PDA

Zobacz pełną wersję : Kolejny wycofywacz na Allegro

tantal
13-08-2010, 20:36
Żal było chyba wysupłać na prowizję za droższe opcje, lepiej robić kupujących w bambuko. W każdym razie przestrzegam przed napalaniem się na przedmioty tego użytkownika. "Okazyjny" Canon 100 f/2 USM
http://allegro.pl/show_item.php?item=1178681482

artd4
13-08-2010, 20:49
Dziwny nick...
ale brak jest negatywów i możliwości odbioru...
Ciekawe co i za ile wystawi za pare dni?
A może i faktycznie trafił do serwisu

korona-pl
13-08-2010, 20:52
Ogłaszał się na CB - http://canon-board.info/showthread.php?t=66796
Tamron się sprzedał, więc albo nie dostał zadowalającej oferty, albo faktycznie obiektyw trafił do serwisu...

wiktor2323
13-08-2010, 21:45
Raczej pisze prawdę... Wcześniej wspominał o usterce ustawiania pstrości.

artd4
13-08-2010, 22:55
Jeśli tak jest, to moje wątpliwości byly blędne....
Wole jednak tak się pomylić niż ...sami wiecie

tantal
13-08-2010, 23:42
Raczej pisze prawdę... Wcześniej wspominał o usterce ustawiania pstrości.
Przecież taki wystawił na sprzedaż, zapewne świadom konsekwencji. No tak, to właściwie pytania do niego po jaką cholerę zawraca głowę. W ten sposób to korzystanie z Allegro mija się z celem i tyle...
Zawsze jak cena nie pasi to w ciągu kilku godzin aparaty spadają ze stołu itp. Nie przekonują mnie gadki że sprzęt testuje się kilka godzin przed zakończeniem aukcji.
Ja testuję przed wystawieniem.

liquidsound
13-08-2010, 23:44
bez przesady, jest mozliwosc wycofania aukcji to nie ma w tym nic nie fair. Gdyby alledrogo nie dalo sobie cudnej prowizji za "cena minimalna" to pewnie mniej osob by wycofywalo...

tantal
14-08-2010, 00:16
bez przesady, jest mozliwosc wycofania aukcji to nie ma w tym nic nie fair. Gdyby alledrogo nie dalo sobie cudnej prowizji za "cena minimalna" to pewnie mniej osob by wycofywalo...
Ja jednak nazwałbym to "możliwością zagrania nie fair" Wkurza mnie to o tyle, że jak omyłkowo źle wpiszesz cenę w rubryce "Kup teraz" i "hiena" to wykorzysta, to przedmiot oddasz i tak (ewentualnie plus koszty sądowe) a jeśli zmieniasz reguły tuż przed zakończeniem aukcji "to nie ma w tym nic nie fair".
Wystarczyło podać cenę wywoławczą.

axk
14-08-2010, 13:11
Gdyby alledrogo nie dalo sobie cudnej prowizji za "cena minimalna" to pewnie mniej osob by wycofywalo...

Ale trzeba mieć na uwadze także fakt, iż prowizja za opcję "cena minimalna" jest zwracana w przypadku jej osiągnięcia.

Bogdan56_Ch
15-08-2010, 17:50
Widziałem wcześniej tą ofertę. Obiektyw był sprzedawany z usterką więc nie było potrzeby wysyłać go do serwisu. Cena była niezbyt satysfakcjonująca a wystarczyło wystawić go np od 800 zł do licytacji i po kłopocie.

tantal
15-08-2010, 18:26
Dokładnie. Przez takie paskudzenie Allegro zaczyna być już mniej wygodnym narzędziem do handlowania. Jeśli komuś moje podejście wydaje się przesadnie krytyczne, to niech rzuci okiem jak często już pojawia się w opisie aukcji zastrzeżenie "Nie kończę aukcji przed czasem" tak jakby nie była to oczywistośćGdyby paskudzenie nie było tak rozpowszechnione, nie byłoby dziesiątek maili do sprzedawców w stylu "ile chcesz od ręki za ten aparat". Wiadomo że "od ręki" (nie piszę o "Kup teraz") oznacza zakończenie tym samym aukcji przed czasem i pokazanie pewnego gestu licytującym.

sweetek
15-08-2010, 20:40
Ja bym nie płakał nad tym szkłem. Ten obiektyw chodzi po alledrogo od ponad roku, ze 2 razy go już licytowałem. Ludzie którzy go kupili po 3-4 miesiącach wystawiali go od nowa na sprzedaż. Myślę, że cena 400-500 zł za uszkodzone szkło to dużo. Trzeba przewidzieć jakieś koszty naprawy...
Może po serwisie będzie dobry....
pozdr.

tantal
15-08-2010, 21:45
Heh, zdaje się, że coś kombinował z edycją opisu aukcji tuż przed wycofaniem, bo w zakończonych aukcjach widzę opcję "kup teraz" z ceną 1200 zeta. Może i ten obiektyw to "gorący kartofel" ale "Cena Czyni Cuda.

Bolek02
17-08-2010, 19:50
Po prostu nie dostał dobrej ceny i anulował aukcję. Wkurza mnie zawsze takie zachowanie, bo nie jest zgodne z zasadami panującymi w serwisie aukcyjnym.Zawsze jest ryzyko dla sprzedajacego przy sprzedaży bez ceny minimalnej, ale takie aukcje cieszą się większym powodzeniem. Kazdy liczy na okazję.

sebcio80
17-08-2010, 19:59
Po prostu nie dostał dobrej ceny i anulował aukcję. Wkurza mnie zawsze takie zachowanie, bo nie jest zgodne z zasadami panującymi w serwisie aukcyjnym.Zawsze jest ryzyko dla sprzedajacego przy sprzedaży bez ceny minimalnej, ale takie aukcje cieszą się większym powodzeniem. Kazdy liczy na okazję.

no jest wkurzajace ale co poradzic? chociaz mozna zrobic coś z automatu, bo jak ktos raz wycofa to ok, moze cos sie zdarzyc, ale jak robi 3 - 4 raz to juz cos tu nie gra i allegro automatycznie moglo by blokowac konto, na czas przedstawienia dowodow, np, kserokopii z serwisu