Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : pomoc dla chorej dziewczynki

tomsong
12-11-2005, 15:50
witam,
chcialbym sie zwrocic do wszystkich na lamach forum o pomoc dla pewnej dziewczynki.TO siostrzenica mojego kumpla, jest chora na bialaczke a dokladnie na aplazję szpiku kostnego.
Dziewczynka ma 10lat, w tej chwili zbierane sa pieniazki na przeszczep szpiku kostnego i na pozniejsza chemio-terapie.

Druga sprawa, chyba teraz najwazniejsza jest to, iz ona musi miec ciagle transfuzje krwi, tak wiec apel dla tych wszystkich z Trojmiasta, iz jesli moga to niech oddadza troche krwi. Zeby krewa trafila do tej osoby trzeba zaznaczyc, ze jes to dla Asi Andrzejewskiej.

Wiecej info jest na stronie http://asia.andrzejewska.w.interia.pl/ jest tez mini reportaz.

strona czasem moze nie dzialac, bo ostatnio limity polaczen zostaly przekroczone, ale z tego co wiem ma powstac mirror strony bez limitow transferu.

Ja przyznam sie, iz czasem na maila dostawalem apele ludzi, ktorzy prosili o pomoc, ze wstydem przyznam sie, iz kasowalem je, moze dlatego, zeby tylko sie nie zdolowac. Fakt, faktem nie byla to zbyt pozytywna postawa, ale od kiedy kolega zwrocil sie do mnie o pomoc, chce pomoc temu dziecku, nie tylko finansowo, bo juz to uczynilem. Jutro na uczelni porozwieszam plakaty, w poniedzialek pojde oddac krew.

ehh.. generalnie cos w czlowieku peka, jak widzi mlode dziecko, pelne zycia, a jednak majace swiadomosc, ze walczy o zycie :(

Tak wiec drodzy grupowicze, prosze Was w swoim jak i w imieniu tej dziewczynki o jakakolwiek pomoc... tak niedawno razem probowalismy pomoc koledze, ktorego okradli, mam nadzieje, iz teraz, teraz tez jako grupy cos pozytywnego dokonamy.

ponizej podaje konto fundacji:
Bank Millennium o/Gdańsk
Towarzystwo Przyjaciół Dzieci
76 1160 2202 0000 0000 3141 1528
"Pomóż dziecku choremu na białaczkę"
dla ASI ANDRZEJEWSKIEJ

lub prywatne konto:
BGŻ S. A. o/Słupsk
60 2030 0045 1130 0000 0522 0990

niedlugo przekaze wiecej informacji...jesli macie jakies pytanie, sugestie, prosze pytac...

Pozdrawiam

ps. jesli Admin moze, to prosze aby ten temat dokleic..zeby byl na pierwszym miejscu. z gory dziekuje

thorin
12-11-2005, 15:58
w mojej legitymacji pisze: A Rh -
jak powinienem to zalatwic w ambulansie i czy jest to wykonalne jesli dziewczynka ma inna grupe krwi ?

tomsong
12-11-2005, 21:02
hey,
z tego co sie dowiadywalem, nie ma znaczenia jaka grupe krwi ma dawca.. a co do miejsca oddawania dowiem sie i jutro odpisze, bo akurat jestem poza domem... thx Thorin.

pozdrawiam

thorin
12-11-2005, 21:15
Tomsong, zaden problem, daj mi tylko znac co i jak, bo 16 bede oddawal krew i jesli moze to pojsc do kogos imiennego, i moze komus pomoze to chetnie w tym pomoge...

tomsong
12-11-2005, 21:18
ok....a z jakiego miasta jestes//

C41photocrew
14-11-2005, 03:04
wyslalem maila do wg mnie ludzi Konkretnych a zarazem b. zaradnych...sorki T ale bylem w krakowie i dzis wrocilem

hazan
15-11-2005, 02:18
wyslalem maila do wg mnie ludzi Konkretnych a zarazem b. zaradnych...sorki T ale bylem w krakowie i dzis wrocilem

Sorry ale czy coś cie szczególnie ostatnio ugryzło że masz taki podpis ? - bo ja jako pacyfista wszystkich lubie a sprzetem chetnie bym poszpanowal (tylko kasy nie ma) ?

