PDA

Zobacz pełną wersję : pomiar AF, czy reklamowac?

mave
12-11-2005, 18:39
Witam,
Jestem swiezym posiadaczem Canona 350d, powoli poznaje wszystkie funkcje, i mam takie pytania, zanim wyrusze do serwisu

dzis zauwazylem ze przy wybieraniu punktow AF, dolny czerwony punkt jest otoczony rozmazanym okregiem, inne punkty maja tylko czerwone kropki, czy jest to normalne, czy trzeba to reklamowac?,

I jeszcze jedno:
Po wyborze z opcji Sensor Cleaning, przy swiezo naladowanej baterii, dostaje komunikat ze bateria ma za malo energii, i czyszczenie nie moze zostac przeprowadzone, czy z bateria jest cos nie tak? czy moze potrzebny do tego jest zasilacz?

z gory dziekuje za wszelakie komentarze
pozdrawiam
Artur

piast9
12-11-2005, 20:42
dzis zauwazylem ze przy wybieraniu punktow AF, dolny czerwony punkt jest otoczony rozmazanym okregiem, inne punkty maja tylko czerwone kropki, czy jest to normalne, czy trzeba to reklamowac?
Na nic to nie wpływa. Ja mam kółka na wszystkich.

Po wyborze z opcji Sensor Cleaning, przy swiezo naladowanej baterii, dostaje komunikat ze bateria ma za malo energii, i czyszczenie nie moze zostac przeprowadzone, czy z bateria jest cos nie tak?
Powinno działać na naładowanym akumulatorze. Spróbuj naładować ponownie i spróbować.

mave
12-11-2005, 21:16
dzieki, za informacje, juz myslalem ze cos sie zrabalo na poczatku zanim na dobre zaczalem uzywac ten sprzet:p

slonek
18-11-2005, 10:03
Witam,
Jestem swiezym posiadaczem Canona 350d, powoli poznaje wszystkie funkcje, i mam takie pytania, zanim wyrusze do serwisu

dzis zauwazylem ze przy wybieraniu punktow AF, dolny czerwony punkt jest otoczony rozmazanym okregiem, inne punkty maja tylko czerwone kropki, czy jest to normalne, czy trzeba to reklamowac?,

Nie powinno to miec wplywu na funkcjonowanie sprzetu.

I jeszcze jedno:
Po wyborze z opcji Sensor Cleaning, przy swiezo naladowanej baterii, dostaje komunikat ze bateria ma za malo energii, i czyszczenie nie moze zostac przeprowadzone, czy z bateria jest cos nie tak? czy moze potrzebny do tego jest zasilacz?

Rozladuj akumulator do konca (tak az sam sie wylaczy aparat) i naladuj ponownie dluzej niz kaza w instrukcji. Powinno pomoc.

Costus
18-11-2005, 11:34
Nie powinno to miec wplywu na funkcjonowanie sprzetu.

Rozladuj akumulator do konca (tak az sam sie wylaczy aparat) i naladuj ponownie dluzej niz kaza w instrukcji. Powinno pomoc.

Najprościej rozładujesz - to z własnego doświadczenia - jak wyłączysz w Menu aparatu funkcję oszczędzania energii (Auto power off) i zostaniesz albo w tej funkcji albo wejdziesz do dowolnej innej funkcji Menu - tak żeby przez cały czas był aktywny wyświetlacz.

mruczek
14-12-2005, 21:26
a ja mam pytanie. co to znaczy:
"...Po wyborze z opcji Sensor Cleaning, przy swiezo ..."

jest tam jakiś układ, system czyszczenia matrycy?
przymierzam się do kupna lustra i jestem ciekaw...

kane
14-12-2005, 22:23
a ja mam pytanie. co to znaczy:
"...Po wyborze z opcji Sensor Cleaning, przy swiezo ..."

jest tam jakiś układ, system czyszczenia matrycy?
przymierzam się do kupna lustra i jestem ciekaw...

Nie, to tylko aparat ustawia sie do czyszczenia

piast9
14-12-2005, 22:38
Nie, to tylko aparat ustawia sie do czyszczenie
Czyli podnosi lustro i otwiera migawkę eksponując matrycę, której można swobodnie wtedy nadmuchać.

mruczek
14-12-2005, 22:42
dzieki za odpowiedz.
Ta pierwsza jest troszkę enigmatyczna