Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Bardzo Dobry Skrypt Galerii Zdjęć

nastier
05-11-2005, 16:33
zauwazylem, ze niektorzy forumowicze maja problem z umieszczaniem swoich zdjec w sieci, a konkretnie z doborem skryptu.

i wlasnie dlatego, pomyslalme sobie, ze moge podzielic sie z Wami skryptem,ktorego ja uzywam! :D

w instalacji skrypt jest banalnie prosty - zadnych baz danych, wystarczy skopiowac pliki na sevra.
nastepnie tworzymy katalogi, a ich nazwy beda nazwami kategorii w naszej galerii.
do pliku galeria.php (tak go sobie teraz przykladowo nazwalem) wklejami pliki z wyswietleniem nazw kategorii i miniator)
zdjecia mozemy uploadowac z www,ale jest limit do 5,wiec raczej ftp.

fotki otwieraja sie w nowych okienkach, ale jesli ktos chce, to moze sobie to zmienic (az takie trudne dla kogos kto zna php to nie jest) :)
skrypt automatycznie tworzy miniatury, do ktorych mozemy (w zasadzie musimy,ale da sie to ominac tworzac 'puste' pliki) dorsyowac obramowanie,zeby wszystko ladnie sie komponowalo.

takowy skrypt znajduje sie na moim portfolio:
www.nastier.org

jesli ktos jest zainteresowany, to pisac i przesle wszystko pieknie spakowane zipem :)

Tomasz Golinski
05-11-2005, 16:52
Ee, bardzo dobry to jest skrypt Muflona, gdy już go się stuninguje :>

Edit: Na Twojej stronie nie wyświetlają mi się zdjęcia, tylko w nowej zakładce wyskakuje jeszcze jedna kopia strony z thumbami...

nastier
05-11-2005, 16:55
Ee, bardzo dobry to jest skrypt Muflona, gdy już go się stuninguje :>

Edit: Na Twojej stronie nie wyświetlają mi się zdjęcia, tylko w nowej zakładce wyskakuje jeszcze jedna kopia strony z thumbami...

mozna printa na maila bo nie wiem o co chodzi :?:

Tomasz Golinski
05-11-2005, 16:57
na princie nic nie zobaczysz raczej.

wchodzę w http://www.nastier.org/photo.php Wyswietlaja sie thumby w ramkach. Jak klikne na thumb, to w nowej zakladce przegladarki otwiera sie jeszcze raz ta sama strona. Zdjecie sie nie pojawia.

nastier
05-11-2005, 16:58
na princie nic nie zobaczysz raczej.

wchodzę w http://www.nastier.org/photo.php Wyswietlaja sie thumby w ramkach. Jak klikne na thumb, to w nowej zakladce przegladarki otwiera sie jeszcze raz ta sama strona. Zdjecie sie nie pojawia.

jaka masz przegladarke ?

Tomasz Golinski
05-11-2005, 16:59
Aa, już wiem, o co chodzi. Twój skrypt wymaga JavaScriptów, które mam domyślnie wyłączone.

nastier
05-11-2005, 17:00
Aa, już wiem, o co chodzi. Twój skrypt wymaga JavaScriptów, które mam domyślnie wyłączone.

no java jest...

a z java dobrze dziala ?

Tomasz Golinski
05-11-2005, 17:03
Chyba tak, ale nie miałem dość cierpliwości do popupów, żeby dobrze sprawdzić ;)