PDA

Zobacz pełną wersję : Mamy identyfikatory

Strony : 1 [2]

kami74
06-12-2005, 22:54
Czeka, czeka. Cholera :evil:

Vitez
07-12-2005, 19:02
:shock:
A to nie czekałeś na poprawienie przez drukarnię błędu w nazwisku??

Czekam nadal. Jedna sztuke wzialem z bledem bo chcialem ocenic jakosc wykonania no i troszke potrzebny byl. Pozostale dwie sztuki mam dostac juz poprawione.

kocis
08-12-2005, 16:07
Diodak, a do mnie wysłałeś?

Follman
08-12-2005, 17:06
A mi się juz przydał ID poszedłem na mecze siatkowki Bilet kosztował 15 zł a ja wlazlem za darmo :D:D:D superr:!: :!:

yasin
08-12-2005, 17:34
Konkret :)
Ale co, przy kasie powiedziales, ze jestes foto-cos tam i czy maja jakies specjalne miejsca?

McKane
08-12-2005, 17:41
A mi się juz przydał ID poszedłem na mecze siatkowki Bilet kosztował 15 zł a ja wlazlem za darmo :D:D:D superr:!: :!:

Klamiesz ... 20 stron wczesniej ludzie mowili ze to gowno na pewno do niczego sie nie przyda :D

Diodak
08-12-2005, 17:57
Wysłałem do wszystkich, również do Ciebie.

Diodak
08-12-2005, 18:59
A jednak gadżet się przydał :D.

kami74
08-12-2005, 19:17
Ponawiam pytanie i prosbę do ludzi którzy jeszcze nie dostali ID o wpisywanie tu tego faktu. Zaobaczzymy jaka to jest skala

Algier
08-12-2005, 20:22
Cały Czas Czekam :(

Pawouek
09-12-2005, 08:33
kami74: ja tez czekam

kami74
09-12-2005, 09:02
No to jest nas czterech narazie. Czyli w granicach błędu statystycznego :(

Algier
09-12-2005, 11:11
Na przyszłość proponuje listy polecone

ripek
09-12-2005, 11:27

To pokaż chociaż te foty :D

kocis
09-12-2005, 13:17
Mnie ta sprawa z ID uczy cierpliwości. Czekam cierpliwie, może na Nowy Rok będzie prezent w postaci przesyłki z ID.

Algier
09-12-2005, 13:46
tylko z każdym dniem szanse na ID są coraz mniejsze

Follman
09-12-2005, 17:29
To pokaż chociaż te foty :D

Przykro mi bo mialem formta i nie pokaże a nie zdąrzyłem zgrać :( . A przy kasie pokazałem identyfikator a starsza pani pokazała mi kierunek na trybune.Poza tym tak się składa ze mecz odbywał się w mojej szkole ale pani nie była jej pracowniczką.A maecz fajny był :D.

Diodak
10-12-2005, 21:07
Na przyszłość proponuje listy polecone
Nie widzę problemu... dopłata do poleconego i moge wysyłać ;). Najgorsze to to, że trzeba wypełniać druki na listy polecone :P

Cały czas wierzę, że te ostatnie ID gdzieś się przewalają po pocztach i w końcu dotrą do celu.

Michal-Czuba
10-12-2005, 22:28
Nie widzę problemu... dopłata do poleconego i moge wysyłać ;). Najgorsze to to, że trzeba wypełniać druki na listy polecone :P

Książka nadawcza to pikuś, a bardzo ułatwia pracę ;)

Diodak
11-12-2005, 05:48
Książka nadawcza to pikuś, a bardzo ułatwia pracę ;)
a co to takiego? :roll:

Jac
11-12-2005, 10:57
a co to takiego? :roll:
google twoim przyjacielem
hint: pocztowa ksizaka nadawcza

