Zobacz pełną wersję : Logitech G13
Ostatnimi czasy zaczalem sie zastanawiac czy nie poszukac sobie jakies klawiatury typowo do PS.. i przypadkowo natrafilem na klawiature przeznaczona do gier Logitech G13.. na youtubie jest film gdzie koles uzywa wlasnie takiej do lighrooma .. mozna przypisywac sobie skroty w postaci macro i dawac opoznienia pomiedzy sekwencjami.. i teraz moje pytanie do was czy ktos moze czegos takiego uzywa.. i jak to sie sprawdza.. przy pracy jednoczesnie na Wacom i lewa reka na czyms takim bylo by calkiem fajnie bo ile trzeba sie nasmigac przy zmianie mieszania warstw etc..
macie moze jakies doswiadczenia w tej dziedzinie ??
pzdr
kurde i co zero opowiedzi.. moim zdaniem temat bardzo interesujacy .. jak ulatwic sobie prace .. moze ktos z grajacych moze sie wypowiedziec na ten temat ??
Ja mam G15, ale nie używam do PSa, w ogóle nieczęsto korzystam z programowalnych przycisków. IMO byłoby to sensowne, gdyby pracować na tym często i gęsto, w przeciwnym razie szybko się pogubisz w klawiszologii.
Pomysł dobry, prosty w wykonaniu, trzeba tylko spamiętać i się przyzwyczaić.
witam
Wydaje mi się że zwykła klawiatura daje dużo możliwości.
Tylko jest dużo filmików lekcji książek jak posługiwać się PS, natomiast nie ma jak wydajnie i szybko to robić.
Wszystko zależny też od wprawy w posługiwaniu.
sebcio80
01-09-2010, 05:35
kurde i co zero opowiedzi.. moim zdaniem temat bardzo interesujacy .. jak ulatwic sobie prace .. moze ktos z grajacych moze sie wypowiedziec na ten temat ??
Mi w zasadzie wystarczą klawisze F1 - F12, ktore w samym Photoshopie sobie zamieniam na takie skróty ktore mi pasuja,
np pod F1 - mam 'zapisz' a pod F5 mam akcje "zapisz i zamknij"
pod innymi najczesniej uzywane filtry i akcje,
Oczywiscie im wiecej tym lepiej, więc te konfigurowalne klawisze na pewno by sie przydaly, ale lubie urzadzenia bez ogonka a chyba tylko przewodowe sa wszystkie te klawiatury dla graczy