tym fantem zrobić nie chciał bym używać do tego metod domowych więc jeśli można jakieś namiary na serwis który profesjonalnie się tym zajmują np. serwis canona w Warszawie lub coś podobnego...

Aparat i obiektyw zakupiony w FJ.

gadget_zary
28-08-2010, 20:34
Możesz przedmuchać matówkę gruszką albo oddać do czyszczenia do serwisu.
W wawie masz oficjalny Canona na ul.Żytniej
http://www.e-csi.pl/

Krzychu
28-08-2010, 20:40
Mam nazwijmy to problem kupiłem dziś 50D z obiektywem 17-85 is usm i po pewnym czasie ekscytacji zauważyłem a w zasadzie mój kolega ziarna patrząc przez wizjer z tego co wiem nie ma to wpływu na jakość zdjęć tylko w moim przypadku może się to stać uciążliwe...
Proszę o radę co z tym fantem zrobić nie chciał bym używać do tego metod domowych więc jeśli można jakieś namiary na serwis który profesjonalnie się tym zajmują np. serwis canona w Warszawie lub coś podobnego...

Aparat i obiektyw zakupiony w FJ.

Równomierne na całej powierzchni ? Matówka tak właśnie ma...

allxages
28-08-2010, 20:42
Ale jakby co to nie polecam czyszczenia samemu matówki.

Koper_092
28-08-2010, 20:56
Równomierne na całej powierzchni ? Matówka tak właśnie ma...
Ale porównałem z N. to czysto nie wiem może to tak jak mówisz mam nadzieje...:wink:

allxages
28-08-2010, 21:02
Nikon ma całkiem inną matówkę.