Michal-Czuba
11-12-2005, 14:26
Szczerze mówiąc podziwiam Waszą odwagę, że chcieliście wysyłek nierejestrowanych, ale to już Wasza rzecz :) Ja brałbym polecony. Bo co w przypadku gdy poczta "zgubi" daną kopertę? Zbyt dużo miałem przebojów z pocztą polską by wysyłać COKOLWIEK warte więcej niż 2 zł listem zwykłym ;)

Co do ksiązki nadawczej - jest to tabela zawierająca kilka rubryk: odbiorcę, nr listu poleconego, masę, opłatę ... po prostu zamiast wypełniać kilka razy druczki do listów poleconych wypełniasz tylko jedną stronę gdzie jednego pod drugim wpisujesz odbiorców, resztę wypełnia babka na poczcie.

chyrus
11-12-2005, 15:11
Do mnie przesylka dotarla bez problemow (tak mi sie wydaje) i w idealnym stanie . Bardzo fajnie to wyglada, tak.... 8)

Zielony
11-12-2005, 15:24
Do mnie przesylka dotarla bez problemow (tak mi sie wydaje) i w idealnym stanie . Bardzo fajnie to wyglada, tak.... 8)

Mało tego! Diodak wysyłał w piątek po południu a ja odrazu w poniedziałek miałem przesyłkę w rękach...na południu polski.
Myślę, że nie tyle polecone, co priorytet by przyśpieszył/załatwił sprawę.

Michal-Czuba
11-12-2005, 15:27
Piorytet by przyspieszył, polecony zabezpieczył ;) Polecony priorytet to już miód orzeszki ;)

kami74
11-12-2005, 15:29
Nastepnym razem trzeba będzie tak zrobić. Bo ja już przestałem wierzyć, że dotrze do mnie ten ID :( :( :(

yasin
11-12-2005, 15:46
No fakt, nastepnym razem ja biore polecony. Chociaz tym razem dostalem w poniedzialek popoludniu, zaraz po piatku kiedy zostaly wyslane. Ale tez mialem przeboje z poczta, na pocieszenie moge tylko powiedziec, ze nie tylko w Polsce poczta dziala tak kiepsko. Jak mieszkalem w Kopenhadze to Dunska poczta gubila mi wszystkie paczki, albo wysyla do kogos innego niz trzeba bylo. Musialem mocno walczyc zeby odkrecac to co oni zawsze namieszali :/

Michal-Czuba
11-12-2005, 15:58
Tym bardziej, że koszt zwykłego listu to 1,30 zł (AFAIK, nie wysyłam) a polecony priorytet do 50g (IMO ident. sie mieści) 4,20 zł. Wiem, że to różnica, ale moim zdaniem opłacalna.

kocis
11-12-2005, 18:23
Od 7 lat, jak prowadzę własną firmę, wysłałem za pomocą Poczty Polskiej ponad 10.000 listów, paczek i różnych takich przesyłek zwykłych, poleconych, priorytetów itd... Nie miałem dotąd ANI JEDNEJ REKLAMACJI! Wszystkie przesyłki dotarły do adresatów.
Dlatego z dużym niesmakiem czekam dalej na moje ID.

Pszczola
11-12-2005, 18:29
Od 7 lat, jak prowadzę własną firmę, wysłałem za pomocą Poczty Polskiej ponad 10.000 listów, paczek i różnych takich przesyłek zwykłych, poleconych, priorytetów itd... Nie miałem dotąd ANI JEDNEJ REKLAMACJI! Wszystkie przesyłki dotarły do adresatów.

Nie prowadze wlasnej firmy. W zyciu wyslalem moze z 2-3 tys listow (prywatnych jak i sluzbowych). Kilka wyslanych zaginelo. Dwa z nich to listy rejestrowane (jeden 'zagraniczny'). Reklamowalem oba. Obie reklamacje zostaly uwzgednione (odbiorca poswiadczyl, ze niczego nie otrzymal). W liscie zagranicznym byl noscik magnetyczny z danymi, wyslany do Czech. W ramach rekompensaty (marerialnej i moralnej) moje roszczenia wyniosly 20x tyle, ile kosztowala mnie dyskietka + zwrot kosztow wysylki. kase otrzymalem.

