Zobacz pełną wersję : "Kalendarz Pirelli - 40 lat" - szcześliwy posiadacz
Od wczoraj popoludnia jestem w jego posiadaniu. Troche zabolalo, bo to 179zl, ale warto, zdjecia rewelacja. Jako pierwszy kupilem go w bydgoskim Empiku :).Potem ok. 60 minut ogladania ... z zona :) --> tez zachwycona. Nastepne podejscie dzis, ide po male co nieco do popicia.
Polecam i pozdrawiam.
http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/421959
U nas w Empiku, przy samym wejsciu wystawili i ciagle ktos przeglada, ja tez tak sie czailem i ... nie wytrzymalem, wyjalem karte i sru. Zaplacone! Z okazji odzyskania sprzetu, bedzie sie milo ogladalo co?
Ciesze sie z Toba i pozdrawiam.
Hofi
co roku wisi to w firmie na scianie w orginale jeden z lepszych kalendarzy jakie widziałem
szkoda ze nie mozna kupic
http://serwisy.gazeta.pl/fotografie/1,61305,2431358.html
duzo lepsza czern niz opon
co roku wisi to w firmie na scianie w orginale jeden z lepszych kalendarzy jakie widziałem
szkoda ze nie mozna kupic
Juz teraz mozesz kupic i to z 40 lat - ponad 500 stron i same zdjecia - miesiacami!!! Na swietnym papierze i duzym formacie. Jest troche do dzwigania :)
trzeba chyba zacząć pisać list do mikołaja :D
Hmm moze i laski fajne ale czy zdaje mi sie ze to zdjecie jest brzydko skadrowane
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://bi.gazeta.pl/im/7/2432/z2432097N.jpg)
Ja tam lubie zgrabne kolana ;)
Hmm moze i laski fajne ale czy zdaje mi sie ze to zdjecie jest brzydko skadrowane
Radze zobaczyc te zdjecia i ... nie uzywac pojecia "brzydko skadrowane" - ja bym sie nie osmielil :| Ten album to przede wszystkim wielka szkola fotografii. Jesli ktos szuka w nim tylko golych panienek, to wspolczuje.
Pozdrawiam
Eee nie - ja oceniam akurat tylko to zdjęcie (oczywiscie to tylko moja opinia :) ). Całego albumu nie widziałem (jeszcze) - zapewne cudowne.
Moze jestem jeszcze mlody i niedoswiadczony, ale wydac 180 zł na kalendarz to dla mnie niezrozumiale. No ale coz niektorzy nie moga zrozumiec jak moglem wydac ponad 4k zł na aparat fotograficzny i robic tak marne zdjecia ;-)
Wiec zycze milego ogladania :-)
W Merlinie kosztuje 166 zł, przesyłka kurierem w 24h za darmo (bo >150 zł). Zawsze to 13 zł mniej :) i nie trzeba nigdzie jeździć :)
Moze jestem jeszcze mlody i niedoswiadczony, ale wydac 180 zł na kalendarz to dla mnie niezrozumiale.
Wiec zycze milego ogladania :-)
Ja zobaczysz ten album, to zrozumiesz dlaczego mozna wydac prawie 180zl, ja chodzilem i ogladalem kilka razy ... i dzis nie zaluje. Album cudo! Sprawdzcie ile kosztuja w ksiegarniach albumy- ok 100zl i ponad, a ten po prostu - to jak kilka z nich, z tym ze z pracami najlepszych w tej branzy. I to wykonanie, bajka ;) Wiec, jak sie dluzej zastanowic to cena nie jest wysoka (porownujac). Zbierajacie zaskorniaki i zamawiac, po latach bedziemy kolekcjonerami ;)
Pozdrawiam
Hofi
Tomasz Golinski
07-11-2005, 11:38
gonzo, to nie kalendarz, ale zbior kalendarzy
Dla scislosci - zawartosc tego wydania - ponad 500 stron, w tym:
kilka stron tekstu (historia, wprowadzenie) a potem tylko zdjecia, zdjecia, zdjecia ... :) No i noszenie tego wymaga niezlej sprawnosci (ciezkie) :)
Canon_20D
07-11-2005, 12:27
;-) a samemu nie można zrobić sobie ?
Wystarczy zapoznać 12 sąsiadek
;-) a samemu nie można zrobić sobie ?
Wystarczy zapoznać 12 sąsiadek
No to powodzenia!
Tylko spróbuj to potem sprzedać po 160PLN w nakładzie 1.000.000 egz.
Jeszcze raz powodzenia!
-=Festyk=-
07-11-2005, 13:59
Jak się ma fotogeniczne sąsiadki:wink:
Ja zobaczysz ten album, to zrozumiesz dlaczego mozna wydac prawie 180zl, ja chodzilem i ogladalem kilka razy ...
Hehe, nie badz taki pewien, widzialem i nie dalbym 50 :) Choc to pewnie zalezy od zamoznosci.
E. Moim zdaniem wprowadzenie tego do 'normalnego' obiegu spowodowalo, ze prestiz tego kalendarza upadl... No ale to jest ze wszystkim co jest niedostepne dla zwyklych smiertelnikow, a tu nagle bach. Oczywiscie nie zmienia to faktu, ze jest to nadal spory kawalek swietnych zdjec.
