Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : PHOTOSZOPIN' by BLYSKOTLIWIE.PL

Strony : 1 [2]

gary
31-10-2010, 14:34
pełna zgoda :)

Czeski_film
02-11-2010, 21:42
Witam!
Od dłuższego czasu wybieram się na te warsztaty, a tu nagle mnie zniechęcacie ;)
Mam pytanie, czy osoba, która ma nikłe pojęcie o obróbce, będzie w stanie po kursach robić choćby takie wyklnięte przez Was szlify, jak Michał?

orlen.ownlog.com
03-11-2010, 00:01
Witam!
Od dłuższego czasu wybieram się na te warsztaty, a tu nagle mnie zniechęcacie ;)
Mam pytanie, czy osoba, która ma nikłe pojęcie o obróbce, będzie w stanie po kursach robić choćby takie wyklnięte przez Was szlify, jak Michał?

to zalezy jak bardzo nikłe jest to pojecie.

gary
03-11-2010, 10:23
Edycja listopadowa jest pełna, zgłoszenia napływają więc zapraszamy wszystkich chętnych na kolejną edycję która odbędzie się 4 grudnia (sobota).
Harmonogram: http://blyskotliwie.pl/?page_id=22
Miejsce: Warszawa
Koszt: 1500pln
To będą ostatnie warsztaty, które nie są obciążone podatkiem VAT.

chrislab
03-11-2010, 11:06
A ile osób jest przewidywanych na takich warsztatach?

Czeski_film
03-11-2010, 12:21
O której godzinie zaczynają się warsztaty i co trzeba mieć ze sobą? Ile średnio trwa obróbka jednej dobrej fotki przez osobę ... "wyszkoloną"?

polm
03-11-2010, 12:38
Gary, pokaż proszę kung-fu na fotce z tego wątku
upiorne śwatło (http://www.canon-board.info/showthread.php?t=66683), to się normalnie wezmę i zapiszę na Wasze warsztaty. Nawet z Vatem.

orlen.ownlog.com
03-11-2010, 12:42
upiorne śwatło (http://www.canon-board.info/showthread.php?t=66683), to się normalnie wezmę i zapiszę na Wasze warsztaty. Nawet z Vatem.

:roll:

Czeski_film
03-11-2010, 15:55

To, że Gary zrobi z tego wirtuozerię, to ja jestem pewien. A jeśli jeszcze nauczy jej na warsztatach, to też jadę, choćbym miał pod drzwiami do grudnia koczować!

bucefal14
03-11-2010, 16:44
Yyyyy... że tak spytam, kiedy będzie obiecane forum?

allxages
03-11-2010, 17:03
Mam nadzieję, że gary nie dotknie tego rawa...

Husky
03-11-2010, 17:24
Na jakim poziomie zaawansowania w PS muszą być uczestnicy warsztatów.

michal_sokolowski
03-11-2010, 17:27
Witam!

niech ci co "wyklęli moja szlify" pokażą Ci co sami potrafią ;-)
bedziesz miał odpowiedź czy iść na warsztaty.

tu jest mój materiał - 66 kadrów:
http://attimo.pl/blog/?p=221

Podkreślam, nie jest to kopia błyskotliwych.

:-)

allxages
03-11-2010, 17:59
Michał mnie nie lubi, ale jak podzieli się RAWem to możemy przemyśleć sprawę ;-)

I moje 3 groszę chociaż nie byłem. Moim zdaniem WARTO iść na warsztaty. Jeżeli fotografujesz na tyle długo, że wiesz co i jak fotografujesz, wiesz jaki efekt chcesz osiągnąć i masz pojęcie ogólnie o obróbce. Jeżeli natomiast kupiłeś aparat 8 miesięcy temu to..też WARTO, bo chłopaki z błyskotliwych wyglądają na bardzo miłe persony i niech sobie zarobią, a skoro Ciebie stać to płakać nie będziesz, że zapłacisz a coś się i tak dowiesz ;-)

