Zobacz pełną wersję : S1 - topewnie nie problem ale wolę zapytać
szczepko
04-11-2005, 15:24
Witam!
od niedawna jestem posiadaczem aparatu Canon S1. W zasadzie większość ustawień już rozpoznałem walką i posługuje sie dość sprawnie tym sprzętem.
Zastanawia mnie jednak jedna rzecz. Wchodząc w programy P, Tv, Av aparat robi mi trzy zdjęcia. Nie chcę tego tylko chcę jedno. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak to zmienić. Szukałem już w menu i nie znalazłem.
Pozdrawiam
Tomasz Golinski
04-11-2005, 15:27
masz włączony braketing?
Właśnie - pewno bracketing - po lewej powinna się wyświetlać ikonka,
wejdź guziorem do menu ustawień dla zdjęcia (ten mały guzik pod tym z czerwoną kropką, którym włącza się zapis filmików) i wyłącz bodajże 3 opcję idąc od dołu.
masz włączony braketing?
Zaraz będzie pytanie: co to jest bracketing?:confused: :mrgreen:
Zapytajmy inaczej: czy te każde z tych trzech zdjęc jest ciemniejsze/jasniejsze od poprzedniego/następnego?
Czy też moze nie różnią się jasnościa?
Na 99% stawiam na to pierwsze, ale lepiej się upewnić. :-)
Pytającemu polecam takze zapoznanie się z instrukcją, zamiast "rozpoznawać ustawienia walką"
Pozdrowienia,
Tomek
3 zdjecia z zadanym parametrem ekspozycji czyli np -1ev, 0, +1ev (nie wiem jakie skoki sa ekspozycji w s1 ale ogolnie tak dziala bracketing)
Niekoniecznie..
Zdjęcia mogą się różnić też ostrością - S1 ma również focus bracketing :)
Jeśli już nijak nie można sobie poradzić, to można zresetować aparat do ustawień fabrycznych.
Tutaj jest podane jak: http://canon-board.info/showpost.php?p=80987&postcount=6
Pozdrawiam