Tomasz Golinski
11-12-2005, 18:42
Zasługujesz na tytuł "Forumowego Szczęściarza" ;)

Pszczola
11-12-2005, 18:45
Dodam jeszcze tylko, iz okolo 50 proc. co wiekszych listow i paczek, ktore przychodza do mnie z zagranicy do roboty jest grzebana. Obstawiam grzebanie juz w Polsce.

Polaco
11-12-2005, 19:32
Zasługujesz na tytuł "Forumowego Szczęściarza" ;)
A ja bylem swiecie przekonany ze ten tytul dostal Auwo za sprawe z aparatem...

kocis
11-12-2005, 20:25
Myślę, że Pszczola bardziej zasługuje na ten zaszczytny tytuł. Co prawda 2 przesyłki (na 2-3k) poszły sie p... , ale dostał odszkodowanie. A ja nie dostałem!
Tomasz, czy nie wyczytałeś w mym poście (między wierszami) słów rozpaczy. Ty mnie tu od szczęściarzy wyzywasz, a moje ID sobie może gdzieś na Grenlandii zimują... :cry:

Michal-Czuba
11-12-2005, 20:42
Nie było mnie jeszcze na forum, gdy organizowaliście akcję z ID, ale być może byłbym zainteresowany kolejną serią. Mam tylko pytanie organizacyjne (nie znalazłem na nie odpowiedzi w wątkach które przeglądałem) - kto wybierał formę przesyłki?

Załóżmy (tfu, tfu, odpukać) sytuację, że do kogoś ID nie dotrze. Co wtedy?

yasin
11-12-2005, 20:58
Diodak dzialal za friko, wszyscy przystali na to co ustalilismy, wiec w sumie nikt nie jest winny. Trzeba bedzie maltretowac poczte o zwrot kasy i dodrukowac id'kow. Ale moim zdaniem nikt nie jest winny zaistnialej sytuacji.

Michal-Czuba
11-12-2005, 21:07
Dlatego właśnie pytałem czy ktoś narzucał formę wysyłki, czy zostało to wspólnie ustalone. Narzucając - brałby odpowiedzialność. Przy wspólnych ustaleniach - oczywiście odpowiedzialność jest też wspólna, tak samo jak i ryzyko. Chociaż ja nie podjął bym się wysyłania listem zwykłym - po prostu chcę mieć zawsze podkładkę na piśmie, że coś zrobiłem.

yasin
11-12-2005, 21:16
Nie wiem kto to konkretnie zaproponowal, ale wszyscy sie zgodzili, nie bylo sprzeciwow, tak wychodzilo taniej. Wiec ja bym nie szukal winnego tylko raczej wyjscia z sytuacji i potraktowal to jako lekcje na przyszlosc. Kazdy z nas mial jakies przejscia z poczta pewnie, wiec mogl doplacic wiecej i poprosic o polecony, przyznaje szczerze, ze mi nawet to przez mysl nie przeszlo, poprostu zapomnialem do czego poczta jest zdolna :/

kocis
12-12-2005, 09:58
Jasna sprawa. W tej sytuacji jest czysto. Nie obciążam Diodaka odpowiedzialnością. Jednocześnie, gdyby pojawiła się nowa inicjatywa i dodruk ID, to sugeruje dorzucenie kosztów przesyłki rejestrowanej oraz 15% na pokrycie kosztów operacyjnych.

Algier
12-12-2005, 10:06
Zamówiłem 2 ID aby mieć na zapas a nie mam ani jednego :(

pn_
12-12-2005, 11:47
kto wybierał formę przesyłki?