Czeski_film
03-11-2010, 18:41
[QUOTE=michal_sokolowski;888889]tu jest mój materiał - 66 kadrów:

Do mnie to przemawia:)
Ale pokaż jeszcze bez obróbki proszę :)

orlen.ownlog.com
03-11-2010, 19:01
[QUOTE=michal_sokolowski;888889]tu jest mój materiał - 66 kadrów:

Do mnie to przemawia:)
Ale pokaż jeszcze bez obróbki proszę :)

michal jakis rawik ?

gary
03-11-2010, 20:22
chrislab, na listopad jest 12 osob, na grudzien, obecnie 4
Czeski_film, trzeba mieć długopis do notatek, my obrabiamy zdjęcie w 10 minut - w warunkach domowych.
Husky, poziom uczestników jest bardzo różny, nie sądze zeby ktokolwiek mial problem ze zrozumieniem istoty obrobki - jedyne co wymaga dłuższego treningu po warsztatach to zmiana sposobu patrzenia na plik, swiatlo, barwe :)
bucefal14, forum już jest od 2 tygodni - www.forum.blyskotliwie.pl - wpuszczamy tam tylko warsztatowiczow i juz pare watkow obrobkowych sie tam pojawilo.
pozdrawiam

Czeski_film
03-11-2010, 20:37
Ale czy można wziąć komputer i np. obrabiać razem z Wami krok po kroku - żeby empirycznie posiąść wiedzę i zrozumieć kolejne punkty wtajemniczenia?
Wiem z doświadczenia, że 12 godzin bitej teorii bez praktyki może bardziej namieszać niż pomóc:)

allxages
03-11-2010, 20:41
A nie możesz przeczytać tego wątku od początku i znaleźć wszystkie odpowiedzi samemu?

gary
03-11-2010, 20:50
mozna wziac komputer ale ze swoimi rawami. my rawow naszych klientow nie mozemy dac.

traphezz
05-11-2010, 17:47
tu jest mój materiał - 66 kadrów:

tylko czemu sciany w kosciele sa niebieskie a nie biale?

ps. miejscami sa biale

michal_sokolowski
05-11-2010, 18:30

ps. miejscami sa biale

w tym kościele tak jest.

;-)

orlen.ownlog.com
05-11-2010, 19:44

ps. miejscami sa biale

bo michał WB ustawil na zarowki co zaskutkowalo niebieskimi scianami, am i right michale ?

(chyba dosc banalne i nie trzeba byc wtajemniczonym zeby sie tego domyslec).

ps. michal widze rowniez juz zaczynasz przejmowac postawe budowania mitów :D

michal_sokolowski
06-11-2010, 15:56
od września dostałem kilkadziesiąt e-maili z zapytaniami od różnych osób "czy warto?" "czy pokażę rawy, czy pokażę przed i po" itd..... - to tak na marginesie.

A że specjalnie wylewny nie jestem - to wynika ze specyfiki rynku polskiego, tutaj ludzie by chcieli wszystko dostać za free - dlatego ja się swoją wiedzą nie dzielę. I'm sorry.

Sergiusz
06-11-2010, 16:12
Powinieneś się podzielić. O jakiej specyfice rynku piszesz? Zrobisz warsztaty i wszystko będzie OK.

polm
06-11-2010, 17:11
od września dostałem kilkadziesiąt e-maili z zapytaniami od różnych osób "czy warto?" "czy pokażę rawy, czy pokażę przed i po" itd..... - to tak na marginesie.

