Zobacz pełną wersję : [Ankieta] - ile masz obiektywów?
Ja mam cztery i generalnie więcej już nie chcę. :mrgreen:
EDIT: uściślę, że chodzi o obiektywy systemu EF i EF-S
Tomasz Golinski
07-11-2005, 20:39
manualne też się liczą? a może tylko te, które w torbie noszę?
manualne też się liczą? a może tylko te, które w torbie noszę?
Wszystkie do systemu EF i EF-S
Tomasz Golinski
07-11-2005, 20:45
No, to gorzej wypadne. A trochę M42 się wala ;)
a bede mogl zaglosowac jeszcze raz jak dokupie jeszcze jeden :-)
-=Festyk=-
07-11-2005, 21:03
Ja mam dwa z czego jeden od Zenita.Niestety przejściówki brak.Zresztą sam nie wiem czy bym go używał...
5 sztuk: 2 dobre stałki, 2 niezłe zoomy + 18-55 ;-)
Teraz kolej na kolejne...
znowu zwalona sonda
a co z duzym i sredni formatem ? tez sie liczy?
malo precyzyjnie
a co jak jest obiektyw na stale w puszce?
Pszczola
07-11-2005, 23:23
6, ale 4-5 z czasem (i kasa) do wymiany.
...a co jak jest obiektyw na stale w puszce?
To pewnie liczy się za jeden :)
a jak mi 50'tka upadla i rozwalila sie na dwie czesci.. 35mm i 15mm.. to jak liczyc? :mrgreen: podwojnie? :lol:
znowu zwalona sonda
a co z duzym i sredni formatem ? tez sie liczy?
malo precyzyjnie
a co jak jest obiektyw na stale w puszce?
Nie zwalona, nie zwalona... napisałem w pierwszym poście pod ankietą, że dotyczy obiektywów EF i EF-s. Nie da się objąć wszystkich możliwości prostą sondą jaka jest wpisana w engine forum. :???:
Ale przyznaję, że powinienem był napisać w pytaniu ankiety że chodzi tylko o EF i EF-s
Chwilowo 4 (nie liczac sterty M42), za pare miesiecy bedzie ze dwa razy wiecej :roll: .
4. W tym co najmniej jeden, a raczej dwa do wymiany. Ale jeszcze nie wiem kiedy ;)
A te co sa schowane w szafie (nie uzywane) tez sie licza ? ;)
Ja, jak nie używam to sprzedaję. Mam tylko takie, które są mi potrzebne. Nie jestem typem kolekcjonera ;)
Mmsza,
Jak zatem wytłumaczyć w Twoim arsenale obecność zarówno 24-70 jak i 28-75? Znajdujesz zastosowania gdzie się nie dublują? ;-)
Pozdrawiam,
twilight
08-11-2005, 10:39
Szesc,ale dwa niepotrzebne:Sigma 24-70 3,5-4,5 (nie oplaca sie sprzedawac) i EF 50/1,8 -nieuzywany bo mam 1,4 ,lezy bo za 300 zl tez szkoda sie pozbywac.Na codzien uzywam czterech stalek i czasami TC i to juz mi wystarczy,wiecej w szkla nie widze sensu inwestowac.
3 i to chyba jeszcze nie koniec.:lol:
Jeden. Kupilem razem z body 3 lata temu i jakos nie moge sie wzbogacic... Za to przezornie od razu dobry, 50mm 1.8 :)