Album Pirelli jest jak kazdy inny album - sa w nim zdjecia slabe.. srednie.. i b. dobre.. Wyroznia sie jedynie objetoscia i iloscia pieknych kobiet :mrgreen:
mam wersje elektroniczna 1964-2001 i poza zdjeciami sa tez filmiki ala backstage :-) plus muzyczka... ale na kolana jakos nie powala... choc kilka zdjec moglo by byc moich :-)
Właśnie zauważyłem, że w Merlinie jest teraz promocja "Bestsellery 30% taniej" i ten kalendarz jest w cenie 126,16 zł + 8,5 za przesyłkę (co daje 134,66 zł !!! )
Oprócz Merlina jest jeszcze w bookservice.pl za 141,79 (z wysyłką 150,79), w bookmaster.pl za 152,20 (wysyłka darmowa), w inbook.pl za 143,99 (z wysyłką 153,49) i wysyłkowo.pl za 150,40 (z wysyłką 160,40)
probowalem przejzec to w empiku.. za ciezkie :lol: zobaczylem paredziesiat zdjec.. i zamiast niego kupilem nowa ksiazke z serii NG o fotografii BW :mrgreen:
probowalem przejzec to w empiku.. za ciezkie :lol: zobaczylem paredziesiat zdjec.. i zamiast niego kupilem nowa ksiazke z serii NG o fotografii BW :mrgreen:
Przeglądałem w empiku, ale mnie zniechęciła.
Około połowy dotyczyło cyfrowej obróbki, sposobów desaturacji, zapisie na CD, kagalogowaniu w komputrze, skanowaniu ... bleee co to ma z czarnobiałą fotografią wspónego?
KuchateK
13-11-2005, 21:36
Około połowy dotyczyło cyfrowej obróbki[...] bleee co to ma z czarnobiałą fotografią wspónego?
Takie czasy prosze Pana.
Krzem pokonal zelatyna...
;)
Przeglądałem w empiku, ale mnie zniechęciła.
Około połowy dotyczyło cyfrowej obróbki, sposobów desaturacji, zapisie na CD, kagalogowaniu w komputrze, skanowaniu ... bleee co to ma z czarnobiałą fotografią wspónego?
o.. do niej akurat to jeszcze nie zagladalem.. wiec mnie troche podlamales ;) no nic.. wiec poucze sie szopowac :mrgreen:
Chyba jeszcze nigdy nie kupiłem książki zupełnie na ,,ślepo'', a już na pewno nie w księgarni. Zawsze przeglądam przynajmniej raz lub dwa ...
Jak zobaczyłem tą BW NG to sądziłem, że wezmę i że tylko formalnością jest zajrzeć do środka... Cóż, bardzo dokładnie nie przekartkowałem, ale na pewno odłożyłem jej zakup na jakiś czas.
Podobno pospiech bywa zlym doradca.. okaze sie ;) Najwyzej sprzedam :rolleyes:
The Making of the 2004 Pirelli Calendar
Wpadła mi płytka dvd pracuje w oponach wiec dostajemy takie czasem :)
pojemnosc 1 gb jesli kogos interesuje to moze namiarek na ftp podesle ja
dokument o pracy na Kalendarzem: sesja zjęciowa, wywiad z Nickiem Knightem.
Autorem zdjęć do jubileuszowej edycji jest Nick Knight, brytyjski fotograf słynący z intrygującego wykorzystania technologii. Jego inspiracjami były rozmowy ze słynnymi kobiertami, m.in. z Bjork, Catherine Deneuve, Isabella Rossellini, Emmanuelle Seigner.
Każde ze zdjęć kryje ukryte znaczenia i symbole.
Kalendarz Pirreli 2004 to wielobarwne, mozaikowe kolaże, niepowtarzalne iluzje, kobiety z kobiecego punktu widzenia.
za tydzien bede miał płytke dvd z kalendarzem 2006
to jest w formie filmu, czy tylko zdjecia i opis?
Jak możesz to zrób obraz i wrzuć gdzieś obie płytki :)
a propos kalendarzy do dostałem dzisiaj gifta świątecznego od jednej z firm z którymi wspólpracuje. Kalendarz słusznych rozmiarów z fotkami b&w dziskiej afrykańskiej przyrody made by Mr Gudzowaty. Jest naprawdę malynka :D :D :D
czego by o nim nie mowic, fajne ma niektore zdjecia gostek.. ;)
digi-tech.pl
08-12-2005, 21:01
Ja również chciałbym pokazać coś apropo kalendarzy:
http://www.castrol.q-service.pl/foto2005/backstage/index.htm
rysiaczek
09-12-2005, 12:03
Za sprawą quest1 rzeczone DVD trafiło do grodu Kraka - gdyby ktoś był zainteresowany nagraniem na DVD, zapraszam na priv.
Dzięki quest!
P.S. Jest szansa na DVD z kalendarzem '06?
EDIT: namiarow na ftp'a nie podaje - wybaczcie, ale giga od łebka, to roczny limit w 10h:)
Ja również chciałbym pokazać coś apropo kalendarzy:
http://www.castrol.q-service.pl/foto2005/backstage/index.htm
SOrki ze OT ale mam pytanie: z tego co widze na tych zdjeciach czy mieszane byly dwa rodzaje swiatla podczas sesji tzn, blyskowe z jazeniowym ??? bo jesli tak to wydawalo mi sie ze tak sienie powiino robic bo wychodzi kaszanka z WB?