PDA

Zobacz pełną wersję : awaria aparatu

slaawoo2
01-08-2010, 21:55
witam jestem nowy na forum mam na imię Sławek i chciał bym poradzić się was bo mam mały problem mianowicie upadł mi aparat canon powershot a530 wysuniętym obiektywem na ziemie i od tamtej pory nie chce się schować jak chce włączyć aparat to tylko piszczy i wyskakuje komunikat błąd obiektywu włącz aparat i po chwili się wyłącza jest w ogóle sens oddawać go do naprawy i ile by to kosztowało bo słyszałem ze to jest najdroższa cześć jaka może być do naprawy

Shingo
01-08-2010, 22:44
polecam zadzwonic do serwisu tam ci powiedza dokladnie jaki jest koszt takiej naprawy.

Czemu ludzie zamiast zadzwonic do serwisu pytaja tutaj? wstydzą się czy jak?Toc to normalne ze cos z rąk wypada.

slaawoo2
01-08-2010, 22:48
w niedziele serwis pewnie zamknięty a pisze bo jestem ciekaw wrrrrrrrr a zadzwonię jutro jak coś

wiktor2323
01-08-2010, 22:55
pewnie jakiś trybik czy co tam jest się rozleciał ;)
Ja miałem kiedyś aparat HP, który też upadł... tyle, ze obiektyw się schował i nie chciał wyjść :)

slaawoo2
02-08-2010, 08:59
mam pytanie a wiecie może w którym miejscy znajduje się ten serwis na żytniej w warszawie chodzi mio ty przy jakiej ulicy bo nie jestem z wawy

tombas
02-08-2010, 09:02
ten serwis na żytniej w warszawie chodzi mio ty przy jakiej ulicy bo nie jestem z wawy
może Cie to zdziwi, ale serwis z Żytniej miesci się przy Żytniej:mrgreen:

roshuu
02-08-2010, 09:37
mam pytanie a wiecie może w którym miejscy znajduje się ten serwis na żytniej w warszawie chodzi mio ty przy jakiej ulicy bo nie jestem z wawy

Hehehe dobre :) Jak na imie ma Stanislaw czyli moj szwagier?

MC_
02-08-2010, 09:49
Hehehe dobre :) Jak na imie ma Stanislaw czyli moj szwagier?
Zenek? :roll:

A tak poważnie - jest google, ale widać niektórym ciężko przychodzi jego używanie. Nie mam pojęcia skąd wynika to lenistwo.

sbogdan1
02-08-2010, 09:55
http://www.e-csi.pl/pl/kontakt.html
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Lewy dolny róg - mapka :)

slaawoo2
02-08-2010, 18:32
może Cie to zdziwi, ale serwis z Żytniej mieści się przy Żytniej:mrgreen:

thombas a ty czytaj ze zrozumieniem a nie głupka z siebie robisz

innym dzięki za pomoc

Zenek? :roll:

A tak poważnie - jest google, ale widać niektórym ciężko przychodzi jego używanie. Nie mam pojęcia skąd wynika to lenistwo.

to lenistwo wynika ze zmęczenia po 12h ciężkiej pracy po prostu nie zauważyłem tej mapki hehe

MC_
02-08-2010, 18:37
Cóż, zawsze można użyć zumi.pl albo czegoś podobnego...

tombas
02-08-2010, 19:03
thombas a ty czytaj ze zrozumieniem a nie głupka z siebie robisz

innym dzięki za pomoc

to lenistwo wynika ze zmęczenia po 12h ciężkiej pracy po prostu nie zauważyłem tej mapki hehe

po pierwsze, grzecznej chłopcze, grzeczniej,
a po drugie to może mnie oswiecisz gdzie nie zrozumiałem

trothlik
02-08-2010, 19:55
Przy jakiej ulicy jest serwis na Żytniej?
Współczuję utraty/awarii aparatu ale możne pomyśl zanim napiszesz.
Nie chcę być złośliwy ale interpunkcja bardzo pomaga przy czytaniu i zrozumieniu postów.

Bambus5891
29-09-2010, 19:11
Witam mam problem z aparatem PowerShot A640. Mianowicie kiedyś mi upadł na ziemie(jakiś rok temu) i wszystko chodziło lecz z czasem zaczął się sam wyłączać przy zmianie ustawień. Wszystko dział dobrze(znaczy obiektyw się wysuwa robi ładne zdjęcia) natomiast przy próbie przeglądania zdjęć, bądź zmiany ustawień aparat się wyłącza bez chowania obiektywu. Macie może jakiś pomysł co z nim nie tak albo przynajmniej znacie jakiś dobry serwis w Tarnowie lub Krakowie??

Janeq_2010
13-11-2010, 14:58
Witam (w podobnej kwestii),
1. Po zamoknięciu/zatopieniu i wysuszeniu kompaktu obiektyw się nie wysuwa i wyświetla się "błąd obiektywu". Pewnie to co zostało po wyschnięciu wody zablokowało silniczek???
2. Czy jest na to jakiś rozsądny sposób, czy tylko naprawa na Żytniej, bo to pewnie nieopłacalne?
Pozdrawiam, JK

smegool
13-11-2010, 15:37
Widziałem tu kilka wycen, z żytniej, po zalaniu.
W zasadzie nie opłacało się naprawiać utopionego sprzętu.