Zobacz pełną wersję : [Battle] micles vs Loome : Juwenalia Poznań 2010
1) 3 foty
2) proporcje boków standardowo 3:2 (lub 2:3 :P)
3) dowolna obróbka w granicach rozsądku
4) termin - już minął :D A tak na serio to mamy obaj foty chyba gotowe, także terminu nie wyznaczam, po prostu podeślijmy je na battlecage'ową skrzynkę.
Pamiętać o ujednoliconej nazwie zdjęć (niech będzie : juwenaliapoznan1.jpg) i wycięciu exifa...
Tyle ode mnie. Przekazuję głos Loome'owi :P
Też wysłałem. I chyba nawet udało mi się wyciąć całego exifa.
michal_sokolowski
07-06-2010, 23:12
jaka jest stawka ?
kto wygra - rozdaje karty na PP, proste;D
E tam. Ja już rozdaję, bo kółko foto zakładam :D
slyszalem:) tez mielismy ze znajomym to robic, juz nawet byl opiekun, ale byl problem z pomieszczeniem na ciemnie:)
U nas jest opiekun, jest lista chętnych, Goomis miał dzisiaj oddać papiery do wydziału. Od opiekuna usłyszeliśmy, że pomieszczenia stałego przez najbliższe 2 lata raczej nie dostaniemy.
BTW : będę tu offtopował dopóki sonda się nie pojawi :D
BTW2 : i tak wygram :P
micles, wierze ze z Twoim doswiadczeniem wygrasz:)
micles, wierze ze z Twoim doswiadczeniem wygrasz:) No bez jaj. W siebie masz wierzyć! :-D Gdzie te foty?
Leżą na skrzynce battle'owej i czekają na zlituj-się moda.
michal_sokolowski
09-06-2010, 01:01
leżą na skrzynce battle'owej i czekają na zlituj-się moda.
????????????
When ?
Nie jestem modem. Nie mam również dostępu do skrzynki battlecage'owej. Zatem to nie do mnie pytanie kieruj.
Leżą na skrzynce battle'owej i czekają na zlituj-się moda.
http://canon-board.info/announcement.php?f=40&a=11 - Punkt 13.
Toć wiem, napisałem do Tomasza od razu po założeniu, a wczoraj również i do MacGyvera. Chyba że ty Vitez chcesz wystawić, to wystaw.
Toć wiem, napisałem do Tomasza od razu po założeniu, a wczoraj również i do MacGyvera. Chyba że ty Vitez chcesz wystawić, to wystaw.
Nie zrozumiałeś tego punktu, który podałem. Jeśli Tomasz1972 nie ma czasu na wystawienie ankiety to on powinien wyznaczyć następcę a nie my jemu podbierać robotę :roll: .
nie obraziłby sie o to podebranie, jestem pewien:D
I za każdym razem jak gdzieś wyjeżdża, to pisze ogłoszenie kto go zastępuje. No way! Może ze 2-3 razy widziałem posta tego typu : "nie będzie mnie, proszę pisać do ...".
I za każdym razem jak gdzieś wyjeżdża, to pisze ogłoszenie kto go zastępuje. No way! Może ze 2-3 razy widziałem posta tego typu : "nie będzie mnie, proszę pisać do ...".
A zrobiłeś swój test na aktywność?
"
Ostatnio Aktywny: Dzisiaj 11:28
"
Nie wydaje mi się by gdzieś wyjechał :p .
Zaglądałem wczoraj wieczorem i była aktywność sprzed 3 dni czy jakoś tak. W każdym razie - na pewno przed tym jak pisałem PW. Z tą sprawą nie pali mi się aż tak bardzo, żeby robić z tego aferę. Z resztą - do Tomasza mam mniej niż do ciebie :P
Z resztą - do Tomasza mam mniej niż do ciebie :P
A do niego łatwiej znaleźć numer telefonu ;)
Ta, jasne :D
"Panie Tomasz! Z tej strony micles z CB! Bo pan to mi sondy nie wystawia już drugi dzień z rzędu! No jak to tak może być"
A nie mozecie wystawic sobie sami ankiety w odpowiednim dziale?
Zdjecia na jakis serwer i losowo wzbrana kolejnosc do ankiety.
Chyba jest taka mozliwosc. No chyba ze bedzie to traktowane jako naruszenie regulaminu.
Samowolki robić nie chcę, bo z Vitezem na pieńku, a i Infraction Pointsów też już na granicy chyba...
Z resztą widzisz - Vitez by wystawił, ale
http://canon-board.info/announcement.php?f=40&a=11 - Punkt 13.Więc jak on się trzyma tego punktu, to i ja powinienem...
No a co szkodzi zapytac Viteza czy mozna?