A że specjalnie wylewny nie jestem - to wynika ze specyfiki rynku polskiego, tutaj ludzie by chcieli wszystko dostać za free - dlatego ja się swoją wiedzą nie dzielę. I'm sorry.
Nie wiem czym się różni specyfika polskiego rynku od specyfiki rynku niemieckiego albo kanadyjskiego. To jest taki wyświechtany frazes, że u nas w Polsce to piraci, głupcy, zdziercy i złodzieje. Jeśli ktoś Cię pyta czy warto to pisz że warto (w końcu zapłaciłeś), a jak pyta o rawa, to pokaż mu jpg wywołanego na standardzie w DPP z ustawionym dobrze wg. Ciebie balansem bieli.
Już prosiłem Garego o próbkę możliwości na zdjęciu w upiornym świetle z tego wątku (http://www.canon-board.info/showthread.php?t=66683). Skoro Gary nie chce, to może Ty pokażesz co się da z niego uzyskać po warsztatach. Dzięki temu wiedza nie wycieknie, a ja (i inni) zobaczą czy naprawdę warto.

Aro70
06-11-2010, 18:32
Jak sie mysli po sobie, to i sie nie pokazuje... Inna sprawa, jest to ze osoby posiadajace Nikona pojechaly na warsztaty i sie przekonaly, ze lepiej jednak zmienic sprzet na Canona, bo niestety ale cala obrobka wg warsztatow slabo wyciaga kolory z N... Wiec, warsztaty nie koniecznie sa dla wszystkich... A za 1500 dowiedziec sie, zeby sprzet zmienic... No chlopaki pojechali... :) I nie kazdy wykorzystuje C1 a LR lub ACR... I tez lipa... Wszystko pieknieje gdy jest 5DII+L'ki+C1+PS+warsztat... I co tu sie oszukiwac, wtedy mozna wyciagnac to co sie pokazuje na warsztatach. Inaczej to bladzenie we mgle...

Czeski_film
06-11-2010, 19:09
Michał pokaż choć jednego RAWa. Na razie, po przeglądnięciu Twoich EXIFów odnoszę wrażenie, że Aro70 ma rację.

manfred1
06-11-2010, 19:19
E tam z tym że Nikonowcy nie dają radę to lekka przesada.

Aro70
06-11-2010, 19:28
Coz... Wierzyc nie musisz... Po prostu zapytaj ludkow z N.. Adresu forum nie musze podawac :) Matryca i szkla, co oddadza detal, kontrast i kolor w polaczeniu w wywolywarka C1 daja baaardzo kluczowy material do dalszej obrobki. I tego nie przeskoczysz, chyba ze zamiast przeznaczyc 10 min. na opracowanie 1 foty potrzebujesz 20-30min., zeby z g... ukrecic bat :)

manfred1
06-11-2010, 19:43
Czyli nikonowcy nie mają czego szukać na warsztatach a co na to PHOTOSZOPIN' by BLYSKOTLIWIE.PL?

Aro70
06-11-2010, 19:51
Czyli nikonowcy nie mają czego szukać na warsztatach a co na to PHOTOSZOPIN' by BLYSKOTLIWIE.PL?

Jezeli zagorzaly Nikonowiec z doswiadczeniem 8 letnim majacy d700, pyta sie mnie jak z AFem w 5-tce... Bo po probach z materialem, jednak z "zoltego" nie idzie zrobic tego co chlopaki pokazuja... I ze moze by sie zamienil, to cos w tym jest... Osobiscie znajomy byl... Kupil potem 85L1.2 i 16-35II i w polaczeniu z tym co sie dowiedzial, faktycznie zaczelo mu to ciekawie wychodzic... Tego nie podwazam. Ale warsztaty warsztatami a liczy sie takze sprzet i soft.

gary
06-11-2010, 19:52
mówisz Aro żebyśmy założyli jeszcze sklep z canonami? pomyslimy.. :)

Aro70
06-11-2010, 20:00
mówisz Aro żebyśmy założyli jeszcze sklep z canonami? pomyslimy.. :)

hehe, no wiesz... To wcale nie glupi pomysl :)
Ale cala ta "magia" lepiej wychodzi ze sprzetu C, niz z niezawodnego AFu N :)

orlen.ownlog.com
06-11-2010, 20:07
rawów ani surowych jpgów bym sie nie spodziewal, biznes musi sie krecic a obalanie mitów temu nie słuzy. tyle w temacie

manfred1
06-11-2010, 20:41
hehe, no wiesz... To wcale nie glupi pomysl :)
Ale cala ta "magia" lepiej wychodzi ze sprzetu C, niz z niezawodnego AFu N :)

Aro70 to mogę prosić jakiegoś rawa z C5II na PW?

