Zobacz pełną wersję : A80 po upadku, co z częściami?
Przez nieuwagę upuściłem aparat i tak niefortunnie upadł, że odłamały się plastikowe zaczepy na klapce od akumulatorków i kawałek zaraz obok wyjścia usb. Nie chcę oddawać aparatu do serwisu tymbardziej, ze jest on już po gwarancji.
Dlatego moje pytanie brzmi: czy można gdzieś w miarę tanio dokupić te plastikowe elementy by móc je później samemu wymienić? Może ktoś na allegro się tym zajmuje?
Dzięki i pozdrawiam
KORD/EPKK
06-11-2005, 00:13
A moze ktos by ci odstapil taki sam tylko z uszkodzona np. matryca czy LCD? Tak chyba szybciej bys naprawil bo takie rzeczy jak czesci tego typu to w zasadzie wogole nie ma (oprocz oczywiscie autoryzowanego serwisu)
O kurde, wspolczuje.
Kiedys tak niefortunnie upadl mi Sony-DSC 85, spadl na podloge na wysuniety obiektyw, ktory delikatnie, ale skutecznie sie przekrzywil.
Uszkodzenie mechaniczne, poza gwarancja, autoryzowane serwisy Sony w Warszawie przescigaly sie w kosztach naprawy.
Sama ekspertyza kosztowala 350 PLN, polegala na tym, ze facio w ogole do aparatu zajrzal i laskawie sie wypowiedzial.
Pozniej tydzien trwalo klejenie podzespolow, niestety, pan serwisant nie dal rady, cos tam pokleil, ale juz nie dzialalo.
Najlepsza czesc tej historii rozegrala sie, kiedy odebralem aparat z serwisu. Wyszedl za mna niepozorny chlopaczyna i zaproponowal odkupienie aparatu, poniewaz on jest pracownikiem serwisu i "sobie poradzi z czesciami".
Moglem wymienic obiektyw, wycenili go wtedy (2002) na 2500 PLN, a aparat byl wart chyba tyle samo ;).
Pozdrawiam