Zobacz pełną wersję : szeroki kąt
dpgstyle
07-11-2005, 16:58
jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem staruszka o nazwie CANON AE-1 PROGRAM.. z aparatu jestem zadowolony.. bardzo lubie szerokie kąty.. obecnie uzywam standardu 50mm 1:1,8 ...... ale cciałbym kupić jakieś 35mm albo 28 lub nawet coś mniejszego.... czy może ktoś móglby polecić mi jakieś szkło???
może ktoś ma nawet takie cudeńko do sprzedania?? dobrze żeby mial jescze jakies przyzwoite światło
pozdrawiam
Ten watek chyba powinien byc w analogach. W kazdym razie jesli 35mm to np. FD 35/2.0 - bardzo dobry, tyle ze rzadki i raczej drogi. Jesli liczy sie kasa, to zostaje np. 28/2.8.
To sa praktycznie stare, manualne odpowiedniki AF, dla porownania sprawdz ile kosztuje AF 35/2.0.
Vresviik
08-11-2005, 00:10
...... ale cciałbym kupić jakieś 35mm albo 28 lub nawet coś mniejszego.... czy może ktoś móglby polecić mi jakieś szkło???
może ktoś ma nawet takie cudeńko do sprzedania?? dobrze żeby mial jescze jakies przyzwoite światło
pozdrawiam[/QUOTE]
Mam sigma ultra wide 28f28 kupiłem przez pomylkę jako 1 obiektyw do swojej cyfry:) Wygląda bardzo dobrze.Do odsprzedania.
dpgstyle
10-11-2005, 04:09
a w jakim stanie jest obiektyw???
i mniej ięcej jaka cena wchodzi w gre???
...... ale cciałbym kupić jakieś 35mm albo 28 lub nawet coś mniejszego.... czy może ktoś móglby polecić mi jakieś szkło???
pozdrawiam
Mam sigma ultra wide 28f28 kupiłem przez pomylkę jako 1 obiektyw do swojej cyfry:) Wygląda bardzo dobrze.Do odsprzedania.[/QUOTE]
Vresviik
10-11-2005, 15:49
a w jakim stanie jest obiektyw???
i mniej ięcej jaka cena wchodzi w gre???
Mam sigma ultra wide 28f28 kupiłem przez pomylkę jako 1 obiektyw do swojej cyfry:) Wygląda bardzo dobrze.Do odsprzedania.[/QUOTE]
kupilem za 220 zl stan jest bdb