Kinski
06-11-2010, 21:02
osoby posiadajace Nikona pojechaly na warsztaty i sie przekonaly, ze lepiej jednak zmienic sprzet na Canona, bo niestety ale cala obrobka wg warsztatow slabo wyciaga kolory z N...
Klituś bajduś.

Aro70
06-11-2010, 21:10
Klituś bajduś.

Wiesz lepiej, to wypowiedz sie... Ja tylko przytoczylem, to co powiedzieli mi znajomi co byli... I nie jacys tam z pierwszej lapanki, tylko tacy co wiedza co to PS i obrobka. Pytanie, na ile jest sie w stanie zaakceptowac to co mozna wyciagnac z N, nie siedzac nad jednym plikiem nie wiadomo ile...

orlen.ownlog.com
06-11-2010, 21:23
Wiesz lepiej, to wypowiedz sie... Ja tylko przytoczylem, to co powiedzieli mi znajomi co byli... I nie jacys tam z pierwszej lapanki, tylko tacy co wiedza co to PS i obrobka. Pytanie, na ile jest sie w stanie zaakceptowac to co mozna wyciagnac z N, nie siedzac nad jednym plikiem nie wiadomo ile...

nie wiem czy mi wolno wrzucic tutaj link z forum konkurencyjnego systemu gdzie rekiny rynku ślubnego przeprowadzili dosc ciekawą dyskusję na temat wyjsciowego obrazka i jego dalszej obróbki uzyskiwanego z roznych matryc (np. d3 vs 5d).

manfred1
06-11-2010, 21:25
Dawaj jak co to Cie obronimy ;-)

szuler
06-11-2010, 22:38
wrzuć dla ciekawości :)

fil91
06-11-2010, 22:49
Josoby posiadajace Nikona pojechaly na warsztaty i sie przekonaly, ze lepiej jednak zmienic sprzet na Canona, bo niestety ale cala obrobka wg warsztatow slabo wyciaga kolory z N...
Jeśli to możliwe proszę któregoś z Panów "Błyskotliwych" o ustosunkowanie się do tej wypowiedzi.
Pozdrawiam

gary
06-11-2010, 22:58
Ciężko się zgodzić i niezgodzić żeby nie być posądzonym o selfmarketing :)
Nasza obróbka zakłada jak najbardziej dowolne i różnorodne podejście do pliku. Uczymy nie tyle celu co drogi - spojrzcie na zdjęcia michała sokołowskiego, panka, yerzu (on pracuje na nikonach ale jest tu na forum i wrzuca zdjęcia ślubne), antka łoskota - oni są po warsztatach a ich zdjęcia mają swoja stylistykę - łączy ich jedno, widać mocne skupienie na tonalch i barwach - cała reszta to wypadkowa widzenia, poczucia estetyki i stylu.

manfred1
07-11-2010, 08:07
pank nie pracuje na nikonie wiem bo bardzo dobrze Go znam. Pozdrawiam Pank. Ale znam jednego takiego co pracuje na Nikonie i radzi sobie bardzo dobrze choć spędza szesnaście razy dłużej nad plikiem niźli canonowiec chyba...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

pank nie pracuje na nikonie wiem bo bardzo dobrze Go znam. Pozdrawiam Pank. Ale znam jednego takiego co pracuje na Nikonie i radzi sobie bardzo dobrze choć spędza szesnaście razy dłużej nad plikiem niźli canonowiec chyba...

