PDA

Zobacz pełną wersję : Zoom w d550 duzy problem:(

osskar72
25-07-2010, 12:44
Witam wszystkich i na samym wstepie chciałbym z gory przeprosic za (moze przypadkowe) powielenie tematu - poniewaz nie mialem czasu przegladac dokladnie całego forum w poszukiwaniu rozwiazania - soorki - brak czasu a wyjazd coraz blizej i chec pstrykniecia kilku fotek!! jestem amatorem wiec pojawil sie u mnie problem natury technicznej.kupilem canona d 550 i mam problem z zoomem a mianowicie gdy chce zrobic zblizenie poprzez przestawienie obiektywu wszystko jest ok ale jesli bede chcial sie wspomoc zoomem (chyba cyfrowym) x10 lub x5 to na screnie wszystko jest ok a po kliknieciu zdjaczka zblizenie znika i wychodzi normalne zdjecie.z gory dzieki za jakies podpowiedzi bo sadze ze to problem natury ustawienia jakies funkcji albo cosik z tego rodzaju!! pozdrawiam i raz jeszcze dziekuje!!:!:

gavin
25-07-2010, 12:48
to nie jest zoom cyfrowy, tylko pomoc przy ostrzeniu w trybie LV

poczytaj instrukcję

osskar72
25-07-2010, 12:52
czyli rozumiem ze nie ma mozliwosci zrobic zdjecia w takim przyblizeniu jakie jest na screenie np x10 a jedyne przyblizenie bedzie uzaleznione tylko i wylacznie posiadanym obiektywem.

gavin
25-07-2010, 12:59
tak...

osskar72
25-07-2010, 13:01
dzieki za pomoc gavin!! coz jeszcze duzo nauki przedemna w tym temacie ;)

tito86
27-07-2010, 17:57
to zbliżenie daje Ci jedynie możliwość precyzyjnego wyostrzenia kadru, żebyś nie miał wątpliwości gdzie ostrość jest ustawiona. to chyba cała filozofia. wiele nauki nie masz