Zobacz pełną wersję : Nowy CPS
Niestety mają nas w "głębokim poważaniu" :confused:
https://cps.canon-europe.com/
"CPS membership has limited availability. If your country of residence is not listed, you unfortunately cannot apply at this time."
Było.
Canon wdraża nową, lepszą usługę Canon Professional Services (CPS), której zadaniem jest wspieranie zawodowych fotografów i operatorów – niestety, nie w Polsce.
Odświeżam temat, żeby nie tworzyć nowego. Właśnie z listy CPS spadły nowe obiektywy:
EF15mm f/2.8 Fish Eye
EF300mm f/2.8L IS USM
EF400mm f/2.8L IS USM
EF500mm f/4.0L IS USM
EF600mm f/4.0L IS USM
Lada chwila prawdopodobnie spadnie Canon 1D Mark IV i EF 24-70mm f/2.8L USM, które ma już minimalną punktację do programu. Pewnie jest to spowodowane istnieniem następców. Punktacja tutaj: Canon Professional Services - About CPS (http://www.cps.usa.canon.com/about_cps/about.shtml)
Wygląda na to, że 1 stycznia 2018 mogą zabierać członkostwo w programie tym którzy nie mają wymaganej ilości sprzętu:
"Your membership tier will be recalculated on the 1 January 2018."
Niech mnie poprawi ktoś jeżeli się mylę z tym zabieraniem członkostwa.
a czy Wy też macie problemy z zalogowaniem sie na konto? (napisałem do nich w tej sprawie, ale cisza...)
xxkomarxx
07-12-2017, 10:31
a czy Wy też macie problemy z zalogowaniem sie na konto? (napisałem do nich w tej sprawie, ale cisza...)
Ja juz dawno mam problem. Dzwoniłem pytalem, pan obiecał załatwić sprawę i cisza. W sumie nic to członkostwo w naszym kraju nie daje wiec zostawilem ten temat, na pamiatke zostala tylko karta platynium [emoji3]
krolewicz
07-12-2017, 10:48
daje, jak za dlugo naprawiaja sprzet to dostajesz zastepczy, ja nie mialem okazji korzystac, ale dwóch kolegów tak
sprzed przychodzi z niemiec
Odświeżam temat, żeby nie tworzyć nowego. Właśnie z listy CPS spadły nowe obiektywy:
EF15mm f/2.8 Fish Eye
EF300mm f/2.8L IS USM
EF400mm f/2.8L IS USM
EF500mm f/4.0L IS USM
EF600mm f/4.0L IS USM
CPS swoją drogą, a informacja ta oznacza też, że lada moment te obiektywy przestaną być naprawiane przez Canona. Zresztą w sprawie 400mm odpowiednia nota była już bodaj na początku marca. Z moich obserwacji wynika, że w Polsce jakieś 90% amatorsko fotografujących tymi ogniskowymi używa właśnie wersji I. Oczywiście jakaś tam dostępność części będzie na pewno przez kilka lat w serwisach niezależnych, choć na pewno nie wszystkich.
xxkomarxx
07-12-2017, 15:41
daje, jak za dlugo naprawiaja sprzet to dostajesz zastepczy, ja nie mialem okazji korzystac, ale dwóch kolegów tak
sprzed przychodzi z niemiec
Tia.
W niemczech tak tu jest status max silwer i nie zawsze