Chcecie warsztatów dla nikona jest taki gość i gościówa z Krakowa właśnie teraz w ich programie jest kilka pkt. dotyczących pracy na Nikonie. Sorry że to wtrąciłem jeśli złamałem dobry smak proszę to usunąć.

gary
07-11-2010, 10:52
Nie demonizujmy nikona - matryca jest inna ale na blyskotliwych nie raz obrabialem z niego pliki i problemu nie bylo.

yerzu
07-11-2010, 13:47
http://szymonolma.fotolog.pl/2096553,link.html

Materiał w całości wykonany nikonem, obróbka 150 zdjęć zajęła mi 12 godzin.

Pozdrawiam

chrislab
07-11-2010, 14:44
i chcecie powiedziec, że Ci wszystcy ludzie muszą być tak anemicznie bladzi? i to jest właśnie ta sztuka? aha.....to ja za 1500 zł dziękuję :)

orlen.ownlog.com
07-11-2010, 18:18
powiedziałem A mowie i B
http://tnij.org/ixkz

kurcze jestem tak leniwy, ze chyba zostane przy robieniu gniotów...

Czeski_film
07-11-2010, 23:14
i chcecie powiedziec, że Ci wszystcy ludzie muszą być tak anemicznie bladzi? i to jest właśnie ta sztuka? aha.....to ja za 1500 zł dziękuję :)

Co Ty opowiadasz? Albo się nie znam, albo przesadzasz... ale mnie to powaliło na maskę. Gdyby ktoś mnie nauczył czegoś takiego, dałbym 1500 bez mrugnięcia okiem.

manfred1
07-11-2010, 23:16
Tego nie można się nauczyć to jest jakiś szatański "myk".

marekb
07-11-2010, 23:25
http://szymonolma.fotolog.pl/2096553,link.html

Materiał w całości wykonany nikonem, obróbka 150 zdjęć zajęła mi 12 godzin.

Pozdrawiam
:shock: z całym szacunkiem bo obróbka spoko, ale -jak policzyłem- ten sezon musiałbym obrabiac 2 lata

orlen.ownlog.com
07-11-2010, 23:26
Co Ty opowiadasz? Albo się nie znam, albo przesadzasz... ale mnie to powaliło na maskę. Gdyby ktoś mnie nauczył czegoś takiego, dałbym 1500 bez mrugnięcia okiem.

nie ma problemu, zapraszam

yerzu
07-11-2010, 23:29
Jak to Marek - 1 ślub w 1 dzień ? To chyba jest dość szybko :)

Mi przeważnie schodzi trochę więcej bo się dużo opieprzam i przeciąga się z do 3 dni. Tak że przeważnie ślub sobotni mam w okolicach czwartku skończony i już tylko czekam na decyzję klienta odnośnie odbitek itd.

marekb
07-11-2010, 23:36
własnie-opieprzanie sie,selekcja, fora, skomponowanie albumu,selekcja, impreza, czas dla rodziny, nowe umowy, spotkania z klientami, papiery firmowe, platnosci, czas dla rodziny, obróbka 300 zdjec, sesje, obejrzec dobry film, basen, ślub, czas dla rodziny,opiprzanie się, sesje...itd. obróbka to tylko jakis mały procencik w moim zyciu;)

Husky
08-11-2010, 00:07
Tego nie można się nauczyć to jest jakiś szatański "myk".

Wiesz skąd nazwa strony BŁYSKOTLIWIE?

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://cdn.fd.uproxx.com/wp-content/uploads/2010/04/Men-in-Black-Jones-willsmith.jpg)

ONI WCALE NIE UCZĄ TAM NICZEGO TYLKO BŁYSKAJĄ TYM SREBRNYM WIBRATOREM PO OCZACH I JUŻ MASZ WSZYSTKOW GŁOWIE...

manfred1
08-11-2010, 00:08
Łil Smit ma brata?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A rozumiem przed i po obróbce fotoszopinów.

ate
08-11-2010, 02:15
Wiesz skąd nazwa strony BŁYSKOTLIWIE?