Moze w tej sytuacji nie bedzie problemu.
A czytałeś od A do Z?
Nie zrozumiałeś tego punktu, który podałem. Jeśli Tomasz1972 nie ma czasu na wystawienie ankiety to on powinien wyznaczyć następcę a nie my jemu podbierać robotę :roll: .
Tak, czytalem, dla mnie "my" oznacza pozostalych moderatorow.
W tej sytuacji user moze odciazyc moderatora ktory ma inna robote.
Ja osobiscie nie widze nic w tym zlego jesli zachowana jest "droga sluzbowa" - zgoda od jednego z moderatorow.
Pozostaje jeszcze sprawa etyki wystawiającego : a nuż jednak zmienił zdanie i wystawi inne zdjęcie? (akurat w tym battle'u nie wchodzi w grę zrobienie lepszego zdjęcia przez ten termin oczekiwania, bo fota ma być z wydarzenia, które się już skończyło, ale to drugi z aspektów negujących takie rozwiązanie rozpatrując je ogólnikowo)
Chcesz wystawić?
...rozpatrując je ogólnikowo)
Chcesz wystawić?
Ogolnikowo rozpatruje to regulamin.
Napisalem tu o kazdorazowej zgodze moderatora. Zadnej samowolki.
Wystawic tez potrafisz. Potrzebujesz tylko zgody. Kwestie etyczne i moralne pozostawiam Tobie ;)
Ta, jasne :D
"Panie Tomasz! Z tej strony micles z CB! Bo pan to mi sondy nie wystawia już drugi dzień z rzędu! No jak to tak może być"
Wystarczy zapytać "czy dostał Pan moją wiadomość odnośnie Battle Cage na forum Canona" . No ale skoro bardziej się wstydzisz niż Ci zależy to już Twój problem.
ustawki 4 posty, a gadania o *******ach 4 strony.. boze.
Co zrobić - jak zdjęć nie ma, to biadoli się od rzeczy ;P
michael_key
10-06-2010, 15:09
Dawać tego Battle'a ! ! ! :-D
Sam ciekaw jestem rozgryweczki :)
michal_sokolowski
10-06-2010, 17:32
no gdzie jest ten battle ?8)
no gdzie jest ten battle ?8)
Na razie między miclesem a moderatorami :twisted:
Tez sie zaczynam robić ciekaw co Micles przygotował,
OFICJALNY APEL do moderatorów - może ktoś inny wystawić?
MacGyver
11-06-2010, 11:58
Wszystkie zaległe battle zostaną wystawione w poniedziałek (wcześniej nie będę miał niestety możliwości tego zrobić). Tomasz1972 nie może się tym w tej chwili zająć i obowiązki tradycyjnie przejmę ja.
Dzięki za wiadomość i zaangażowanie.
MacGyver
14-06-2010, 11:35
Zapraszam do głosowania:
http://canon-board.info/showthread.php?t=64542
a czy nie można przy sondzie battle'a dodać opcji trzeciej: oba zestawy są kompletnie do kitu?
Nie bądźmy do przesady złośliwi ;) zawsze można wybrać mniejsze zło.
Ten battle mi się podoba, bo nie jestem w stanie na pierwszy rzut oka stwierdzić, czyje zdjęcia są czyje. Z przyjemnością zagłosowałem.
michael_key
14-06-2010, 12:23
Dobry temat. Głosik oddany :)
Handelson
14-06-2010, 12:27
Ten battle mi się podoba, bo nie jestem w stanie na pierwszy rzut oka stwierdzić, czyje zdjęcia są czyje. Z zagłosowałem.
Mam podobnie :)
Chociaż chyba już wiem jak micles postrzega reporterkę więc...
Głos oddany - czekam na ogłoszenie wyników ;)
MacGyver
14-06-2010, 12:28
dzieki za wystawienie:)
To co, ma ktoś jeszcze jakiegoś battla do wystawienia, póki przed kompem siedzę ? ;-)
GhostRider
14-06-2010, 13:01
Wg mnie średnio i widać czyje jest czyje ;) No chyba, że się mylę- to dobrze :D:D
Łooo... a wyniki mnie zaskakują w sumie :P
Myślałem, że się bardziej postaracie, jak dla mnie bez ochów i achów. Wiem, które są Miclesa, bo widziałem na zdjęciach u innego kolegi gdzie stałeś.
fahrenheit
14-06-2010, 14:09
naprawdę nic lepszego do prezentacji nie macie? Poza dziewczynami strzelającymi z sikawki to poprostu nędza. To są juwenalia czy stypa? Sam siedziałem przy fotografii trzech juwenaliów warszawskich z rzędu i to co prezentujecie to jakaś mizeria. Liczą się bawiący ludzu, atmosfera uchwycona albo śmieszna mina a tutaj jest reporterka z niskiej półki.
nie jestem reporterem, wiec to nawet nie reporterka:)
naprawdę nic lepszego do prezentacji nie macie? Poza dziewczynami strzelającymi z sikawki to poprostu nędza. To są juwenalia czy stypa? Sam siedziałem przy fotografii trzech juwenaliów warszawskich z rzędu i to co prezentujecie to jakaś mizeria. Liczą się bawiący ludzu, atmosfera uchwycona albo śmieszna mina a tutaj jest reporterka z niskiej półki.Być może znowu dokonałem złej selekcji. Się okaże po battle'u, jak wrzucę resztę.