Nikt nie wybieral, mozna bylo sobie indywidualnie ustalic i ewentualnie doplacic wiecej. Ja tak zrobilem, dowiedzialem sie ile kosztuje wysylka do Niemiec i tyle Koledze Diodakowi doplacilem, wczesniej puscilem mu info, dlaczego wieksza wplata bedzie.

No coz, z poczta to zawsze ryzyko, pozostaje tylko wspulczuc osobom do ktorych nie doszlo i liczyc na druga edycje.

kocis
12-12-2005, 11:52
Zamówiłem 2 ID aby mieć na zapas a nie mam ani jednego :(
To tak samo jak ja. I tu się kłania bezsens ubezpieczeń lub kupowania na zapas. :wink:

kami74
12-12-2005, 12:19
Ja zamówiłem jeden i toże nic. Już sie pogodziłem. Jak bedzie druga tura to sie pisze i tym razem poleconym trzeba bedzie to załatwić

Harnash
12-12-2005, 12:26
Z moich osobistych i firmowych doświadzczeń to z poleconymi jest różnie...
- priorytet idzie tak 1-3 dni
- priorytet + polecony 1-2 tygodnie a zdarza się że nawet i 3 miesiące w skrajnych przypadkach :-/
Oczywiście to zależy od poczty i czegoś tam jeszcze...
Jedna uwaga to sposób w jaki nasza "ukochana" Poczta Polska obchodzi się z naszymi przesyłkami. Raz byłem świadkiem przeładunku przesyłek na jakiejś stacji - to co zobaczyłem spowodowało że już nigdy nie prześlę nic delikatnego i wartościowego Pocztą.

Pozdrawiam

maro25
12-12-2005, 17:28
Z moich osobistych i firmowych doświadzczeń to z poleconymi jest różnie...
- priorytet idzie tak 1-3 dni
- priorytet + polecony 1-2 tygodnie a zdarza się że nawet i 3 miesiące w skrajnych przypadkach :-/
Oczywiście to zależy od poczty i czegoś tam jeszcze...
Jedna uwaga to sposób w jaki nasza "ukochana" Poczta Polska obchodzi się z naszymi przesyłkami. Raz byłem świadkiem przeładunku przesyłek na jakiejś stacji - to co zobaczyłem spowodowało że już nigdy nie prześlę nic delikatnego i wartościowego Pocztą.

Pozdrawiam

hehe wiem o czym mówisz :) mój kolega pracuje na poczcie i nie raz opowiadał jakie to wyszukane metody podawania sobie paczek wymyślają pracownicy :)

yasin
12-12-2005, 19:38
Jedna uwaga to sposób w jaki nasza "ukochana" Poczta Polska obchodzi się z naszymi przesyłkami.

Musze sie wtracic, niestety nie tylko nasza Poczta Polska, mieszkalem pol roku w Kopenhadze, gubiono mi kazda paczke. Jak juz doszly to wszystkie byly otwierane i macane, zabrudzono mi bardzo drogi garnitur, zniszczono koszule :eek: Poprostu masakra, gorzej niz u nas. Zwalali wine, ze to po Polskiej stronie gubia, przetrzymuja brudza. Kierowniczka na poczcie glownej w Warszawie byla w szoku jak sie dowiedziala co robia z paczkami w Danii i jak sie tlumacza. Osobicie wyslala dokumenty poswiadczajace, ze z Polski paczki wychodzily po 2-3 dniach, na tamtych nie robilo to wrazenia, w koncu sie wnerwilem i napisalem do gazety i opisalem sytuacje jakie mnie spotkaly i podejscie dunskich pocztowcow. Dostalem odpowiedz, ze oni tez maja problemy z poczta nawet jeszcze wieksze i ze nic nie mozna na to poradzic, odeslali mnie do konsula, normalnie opad szczeki :evil: Potem rozmawialem, ze znajomymi z Wloch oraz Francji i Hiszpani i wszyscy mieli problemy z dunska poczta, wiec to nie tylko polskie paczki tak traktowali. Wiec u nas nie jest jeszcze tak tragicznie.