lol :D

Mr_Black
08-11-2010, 09:58
nie ma problemu, zapraszam

Jak za połowę stawki, to chętnie się przeszkolę u Ciebie :mrgreen:

Czeski_film
08-11-2010, 10:45
:shock: z całym szacunkiem bo obróbka spoko, ale -jak policzyłem- ten sezon musiałbym obrabiac 2 lata

To w ile Ty obrabiasz całe wesele?

odi
08-11-2010, 12:11
no powiem szczerze, mi jakoś to wszystko dłużej wychodzi niestety:( zatem czas yerza jest niezłym wynikiem, szczególnie, gdy uwzględnimy efekt końcowy - jak dla mnie bdb+

marekb
08-11-2010, 12:20
Sama obróbka 180-200 plików ok 3-6h oczywiście bez eksportu, bez dotykania PS-em.

Czeski_film
08-11-2010, 12:44
Sama obróbka 180-200 plików ok 3-6h oczywiście bez eksportu, bez dotykania PS-em.

Ale jak to obróbka bez dotykania PS-em? Czyli co?
Ja mówię o gotowym produkcie do wywołania: 3-6 godzin to prawdziwe TGV wśród obrabiających ;)

Czacha
08-11-2010, 13:01
Lightroom, ot co.

orlen.ownlog.com
08-11-2010, 14:18
ale jak to obróbka bez dotykania ps-em? Czyli co?
Ja mówię o gotowym produkcie do wywołania: 3-6 godzin to prawdziwe tgv wśród obrabiających ;)

lr...

Czeski_film
08-11-2010, 14:23
Lightroom, ot co.

Stosuję i rzeczywiście szybkość jest, choć nie aż taka. Ale ogólnie jakoś bez większych sukcesów. Może dlatego, że nie robię na RAW-ach, tylko na jpg? Jak sądzicie?

marekb
08-11-2010, 14:36
Stosuję i rzeczywiście szybkość jest, choć nie aż taka. Ale ogólnie jakoś bez większych sukcesów. Może dlatego, że nie robię na RAW-ach, tylko na jpg? Jak sądzicie?
Taaa, wywoływarka rawów bez rawów, żeby było jasne: miejscowe korekty, retusz drobny i gładzenie (swoimi sposobami- bez wtyczek- również w LR). Są śluby przy których muszę część zdjęć poprawić w PSie lecz sporadycznie. Ale to nie mój wAtek więc Gary przepraszam:).

Czeski_film
08-11-2010, 14:55
Taaa, wywoływarka rawów bez rawów, żeby było jasne: miejscowe korekty, retusz drobny i gładzenie (swoimi sposobami- bez wtyczek- również w LR). Są śluby przy których muszę część zdjęć poprawić w PSie lecz sporadycznie. Ale to nie mój wAtek więc Gary przepraszam:).

Czyli jpg nie tykasz nawet?

allxages
08-11-2010, 17:59
Czyli jpg nie tykasz nawet?

Proponuję koledze najpierw poczytać troszkę forum, to kilka rzeczy stanie się oczywistych...np. to, że w 90% przypadkow RAW jest 1000 razy lepszy i nikt nawet nie pyta w czym robione...

MM-architekci
08-11-2010, 18:08
Proponuję koledze najpierw poczytać troszkę forum, to kilka rzeczy stanie się oczywistych...np. to, że w 90% przypadkow RAW jest 1000 razy lepszy i nikt nawet nie pyta w czym robione...

chyba pytał się o "tykanie" wywołanego jpg

allxages
08-11-2010, 18:11
To jakby mnei ktoś pytał to ja "nie tykam" i wywołuje/exportuje raczej do TIFF niż jpg..

xsardas
08-11-2010, 22:55
A po co do TIFF ? Toć to strata mocy obliczeniowej i miejsca na dysku :P

allxages
08-11-2010, 23:00
No dobra, tak naprawda w ogole nie eksportuje. TRzymam CR2+XMP i jak potrzebuje to sobie exportuje do takiej postaci jaka potrzebuje.

