Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : skradziony sprzęt - Wrocław

grzechotnick
12-07-2010, 20:13
Witam wszystkich i przepraszam za braki w savoir-vivre :).
Zarejestrowałem się na tym forum po to zeby ostrzec wszystkich przed zakupem sprzętu który został skradziony wczoraj we Wrocławiu w pubie Przekręt. Mam również minimalną nadzieję, ze może ktoś trafifszy na mój aparat (obiektywy na pewno nie są do odzyskania sprawdzi numer seryjny i da mi znać. Skradziony sprzęt to nie żadne wypale jestem niemajętny obecnie i jest to dla mnie prawdziwa katastrofa. Moze ktoś ma doswiadczenie i wie gdzie wypływa skradziony sprzęt (bo chyba nie na Allegro). A oto lista:

body: canon eos 400d, nr seryjny 1430826579,
obiektywy: canon 50mm 1:1,8, canon 70-350 światło nie wiem na razie ale był taki tylko jeden produkowany, jeszcze w analogowych czasach
karta pamieci: SD extreme III, # EKXT-XE4X-NUCY-4T37 4 gb

+ stara torba tekstylna, na pewo nikt jej nie będzie próbowaół sprzedać

proszę uprzejmie o konstruktywne sugestie jakie działania podjąć, gdzie szukać (zasadniczo - wiatru w polu, to wiem, ale cuda się zdarzają przecież)
pozdrawiam wszystkich serdecznie
Grzegorz

wiktor2323
12-07-2010, 20:39
Przykra sprawa. Poszukaj w swoim mieście w komisach, allegro też warto patrolować, jeżeli jest to giełda foto.
A jeśli można zapytać w jakich okolicznościach skradziono aparat?

kubak1988
12-07-2010, 22:29
Gumtree sprawdzaj. Ale ogólnie kiepsko to widzę...

grzechotnick
13-07-2010, 09:25
niestety, nie jestem bez winy. w knajpie, w czasie meczu, na chwilę wyszedłem i aparat został sam w jednej (ciemnej) sali Przekrętu. po paru minutach go nie było

wiktor2323
13-07-2010, 10:17
Może banalne pytanie, ale pytałeś barmana? Często jest tak, ze jak ktoś coś zostawi to zostawia u barmana... Ale wątpię, żeby ktoś był aż tak uczciwy...

grzechotnick
13-07-2010, 14:01
jasne ze pytałem całej obsługi, ale policjantka przez telefon zadała ciekawe pytanie czy pomieszczenie jest monitorowane? tego nie wiem. dzisiaj zgłaszam "przywłaszczenie" na Police, ale co to może dać? nawet jak jest monitoring to przecież nie nagrywają non-stop...

MC_
13-07-2010, 14:02
Pytanie było jak najbardziej na miejscu.
I bym Ci radził jak najszybciej udać się do klubu, pogadać z obsługą. Jeśli monitoring jest, to zazwyczaj trzyma się nagranie na dysku przez jakiś czas (2-3 dni). Może jeszcze nie skasowali.

caveman
13-07-2010, 14:05
Jaki sens miałby monitoring, gdyby nie nagrywał non-stop...? Jeśli mają monitoring, to jest szansa, że będa jeszcze dysponowali nagranie 2-3 dni wstecz na rejestratorze.

wiktor2323
13-07-2010, 14:29
Panowie wyżej mają racje. Nagrania trzymane są do jakiegoś tygodnia. Tyle, ze jakość tych nagrać jest często.. tragiczna.

adino
13-07-2010, 14:30
dzisiaj zgłaszam "przywłaszczenie" na Police, ale co to może dać?
nie chcę Cię zniechęcać albo dołować ale szukaj na własną rękę wszędzie gdzie się tylko da bo policja za wiele Ci nie pomoże...

ja niedawno też zgłaszałem kradzież moja sprawa trafiała do różnych oddziałów bo jedni twierdzili ze to nie ich teren a kolejni że też nie ich i tak w końcu po 2 miesiącach ktoś zajął się sprawą a 7 dni później dostałem pismo ze w związku z nieznalezieniem sprawcy kradzieży śledztwo zostało zawieszone..... za co płacimy podatki?? nie wiem ale połowa podgrzewaczy stołków powinna wylecieć bo sami się mieszają i myślą jak to by się nie narobić....

powodzenia mam nadzieje że się odnajdzie

grzechotnick
13-07-2010, 18:35
thx fellas. zadzwonię do klubu. byłem dziś na policji - oczywiście rutyna + odfajkowywactwo, ale trzeba było to zrobić dla spokoju duszy. no cóż trzeba przejść na modne pozycje anal. stary eos 300 + takumar 28/3,5 (się uchował :) i jazda. za anal-ogową sesję biorą i 300, złóżmy 200 bo nie mam za cudnego portfolio.. 5 sesji i kupuję swoje własne body na allegro :D