Tomasz Golinski
12-12-2005, 20:00
Po prostu socjalizm :evil:

Robson01
12-12-2005, 20:02
Po prostu socjalizm :evil:
Gdzie, w Danii :lol:

yasin
12-12-2005, 20:13
Jak bys mi to Tomek wyjal z ust, tam wlasnie maja jak za socjalizmu z ta poczta. Konkretnie mieszkalem w Kopenhadze, dzielnica Lyngby.

kocis
12-12-2005, 21:07
Z tym socjalizmem, widzi mi się, nie było tak źle. Wszystko zależało chyba od lokalizacji.

kocis
12-12-2005, 21:10

Masz małe doświadczenie! Wszystkie faktury wysyłam priorytetem poleconym. Dochodzą w terminie max 2 dni. I to nie jest wynikiem szczęścia. Tak ten system działa.

yasin
12-12-2005, 21:32
No u nas statystyka marna, na sto kilkanascie wyslanych id'kow, niedoszlo kilka sztuk, wiec to calkiem spory procent. Byc moze jeszcze dojda.

Pszczola
12-12-2005, 22:19
Myślę, że Pszczola bardziej zasługuje na ten zaszczytny tytuł. Co prawda 2 przesyłki (na 2-3k) poszły sie p... , ale dostał odszkodowanie. A ja nie dostałem!

Eee.. tam... ja identyfikatorka takze nie dostalem (ale pewnie dlatego, ze nie zamawialem) ;-) A sprawa odszkodowania to nie kwestia szczescia, ale raczej dochodzenia swoich praw przed Poczta Polska.

Harnash
13-12-2005, 10:25
Masz małe doświadczenie! Wszystkie faktury wysyłam priorytetem poleconym. Dochodzą w terminie max 2 dni. I to nie jest wynikiem szczęścia. Tak ten system działa.

Hmmm. Sprzeczałbym się ale nie chce mi się dalej ciągnąć off-topa.

Pozdrawiam i życzę aby wszyscy mieli podobne doświadczenia jak Ty! :-)

Silent Planet
13-12-2005, 14:15
Też muszę wam powiedzieć, że nie mogę na pocztę polską ani jednego psiaka powiesić.
Priorytety ( nie ważne, czy listy zwykłe, czy polecone, czy paczki ) idą ode mnie/do mnie maks dwa dni.
Nigdy niczego nie zgubili.
Korzystam z ich usług od lat, bo szczerze nie mam innego wyjścia, prawda? :wink:

Jedyne co mi nabroili w całej swojej karierze to zgubienie dwóch widokówek.
Nie dziwię się listonoszowi, były bardzo ładne i niepowtarzalne wręcz.
To chyba niewiele...

kami74
13-12-2005, 14:36
Ja do tej pory tez nie miałem negatywnych doświadczeń z PP. Szkoda, że ten pierwszy raz musiał dotyczyć ID-ka

Algier
13-12-2005, 16:13
Ja do tej pory tez nie miałem negatywnych doświadczeń z PP. Szkoda, że ten pierwszy raz musiał dotyczyć ID-ka

U mnie tak samo, a może po prostu Diodak zapomniał do nas wysłać???

Zielony
13-12-2005, 16:25

:shock: załatwiajcie sobie może te sprawy na PW.
Diodak się pewnie zdenerwuje/wku*** na teksty tego typu.
A przecież planuje pociągnąć drugą serię ID i zorganizować legitki.