FotofabrykA
30-11-2010, 02:15
Bardzo polecam warsztaty Szopne u Krzyska i Sebastiana (PHOTOSZOPIN) .
Prowadzone na luzie, bez zbędnej spinki. Wiedzę przekazują rzetelnie :)
Rafał

manfred1
30-11-2010, 09:16
A Tyś co tak wypalił?

FotofabrykA
30-11-2010, 09:27
produkt dobry trza reklamować ;) :)
Rafał

vivvaldi
30-11-2010, 14:35
tak sobie czytam i czytam i jeśli ktoś sie zastanawia nad tym to polecam szczerze warsztaty u chłopaków byłem w czerwcu (jako jeden z 3 lubelszczyzna xD), fakty były to jeszcze błyskotliwe ale naprawdę masę rzeczy się dowiedziałem, i choć po dłuższym zastanowieniu wyszło na to że wcześniej już większość potrafiłem zrobić z własnej nauki to jednak u chłopaków dostałem coś na kształt scalenia tej całej wiedzy w jeden spójny element aby wyszło to czego oczekuję. Jeśli chodzi o N kontra C to mam i to i to, z tym że w N nie podoba mi się ten żółtawy zafarb ale można uzyskać odpowiednie efekty zamierzone, natomiast w C chyba każdego denerwuje af w 5mkII. Niedługo wrzucę zdjęcia po warsztatowe (niestety dopiero teraz gdyż od warsztatów byłem w niemczech). Myślę, że warto wydać te pieniążki w końcu jest to inwestycja w samego siebie :)

obcy21
02-12-2010, 19:31
a on tak wypalił bo sobie stronkę pozycjonuje ;)

gary
03-12-2010, 11:22
jutro kolejna edycja, wczoraj wyszedl nowy c1. razem bedziemy zglebiac nowe funkcje, bedzie ciekawie :)

gary
11-12-2010, 00:43
Witajcie,

ostatnie dwie edycje 2010 roku za nami. Czas na nadgonienie zaległości zdjęciowych, kupienie prezentów, zrobienie kutii, śledzi, sprzątanie, kupno brody, brzucha i czerwonego szlafroka :)

Wraz z rokiem 2011 kontynuujemy warsztaty obróbkowe PHOTOSZOPIN'. Zapraszamy już 15 stycznia w sobotę do Warszawy na porządną noworoczną dawkę obróbkowej wiedzy!

Na zachętę prezentujemy zdjęcia, które uczestnicy edycji grudniowej wybrali do obróbki z naszych zasobów.

https://canon-board.info/imgimported/2010/12/gru_800-1.jpg
źródło (http://sebastianmalachowski.pl/blog/img/2010/12/gru_800.jpg)

Harmonogram: http://blyskotliwie.pl/?page_id=22
Koszt: 1700pln (cena zawiera podatek VAT, wystawiamy faktury)
Zapisy: blyskotliwie@gmail.com

Jan Bielecki
11-12-2010, 01:08
Polecam, solidna dawka wiedzy obrobkowej podanej klarowny sposob :)

hyzop
12-12-2010, 00:08
W jeden dzień tyle tematów ?

Jan Bielecki
12-12-2010, 00:31
W jeden dzień tyle tematów ?

Daja rade ;)

manfred1
12-12-2010, 06:40
Na których warsztatach obrobili tyle zdjęć?

gary
12-12-2010, 09:27
na grudniowych, wszystko zalezy od grupy, w grudniu wszyscy byli zwarci i szlo bardzo sprawnie :)

Husky
12-12-2010, 10:15
Jak dostać się na forum warsztatowe. Piszę maile i zero odpowiedzi...

manfred1
12-12-2010, 16:23
No forum jest spoko jak zadam pytanie choćby najgłupsze to nie znajdzie sie filozof który albo sugeruje używać gugle albo szukajki.

dinderi
12-12-2010, 16:35
No forum jest spoko jak zadam pytanie choćby najgłupsze to nie znajdzie sie filozof który albo sugeruje używać gugle albo szukajki.
Czyli zupełnie jak tutaj ;)

manfred1
12-12-2010, 16:42
Tutaj jest lepiej bo tam trochę nudą wieje może nawet bardziej jak trochę.

odi
12-12-2010, 23:06
Jak dostać się na forum warsztatowe. Piszę maile i zero odpowiedzi...

