Zobacz pełną wersję : zly obiektyw
no to sobie narobilem.
Jeden z moich obiektywow, ktorego czesto uzywam czyli CANON EF-S 17-85 IS USM nie pasuje do D60. Nie zauwazylem tego wczesniej, bo sobie cykam D450 , no i dzisiaj w glupocie swojej chcialem sobie przelozyc obiektyw :)
czy jest jakis adapter , ktory by mi umozliwil podpiecie obiektywu EF-S ( z biala kropka) na body D60 ( z czerwona kropka) ?
oskardj92
31-07-2010, 13:16
Są, ale konwertery. Np:
1) Canon Extention Tube EF-12 II
2) Canon Extension Tube EF-25 II
Poczytaj sobie o tym np na e-cyfrowych.pl
no juz tez do tego doszedlem. Tylko to mi dodatkowo swiatlo zabiera :(
poza tym powiekszenie dodatkowe a mnie bardzo zalezy na tych 17 mm :(
znalazlem jeszcze przerobke dupki obiektywu ale.... nie mam na to ochoty, tym bardziej, ze obiektyw jest nowy.
bez przerobienia dupki go nie zapniesz
Jedyne wyjście to przeróbka, można to zrobić profesjonalnie i tak, że śladu nie będzie, polecam serwis w W-wie na Armii Ludowej 12, uderz bezpośrednio do pana Tadeusza. Pozdrawiam.
Są, ale konwertery. Np:
1) Canon Extention Tube EF-12 II
2) Canon Extension Tube EF-25 II
Poczytaj sobie o tym np na e-cyfrowych.pl
To są pierścienie pośrednie, może poczytaj do czego służą...
...czy jest jakis adapter , ktory by mi umozliwil podpiecie obiektywu EF-S ( z biala kropka) na body D60 ( z czerwona kropka) ?
Nie, nie ma.
canis_lupus
31-07-2010, 22:43
Moze warto kupic inny aparat? D60 jest dosyć zabytkowy. Za rozsądną cene kupisz nie gorszy 350D albo 400D.
Moze warto kupic inny aparat? D60 jest dosyć zabytkowy. Za rozsądną cene kupisz nie gorszy 350D albo 400D.
...A D60 zabezpiecz we własnym "muzeum techniki" ;)
zdRAWki
Albo wymień 17-85 na tamrona 17-50.
michael_key
01-08-2010, 12:27
A co się stało z poprzednim korpusem?
Zmień korpus, przemyśl tą sprawę. Ja bym tak zrobił.
nie, nie. normalnie mam 450D.
do tego mam CANONA EF-S 17-58 IS USM oraz EF 75-300 III
kupilem sobie uzywke, z uszkodzona lampa na stosunkowo mala kase D60.
No i te D60 przerobilem sobie pod zdjecia w IR, bo bardzo mi sie to podoba.
Oczywiscie ten EF-S nie pasuje i stad problem. Nie chce za bardzo innych obiektywow bo te mam sprawdzone i nie maja hotspota wiec pomysle na ta dupka obiektywu.
Musze tylko kupic jakis rozsypany, zabity lub podobny w malych pieniadzach obiektyw EF czyli z czerwona kropka.