Każdy chciał to po najmniejszych kosztach, żeby zaoszczędzić każdego grosza.
Na drugi raz o ile będzie, proponuję 'polecone' i jakiś % dla Diodaka za prace.
Wyszło na to że jakiś procent faktycznie gdzieś zaginął w drodze a teraz... wychodzą teksty takie jak wyżej.
Jest mi przykro.

kami74
13-12-2005, 16:36
Żeby zakończyc temat mogacy denerwować Diodaka to napisze, że kontaktowałem sie z nim na priva i potwierdził mi wyslanie ID na mój adres, wiec wierze mu i tyle. To pocztusia nasza dała d...y i basta!

piast9
13-12-2005, 17:03
Może poczta nie była przygotowana na tak masową korenspondencję od jednego nadawcy i nastąpiło przepełnienie stosu? Część przesyłek mogła spaść z tego stosu za biurko i kaplica. Znajdą się przy porządkach świątecznych w urzędzie pocztowym.

yasin
13-12-2005, 17:12
:shock: załatwiajcie sobie może te sprawy na PW.
Diodak się pewnie zdenerwuje/wku*** na teksty tego typu.
A przecież planuje pociągnąć drugą serię ID i zorganizować legitki.

Każdy chciał to po najmniejszych kosztach, żeby zaoszczędzić każdego grosza.
Na drugi raz o ile będzie, proponuję 'polecone' i jakiś % dla Diodaka za prace.
Wyszło na to że jakiś procent faktycznie gdzieś zaginął w drodze a teraz... wychodzą teksty takie jak wyżej.
Jest mi przykro.

Nic dodac nic ujac.
Zapewne Diodak czychal na te kilkanascie pln od legitki, dorobil sie i teraz popija driny w cieplych krajach, nie wiem skad takie myslenie u niektorych :confused:
Ja mam do Diodak'a pelne zaufanie, chociaz znam go tylko z forum i to tez od bardzo niedawna. Sam tez oprzytomnialem jak "sprawnie" moze dzialac poczta jak sie pojawily glosy o tym, ze te kilka niedotarlo. Przykro mi, ze do Was niedotarly te id'ki, ale moze jeszcze faktycznie gdzies sie kurza gdzies w ktoryms urzedzie i dojda w swieta, kto wie.

KORD/EPKK
14-12-2005, 05:06
Identyfikator sie sprawdzil :)
Dzieki niemu zrobilem miedzy innymi taka fotke http://www.airliners.net/open.file?id=975371&TopOfYest=yes i bylem bardzo blisko tego co sie tam dzialo... (policjanci nie wnikali kto ja...)
Dzieki Diodak...

piast9
14-12-2005, 11:22
http://www.airliners.net/open.file?id=975371&TopOfYest=yes

U mnie przed blokiem też tak ludzie parkują, że zajmują jednym pojazdem kilka miejsc na raz.

Diodak
14-12-2005, 15:59
A ja bym się sprzaczał ;) do mnie priorytety polecone idą przeważnie tydzień czasu ;) a zwykłe priorytety do 2 dni. Tak jak ktoś powiedział, wszystko zależy od miejsca docelowego. Czasem z poczty do poczty głównej w tym samym mieście idzie jeden dzien ;) a potem trzeba do większego miasta i dalej dalej w Polskę.

Ale byłbym niesprawiedliwy... nie tylko Poczta Polska robi takie numery. Juz trzy razy zdarzyło mi się, że dobry kurier nie doręczył przesyłki... adnotacja zwrotna do nadawcy "adresat nieznany" po czym przesyłka poszła drugi raz na ten sam adres i drugim razem jakoś się udało. W drugim przypadku "adresat nieobecny" mimo iż przez kilka dni kiedy czekałem na kuriera cały czas był ktoś w domu. I jeszcze raz to wogóle jakaś porażka bo paczka doszła do centrali miejskiej ... i tam przy przepakowywaniu zaginęła :mrgreen:.