Trzeba wziąć udział w warsztatach:)

manfred1
13-12-2010, 08:57
No chyba tyle to On o tym wie no chyba że nie he he he

Czeski_film
20-01-2011, 23:46
Co do marcowej edycji...
piszecie...
"Styczniowa edycja za nami i już teraz zapraszamy na edycję marcową. Odbędzie się ona 12 marca i będzie to 12h poświęconych całkowicie obróbce w Photoshopie".
Czy to znaczy, że omijacie C1?

gary
20-01-2011, 23:48
nie oczywiście że nie, może niefortunne sformułowanie - jest przytoczony harmonogram który jest identyczny jak w styczniu.

grzesiekgalazka
08-02-2011, 06:17
co sobie przygotować, opanować przed warsztatami, co ze sobą zabrać, żeby jak najwięcej z warsztatów wyciągnąć?

manfred1
08-02-2011, 07:33
Dobry statyw kamera HD do filmowania w bardzo skąpych warunkach świetlnych oraz bardzo dobry kierunkowy mikrofon skierowany w usta prowadzących aby uchwycić wszystkie słowa które wypowiedzą. Do tego dostajesz materiały do pisania dlatego warto poćwiczyć pisownię aby się później odczytać. Kilkanaście długopisów tez jest wskazana. Acha poćwiczyć trzeba na siłowni aby się umieć rozpychać i siąść w pierwszym rzędzie.

_fiolek
08-02-2011, 08:58
manfred1@ niecny żart? czy pracujesz jako wydający kamery w magazynie TeFałeNu?

manfred1
08-02-2011, 10:42
Nie jest to żart tylko odpowiedź na pytanie Grześka. Ale może TY pomożesz pytającemu i dasz pare rad czekam z niecierpliwością

gary
08-02-2011, 14:12
zabrać długopis :)

gary
27-02-2011, 15:15
Witamy!

https://canon-board.info/imgimported/2011/02/photoszopinheder800-2.jpg
źródło (http://sebastianmalachowski.pl/blog/img/2011/02/photoszopin-heder800.jpg)

Zapraszamy na edycję kwietniową. Odbędzie się ona 2 kwietnia (sobota) i będzie to 12h poświęconych całkowicie obróbce w Photoshopie.

Szczegółowy harmonogram: http://blyskotliwie.pl/?page_id=22
Data: 2 kwietnia 2011 (sobota)
Czas trwania: 12h
Koszt: 1500pln (wystawiamy rachunki)

allxages
27-02-2011, 18:56
Będzie coś o najważniejszych tajnikach Photoshopa? ;-)

http://forum.przewodnikmp.pl/topic5235.html

arturs
27-02-2011, 21:58
Bardziej nacisk będzie na fotoszop czy capture one?

gary
27-02-2011, 22:31
wołanie rawów w c1, reszta w PS

gary
05-04-2011, 14:47
Witamy!

https://canon-board.info/imgimported/2011/04/photoszopinheder10_8-1.jpg
źródło (http://sebastianmalachowski.pl/blog/img/2011/04/photoszopin-heder10_8.jpg)

Zapraszamy na edycję majową. Odbędzie się ona 8 maja (niedziela) i będzie to 12h poświęconych całkowicie obróbce w Photoshopie.

Szczegółowy harmonogram: http://blyskotliwie.pl/?page_id=22

Data: 8 maja (niedziela)
Czas trwania: 12h
Koszt: 1500pln (wystawiamy rachunki)