Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Żytnia

smidon
17-06-2010, 19:58
Może ktoś mi wyjaśni.
Oddałem na żytnią body z obiektywem, numery fotek ustawione narastająco, było coś około numeru 1500 na karcie, odbieram następnego dnia i zdziwko, bo idzie 9500.
No dlaczego tak?

tombas
17-06-2010, 20:03
a poczytaj kolego (oczywiście na tym forum) o "przejmowaniu" stanu licznika z innej/obcej karty

pe.en.de
21-06-2010, 01:38
a poczytaj kolego (oczywiście na tym forum) o "przejmowaniu" stanu licznika z innej/obcej karty

A czy jest znany przypadek, aby po odebraniu z Żytniej licznik wskazał mniejszą ilość wykonanych zdjęć niż przed oddaniem ?
No bo skoro przejmuje stan licznika a oni włożą nową kartę to co?
Zacznie pokazywać od zera?
Ja włożyłem ale licznik mi się przez to nie cofnął.
To co? tylko na Żytniej takie cuda się zdarzają? i to tylko w jedną stronę?

Vitez
21-06-2010, 02:46
A czy jest znany przypadek, aby po odebraniu z Żytniej licznik wskazał mniejszą ilość wykonanych zdjęć niż przed oddaniem ?
Nie baudzo.

No bo skoro przejmuje stan licznika a oni włożą nową kartę to co?
Zacznie pokazywać od zera?
Ja włożyłem ale licznik mi się przez to nie cofnął.

Nie wiem czy to sarkazm czy ignorancja. A poczytałeś co kolega sugerował? Tylko stan licznika większy niż w aparacie jest przejmowany z karty.
Ot tak sobie aparat synchronizuje się z kartą w górę na wszelki wypadek. A czemu tylko w górę? By nie nadpisać przypadkiem numeracji już zrobionych zdjęć.

To co? tylko na Żytniej takie cuda się zdarzają? i to tylko w jedną stronę?

A dlaczego uważasz że na Żytniej taki cud się zdarzył? Autor wątku wyraźnie pisze że przekręciło się z 1500 na 9500 więc w dobrą stronę...

smidon
21-06-2010, 13:45
Wielkie dzięki.
Nie miałem pojęcia dlaczego tak się porobiło:-)

pe.en.de
21-06-2010, 16:25
Nie wiem czy to sarkazm czy ignorancja.

Ignorancja.