MarekC
14-12-2005, 16:35
Musze sie wtracic, niestety nie tylko nasza Poczta Polska..(ciach)

To jeszcze nic Yasin - teściowa razu pewnego wysłała wysłała pocztą (by oszczędzić na kosztach transferów) 800 EUR z Taurianova (Włochy, Calabria). Do Radomia doszła tylko rozerwana koperta, włożona w torebkę foliową. Obok adnotacja z Poczty Polskiej, że koperta dotarła do Polski rozerwana. 3 miesiące trwały wałki z włoskimi pocztą i karabinierami, po czym okazało się że kasę wyjęła pracownica poczty przyjmująca kopertę z kasą, bo ... zapomniała o jakichś opłatach i wydała całe swoje pieniądze...tak się tłumaczyła :lol: :lol:

Nie mniej jednak nie należy ułomnościami zagranicznych systemów pocztowych tłumaczyć, czy usprawiedliwiać (np. pisząc, ze nie jest tak źle) bałaganu w naszej poczcie

Diodak
14-12-2005, 16:53
oj prosze Cie... pisałem już ze 3 razy w tym wątku, że na nikogo się nie obraziłem, do wszystkich wysłałem w takich samych kopertach i w tym samym czasie.

Może poczta nie była przygotowana na tak masową korenspondencję od jednego nadawcy i nastąpiło przepełnienie stosu? Część przesyłek mogła spaść z tego stosu za biurko i kaplica. Znajdą się przy porządkach świątecznych w urzędzie pocztowym.
Co prawda pani w okienku się trochę zdziwiła, ale całe pudło kopert przekazała osobie na zapleczu aby od razu podbijała i sortowała więc raczej nie spadło pod stół ;).

pn_
14-12-2005, 17:35
To jeszcze nic Yasin - teściowa razu pewnego wysłała wysłała pocztą (by oszczędzić na kosztach transferów) 800 EUR z Taurianova (Włochy, Calabria). Do Radomia doszła tylko rozerwana koperta

Ja tez wysylalem pare razy forse poczta z Niemiec, ale listem wartosciowym, ubezpieczonym, i problemow nie bylo nigdy.

yasin
14-12-2005, 17:45
To jeszcze nic Yasin - teściowa razu pewnego wysłała wysłała pocztą (by oszczędzić na kosztach transferów) 800 EUR z Taurianova (Włochy, Calabria) ...

No racja Marku, nie powinnismy tlumaczyc naszej Poczty, ale warto o takich rzeczach pisac, bo ja mam wrazenie, ze nasz narod jest zakompleksiony :) Zachwycamy sie jak to gdzie indziej jest cudownie, a u nas to ruina i wogole, ale wbrew pozorom na tle innych krajow wypadamy calkiem niezle.

MarekC
15-12-2005, 10:10
No racja Marku, nie powinnismy tlumaczyc naszej Poczty, ale warto o takich rzeczach pisac, bo ja mam wrazenie, ze nasz narod jest zakompleksiony :) Zachwycamy sie jak to gdzie indziej jest cudownie, a u nas to ruina i wogole, ale wbrew pozorom na tle innych krajow wypadamy calkiem niezle.

40 lat komuny zrobiło swoje. Ale powoli wracamy do normalności :-). Coraz więcej ludzi wyjeżdża "na Zachód" do pracy, w gościnę, na wycieczki ... to jedyny sposób weryfikacji swych wyobrzażeń, które dzieki upodleniu stały się z czasem "opinią", czy "pewnikiem" ;-)
Ostatnio kilku znajomków zrobiło minę "karpika" gdy się okazało że praca za funty w Anglii nie musi oznaczać bogactwa (bo 1 funt kosztuje ponad 6 PLN) i co więcej - fajniej się pracuje w RP, bo Angol to "zimny sk***", który gania bezlitośnie w robocie, a te 1000 funtów miesięcznie to "tam" wcale nie majątek :-)

kocis
15-12-2005, 11:58
40 lat komuny... wracamy do normalności .... dzieki upodleniu...

To tak jak w podręczniku pisania przemówień PiS:twisted:

MarekC
15-12-2005, 12:03
To tak jak w podręczniku pisania przemówień PiS:twisted:

być może - nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje :mrgreen:

Tomasz Golinski
15-12-2005, 17:43
Posprzątałem. Posty mają być czytelne!

