Zobacz pełną wersję : Jak to Canon Polska potrafie mile zaskoczyć.
Trzy tygodnie temu wysłałem zapytanie do "wspaniałego" seriwsu na Żytniej w sprawie instrukcji pl do 1Dmk2 - zawsze lepiej po polsku niz po anglijsku poczytać. Odesłano mnie do p. Jacka Krawczyka z Canon Polska. Okazało się, że jest dostępna za jedyne 240 pln. Hmm... nie mało ale zamówiłem. Czekałem 2 tygodnie w między czasie pisząc 3 maile z zapytaniem czy przyjęto zamówienie i kiedy zostanie zrealizowane - zero odpowiedzi. W końcu pomyślałem, że totalnie olali sprawę... aż tu dzisiaj zaglądam do skrzynki a w niej koperta z nadrukiem Canon Polska w środku manual po polsku do 1Dmk2 i do tego mauale do całego softu dostarczanego razem z aparatem i to za całkowitą DARMOCHĘ !!!
Ciekawe czy w ten sposób zrekompensowali mi tak długi czas oczekiwania i brak kontaktu czy może ktoś popełnił błąd ;)
Robson01
12-11-2005, 15:57
N ie próbuj się czasem dowiadywać bo Ci jeszcze zabiorą:mrgreen:
-=Festyk=-
12-11-2005, 15:59
A może dowiedzieli się jaki ostatnio przeżywałeś stres i tą instrukcję Ci w prezencie przysłali;-)
Chyba pierwszy raz w życiu dostałem coś za darmo i przy tym nie po mordzie :D
mnie to w sumie martwi... instrukcja ok ale soft... kradnie ktos puche i sobie ja 'legalizuje' oryginalna instrukcja i plytkami...a pozniej sprzedaje jako oryginalny zestaw kompletny (jedynie bez pudelka) ...
Oczywiscie w tym wypadku poraz kolejny gratuluje farta :-)
Jac - soft nie, tylko instrukcje do softu.
Jac - soft nie, tylko instrukcje do softu.
a to mea culpa, niedoczytalem ze zrozumieniem :-)
Auwo, jakie dzis beda numery w totku ? :mrgreen: ;)
thorin - nie napiszę bo będę musiał za kupony zwracać :) Sam chciałbym wiedzieć.
Ja bym sie powiesil muszac placic 240zl za instukcje, a nie cieszyl ze cos tam dodali...
Na szczescie angielski mi nie przeszkadza, a czesto nawet wole jezeli chodzi o instrukcje, dokumentacje... tlumaczenia czesto tylko zaciemniaja sens :)
fredi - chyba nie przeczytałeś ze zrozumieniem - dostałem wszystko gratis.
Właśnie Auwo, dla Ciebie jednego admin powinien zmienić podpis pod pseudomimem z "Forumowy mądrala" na "Forumowy farciarz" albo "Forumowy szczęściarz" :)
KuchateK
12-11-2005, 23:49
Auwo, jak nie zaczniesz grac w totka to dostaniesz po mordzie! Nikonem! :mrgreen:
Aha... Polowa wygranej oczywiscie dla mnie za dobra motywacje :twisted:
eheheh - coś w tym jest :D
Głupi ma zawsze szczescie :D
Oj Auwo :) Moze tego mareczka tez za free od Canon polska dostales :)
mareczka nie - ale jak mi dadzą to sprzedam ci za dobre pieniazki :D
Ej, to może ja też napiszę do Canon Suisse, co by dostać manual w jakimś ludzkim języku? Fakt, że niby już sobie wydrukowałem, ale zawsze to nie to samo ;-)
muflon - jak chcesz skan po polsku to nie ma sprawy - moge posiedzieć do rana i zeskanować :D
E, przez "po ludzku" rozumiem choćby i po angielsku, byle oryginalna :) Szczerze mówiąc jak czasem czytam polskie tłumaczenia takich manuali, to już z angielskich lepiej rozumiem... No i poza tym ja mam odrobinę inny aparat ;-)
Ale to i tak raczej dla sportu niż z potrzeby - angielskiego PDFa wydrukowałem sobie i oprawiłem tak, że mucha nie siada :mrgreen:
muflon - masz dużo racji - czytałem po polsku i nie wiedziałem o czym piszą przyzwyczajony do innego nazewnictwa :D
W tych Waszych cackach to mu byc tych opcji :O
Auwo ale ogolnie dla potomnych mozesz zeskanowac .. po pare stron w wolnych chwilach.. przyda sie
ale filmow nie kreca :-P :twisted:
tak, jak juz sie Auwo zadeklarowal to teraz nie ma ze boli :-), niech skanuje
KuchateK
13-11-2005, 07:24
Jak to nie? 8fps i 69mpix na sekunde. Malo Ci? W kinie mozna puszczac i jeszcze zapas rozdzialy zostanie ;)
-=Festyk=-
13-11-2005, 09:33
Właśnie Auwo, dla Ciebie jednego admin powinien zmienić podpis pod pseudomimem z "Forumowy mądrala" na "Forumowy farciarz" albo "Forumowy szczęściarz" :)
A ja proponuje podpis typu,,forumowy talizman szczęścia'',albo ,,żyjąca czterolistna koniczyna'':mrgreen:
tak to by bylo dobre Auwo musi miec inny podpis pod nickiem:-)
ale filmow nie kreca :-P :twisted:
kręcą :lol:
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img364.imageshack.us/my.php?image=stykwka0015wi.jpg)
fredi - chyba nie przeczytałeś ze zrozumieniem - dostałem wszystko gratis.
Heh, moim zdaniem to wcale niekoniecznie wynika z twojego postu (ze wszytko), ale co tam, niedomyslne bydle jestem i tyle :)
P.S. Za dwa tygodnie przyjdzie rachunek ;)
kręcą :lol:
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img364.imageshack.us/my.php?image=stykwka0015wi.jpg)
takie filmy to i moja dwudziestka kreci :-) no troche wiecej jest przerw na myslenie, ale kreci :-)...chodzilo mi raczej o 25kl/sek :-)
BTW: Corpse Bride jest zrobiony jedynka ale to juz inna historia :-)
KuchateK
13-11-2005, 19:13
A kto powiedzial ze film ma miec koniecznie 25fps?
A kto powiedzial ze film ma miec koniecznie 25fps?
matka natura :-)
Popatrz, to by się feministki ucieszyły, w końcu jakaś matka :mrgreen:
KuchateK
13-11-2005, 21:25
Co nie przeszkodzilo bynajmniej w produkcji ton kreskowek animowanych nascie (bardzo typowo jest to 12fps) czy nawet kilka klatek na sekunde bez uszczerbku na zdrowiu ogladajacych.
24 frame'ów na sekunde jest potrzebne do prawidłowej synchronizacji obrazu z
dźwiękiem.
W rzeczywostości do oddania płynnego ruchu wystarczy połowa czyli 12fps.
Z tego co mnie nauczyli :roll:
obiecany pdf - http://s46.yousendit.com/d.aspx?id=37Z03RZUBFLXI1YV39CIST6JA3
juz sie ciagnie :-) dzieki! farciarzu :-);-)
W kolejnej wolnej chwili zeskanuję manuala do DPP i EOS Viewer
trzeba sie rozwijac, moze nigdy w reku nie bede mial jedyneczki ale z manualem trza sie zapoznac, rowniez podziekowania dla farciarza :)
Nie ma za co Panowie. Zasysać aż się łącza zagrzeją ;)