Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : program pocztowy i zmora duzej skrzynki

molsar
24-06-2010, 11:42
hej,
problem dotyczy duzych plikow *.dbx w outlok express, (duzej ilosci wiadomosci - okolo 3 lata)
- kompaktowanie wiadomosci skrzynek odpada bo wywalil mi prawie caly jeden rok wiadomosci...nie jest to do odzyskania
- tworzenie nowych folderow w skrzynce odbiorczej na kolejne lata juz praktykowalem...

czy jest jakis po polsku program pocztowy (firm 3-cich)co sobie znakomicie radzi z duza iloscia maili i ma mozliwosc pracy w imap?
i oczywiscie jest darmowy?

AMMarshall
24-06-2010, 12:03
np. najbardziej chyba popularny Mozilla Thunderbird.

komw
24-06-2010, 13:44
Klient w operze, swietnie daje rade z wielkimi wolumenami poczty, nie zmula, praktycznie nie widać spowolnienia przy korzystaniu z opery jako przgladarki WWW. Nie musimy miec dodatkowego programu odpalonego, wiec ma same plusy :)
W tej chwili moja poczta zajmuje jakies 5-6GB i opera smiga jakbym nie mial żadnych maili w bazie.

janhalb
24-06-2010, 13:45
Rozumiem, że mówimy o środowisku Windows? The Bat! - moim zdaniem bezkonkurencyjny pod Win.

Krzychu
24-06-2010, 14:01
hej,
problem dotyczy duzych plikow *.dbx w outlok express, (duzej ilosci wiadomosci - okolo 3 lata)
- kompaktowanie wiadomosci skrzynek odpada bo wywalil mi prawie caly jeden rok wiadomosci...nie jest to do odzyskania
- tworzenie nowych folderow w skrzynce odbiorczej na kolejne lata juz praktykowalem...

czy jest jakis po polsku program pocztowy (firm 3-cich)co sobie znakomicie radzi z duza iloscia maili i ma mozliwosc pracy w imap?
i oczywiscie jest darmowy?

Gmail - szczególnie że można w google apsach podpiąć go po swoją domenę (przekierować rekordy MX w DNSie).

molsar
24-06-2010, 14:04
ale na winde nie wiem czy jest gmail jako stand allone app.
MX-y wiem - mam tak, ale sprawa dotyczy aplikacji klienta poczty na winde.

Krzychu
24-06-2010, 14:05
ale na winde nie wiem czy jest gmail jako stand allone app.
MX-y wiem - mam tak, ale sprawa dotyczy aplikacji klienta poczty na winde.

Nie jest, ale właśnie o to chodzi - nie potrzeba wtedy klienta poczty. Masz dostęp do swojej poczty skądkolwiek...

molsar
24-06-2010, 14:08
argh, Krzychu...nie chodzi mi o mobilnosc tylko o APLIKACJE.
czytaj ze zrozumieniem...

AMMarshall
24-06-2010, 14:21
Rozumiem, że mówimy o środowisku Windows? The Bat! - moim zdaniem bezkonkurencyjny pod Win.

janhalb, Bezpłatny miał być... :)

argh, wielkiego wyboru nie ma. Zainstaluj Thunderbirda. Zaimportuje Ci bez problemów pocztę z OE - testowałem to u klienta z kilkoma tys. maili, potrwa to do kilku godzin nawet ale zassie. Polecam!

molsar
24-06-2010, 14:25
dzieki,
bede testowal thundera, user bedzie musial sie przestawic z OE...
i wlacze IMAP zeby potem nie bylo problemu jak cos z lokalna stacja sie stanie ;)
szkoda ze nie mozna zaimportowac obecnch wiadomosci do imap - tylko od daty uruchomienia (maile nie pozostawaly na serwerze)

Vitez
24-06-2010, 18:49
Kolega chyba fora pomylił. Na jakieś komputerowe forum zapraszam...