Diodak
16-12-2005, 21:37
Pytanie do Diodaka.
Czy drukarnia określiła termin w jakim dodrukuje spierdzielone plastiki czy znowu będzie to robiła kilka tygodni?
Dostałem dzisiaj poprawione identyfikatory: Vitez, mmsza, Nemo, Radziuk i Madroz. Jutro wysyłam. Jeśli ktoś chce priorytet/polecony to proszę o szybkie info.

Madroz
16-12-2005, 23:02
To mi się trafi prezent pod choinkę:-D , dzięki Diodak za info.

Madroz
23-12-2005, 23:21
Vitez, mmsza, Nemo, Radziuk. Czy dostaliście już Identyfikatory,ja ciągle czekam:roll:

kocis
24-12-2005, 10:54
No cóż, jest Wigilia, poczta już na pewno nie przyjdzie. Pod choinkę nie będę miał ID. :cry:
Czekam, może na Nowy Rok :?:

Vitez
27-12-2005, 02:01
U mnie tez w srode byl.
Dlatego bez obaw biore nastepne zamowienie bez listu poleconego 8)
Jeszcze ufam swojej poczcie.

Madroz
27-12-2005, 09:01
U mnie tez w srode byl.
Dlatego bez obaw biore nastepne zamowienie bez listu poleconego 8)
Jeszcze ufam swojej poczcie.
Lucky man:grin:

Vitez
28-12-2005, 01:37
Lucky man:grin:

Mam urzad pocztowy na Wiejskiej... chyba musza byc skuteczni ;)

Radziuk
30-12-2005, 18:06
do mnie dotarł przed swiętami :)

Madroz
30-12-2005, 18:24
A ja dalej bez...

kami74
30-12-2005, 19:23
Madroz , ja też. Ale juz się z tym pogodziłem

kami74
30-12-2005, 19:51
Nie chce bo masz poprawiany ;)

Madroz
02-01-2006, 18:40
NO I JEEEeeeeessssst......
Jeszcze nie widziałem, bo jestem w pracy, ale dzięki Diodak.

Diodak
02-01-2006, 22:07
ekspres, nie ma co ;) ja już straciłem nadzieję, że dotrze :mrgreen:.

kami74
02-01-2006, 22:23
OT Diodak ilu masz już chętnych na drugą turę ?

Diodak
03-01-2006, 10:40
Zapisanych mam 91, możnaby już zacząć zbierać pieniądze, ale nie wiadomo jak długo zejdzie z dozbieraniem jeszcze dziewięciu chętnych ;).

piast9
03-01-2006, 12:00
Zaczepiaj ludzi na ulicy, może uzbierasz ;)

Nemo
30-04-2006, 02:09
No cóż, troche czasu już mineło....

identyfikator nie doszedł...

ile czasu już mineło kazdy widzi.......

pozostał tylko niesmak....

jak mi przejdzie to może znów sie skusze... tym razem jednak piorytet...

ktoś jeszcze nie dostał?

KuchateK
30-04-2006, 03:21
Poczta polska jednym slowem...
http://wiadomosci.onet.pl/1330395,2677,kioskart.html

piast9
30-04-2006, 11:49
identyfikator nie doszedł...
Brałeś polecony? Jeśli tak, to reklamuj. Jeśli nie, to Twoja strata. Powinieneś wyciągnąć wnioski z doświadczeń zebranych przy pierwszej turze identyfikatorów.

BTW, sam priorytet niczego nie zmienia.

Voith
01-05-2006, 12:14
Mam takie pytanko - czy mozna gdzies dostać czapkę z daszkiem i t-shirt z napisem Canon ?

pazurek
01-05-2006, 12:41
Popytaj w autoryzowanych sklepach Canona, moze maja takie gadzety. Jesli nie to pewno najprosciej bedzie zamowic sobie na allegro czapke z wlasnym nadrukiem i wyslac im logo Canona.