Zobacz pełną wersję : transmisja przez USB 20D na gorąco do kompa?
Mateusz J
12-11-2005, 18:29
Witam
Mam pytanie, czy istnieje możliwość na 20D zapisywania zdjęć bezpośrednio na latpopie wraz z zapisywaniem tego samego na karcie CF?
Tak sie zastanwiam ze była by to dobra rzecz móc oglądać w niektórych wypadkach zaraz po pstryknięciu zdjęcia na monitorze :)
a czemu musisz na gorąco ? , przecież przełożenie karty i zgranie ( lub podgląd ) na laptopa nioe trwa nawet 30 sek.
Witam
Mam pytanie, czy istnieje możliwość na 20D zapisywania zdjęć bezpośrednio na latpopie wraz z zapisywaniem tego samego na karcie CF?
Tak sie zastanwiam ze była by to dobra rzecz móc oglądać w niektórych wypadkach zaraz po pstryknięciu zdjęcia na monitorze :)
Robię tak od ponad 3 lat na Canonie D60 - w innych tak samo się da. Tyle, że wyłączyłem zapisywanie na CF jednocześnie, bo potrzebne mi są tylko pliki na kompie. Większość zdjęć robię w pionie - więc soft sam obraca o 90 stopni w lewo i zapisuje z odpowiednią nazwą w wybranym katalogu. Świetna sprawa, jeśli klienci wymagają podglądu od razu.
Trochę boli, że D60 ma USB 1.1 - więc parę sekund trzeba zaczekać na każde zdjęcie (jpeg, maks. rozdzielczość).
Na dużym monitorze od razu można ocenić oświetlenie, ostrość, wygląd modela itp.
Jeśli podczas transmisji coś się rozłączy - to zdjęcie zostanie zapisane automatycznie na karcie CF - nie przepada.