Proponuje spacyfikować troche podpis do co najmniej regulaminowego. ok ?

tomsong
15-11-2005, 14:52
hey,
odnosnie oddawania krwi.
To nie jest wazna jaka grupe krwi ma dawca i obojetnie czy oddamy krew tutaj na pomorzu czy tez daleko na poludniu kraju, nalezy jedynie zaznaczyc, iz krew ma trafic do Joanny Andrzejewskiej do dziececego oddzialy onkologii w Gdansku. I to zalatwia sprawe. Jeszcze raz z gory dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam

thorin
16-11-2005, 20:14
hej Tomsong, oddalem dzis krew, dostalem zaswiadczenie na nazwisko dziewczynki, w rubryce pod nazwiskiem wpisane "rekompensata" co ja mam z tym zrobic poslac Ci ? pozdro

tomsong
17-11-2005, 16:12
ok..dziek...a nie wiem...jutro dam CI znac co i jak..zadzwonie do kumpla i spytam sie o co chodzi...

Pozdrawiam

canis_lupus
24-11-2005, 18:50
Co do oddawania krwi to nie ma znaczenia z jakiego miasta sie jest i jaką sie ma grupę krwi. Tylko przed oddaniem trzeba powiedzieć ze to bedzie "rodzinne" oddanie krwi. Liczy sie tylko ilość oddanej krwi na dane nazwisko, bo wtedy nie mają prawa odmówić tej samej ilości krwi jesli by była potrzebna. Podaj dokładniejsze dane (imię, nazwisko, spital i oddział) to na pewno oddam. I tak sie wybieram w najblizszym czasie.

Michal-Czuba
27-11-2005, 23:15
Krwi oddać nie mogę (jeszcze) więc wsparłem przelewem :) skromnie, bo skromnie, ale gdyby tak każdy przelał tych kilkanaście złotych... :) dużo zdrowia dla małej :)

tomsong
03-12-2005, 20:54
witam,
przepraszam, ze teraz pisze, ale teraz bywam w Gdyni, a necik mam w slupsku...

co do krwi, to podaje dane:
Joanna Andrzejewska, przebywa na Oddziale Dzieciecym Onkologii w Gdansku.

Jeszcze raz dziekuje :) fajnie ze mozemy tez zgrac sie w sprawach zwiazanych nie tylko z kradzieza sprzetu...wkoncu zycie ma sie jedno, a obiektyw rzecz nabyta ;)

Pozdrawiam

Oakhallow
08-12-2005, 20:30
No to ja się jutro wybiorę oddać krew jeśli to jeszcze aktualne.
A może jakieś grupowe oddawanie w Warszawie na Saskiej?? Zawsze to raźniej :-?

Oakhallow

Jurek Plieth
08-12-2005, 21:00
co do krwi, to podaje dane:
Joanna Andrzejewska, przebywa na Oddziale Dzieciecym Onkologii w Gdansku.

Jutro pójdę. Wiem, że to zaświadczenie o oddanej krwi musi znaleźć się w rękach zainteresowanej osoby. Podaj mi na priva swój adres. No i dzięki za inicjatywę; nie wiem czemu dopiero teraz dotarłem do Twojego posta.

tomsong
13-12-2005, 21:45
witam,
przepraszam, ze dopiero teraz odpisuje, ale nie mialem dostepu do netu.
Tak nadal, mozna oddawac krew. Drogi Jurku, zaraz na priva przesle Ci dane i odrazu pragne podziekowac za Twoja pomoc jak i rowniez innych.

Pozdrawiam

Zielony
13-12-2005, 22:47
gdzie można w W-wie bezpiecznie oddać w tym celu kreff ??

tomsonga proszę o informacje na PRIV

ongis
16-02-2006, 22:42
spoko:) kaska poszła .niech maleństwo do zdrowia szybciutko wraca