dellti
05-11-2005, 17:21
Tak czytając ostatnie tematy dotyczące kradzieży sprzętu pomyślałem, że może dobrym sposobem byłoby oznaczenie sprzętu markerem widocznym tylko w promieniach UV - w myśl zasady, że przeciętny złodziej nie będzie oglądał każdego zakamarka np. body w poszukiwaniu ukrytych oznaczeń, a tym samym będzie większa szansa na ewentualne rozpoznanie sprzętu "w obiegu wtórnym" :)
Pewnie część z Was już na ten pomysł wpadła wcześniej, mam więc pytanie - jakie markery (firma,model, ew. gdzie kupić) stosujecie? Jakiś czas temu robiem próby z markerem z supermarketu, ale niestety po kilku tygodniach napis był już praktycznie nieczytelny. Zależy mi na czymś trwalszym, żeby nie trzeba było co chwila ponawiać oznaczania.
Z góry dziękuje.
Pewnie część z Was już na ten pomysł wpadła wcześniej, mam więc pytanie - jakie markery (firma,model, ew. gdzie kupić) stosujecie? Jakiś czas temu robiem próby z markerem z supermarketu, ale niestety po kilku tygodniach napis był już praktycznie nieczytelny. Zależy mi na czymś trwalszym, żeby nie trzeba było co chwila ponawiać oznaczania.
Z góry dziękuje.