To forum jest po prostu czaderskie :D Co nie wrzucisz jest beeeeeeeeeeeeeee, no chyba że jesteś wśród powszechnie uznawanej elity, wtedy wszystko jest łałłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłł łłłłł...
To forum jest po prostu czaderskie :D Co nie wrzucisz jest beeeeeeeeeeeeeee, no chyba że jesteś wśród powszechnie uznawanej elity, wtedy wszystko jest łałłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłł łłłłł...
A spróbuj, zeby nie bylo łałłłłłłłłł! ;)
MacGyver
14-06-2010, 15:19
Być może znowu dokonałem złej selekcji. Się okaże po battle'u, jak wrzucę resztę.
Micles, nudny jesteś.
Kiedy Ty się wreszcie nauczysz że komentowanie własnych fot w trakcie trwania battla jest delikatnie mówiąc dziecinne ?
gunia1990
14-06-2010, 17:51
ja wiem z czym problem - zdjęcia sa tylko z pochodu, a nie z całości juwenaliów.. ot fakt
szkoda, że 1. zestaw b&w
źle nie jest, to z psikawką i śpiącym na chodniku jakoby klimat oddają:) ktoś może robił zdj na flash mobie na poduszki w Poznaniu? może z tego battla?;>
pozdrawiam
moim zdaniem prace nie są na równym poziomie. Wydaje mi się także, że zagłosowałem na Miclesa, ale to się za tydzień okaże :)
michal_sokolowski
15-06-2010, 00:05
zagłosowałem.
druga fota z 2 zestawu - fajna, bo zamyka gębę, uchwycona chwila.
Reszta raczej cienka.... :-/
allxages
15-06-2010, 00:51
Ten battle rownolegly jest duzo fajniejszy, ale i w tym zaglosowalem :)
Misiek87
15-06-2010, 15:48
Ja rowniez zaglosowalem, aczkolwiek nie zdradze ktory zestaw wybralem :).
Grzesiek_PL
15-06-2010, 23:04
Druga fota z drugiego zestawu super uchwycony moment.
Hellfire
15-06-2010, 23:19
Nędza straszna.
allxages
16-06-2010, 12:22
Nie wiem czy Urynalia to też Juwenalia, ale chyba tak. Szkoda, że kolega djk nie chciał przywalczyć w tym battlu (i dla czepialskiego m, powiem że wiem że to battle o poznańskich juwe). Anyway, rzućcie sobie oczkiem na jego galerie w tym temacie:
http://canon-board.info/showthread.php?t=64468
Impreza imprezie nierówna. Fakt, zdjęcia świetne, ale sugeruję nie porównywanie ich do tych naszych.
pumbishon
16-06-2010, 16:17
imprezie nierówna. Fakt, zdjęcia świetne, ale sugeruję nie ich do tych naszych.
Możesz wytłumaczyć dlaczego?
Nie wiem czy Urynalia to też Juwenalia
Niby brak tylko jednej literki a już jaka śmiechowa nazwa wychodzi. Ursynalia :roll: .
Od Ursynowa - dzielnica Warszawy gdzie znajduje się kampus SGGW.
Możesz wytłumaczyć dlaczego?No bo fot ludzi w błocie nie zrobię, jak błota nie ma. I tak ze wszystkim.
allxages
16-06-2010, 18:51
No bo fot ludzi w błocie nie zrobię, jak błota nie ma. I tak ze wszystkim.
Może sobie nie zdajesz sprawy, ale tu nie o błoto chodzi micles..
No nie zdaję. Za głupi jestem. Sory.
Ogólnie słabizna, i jeszcze ta lampa na zdjęciu 1/1 :/
Dziękuję Loome'owi za podjęcie wyzwania. Na samym początku szliśmy łeb w łeb (18:18 było kiedyśtam)!
Mój zestaw : nr 2.
Wszystkie 3 foty na FF + 28 1.8, raczej otwartej.
Fota nr 1 - prezydent Poznania podczas wymiany zdań z przedstawicielem studentów, tuż po zdaniu kluczy do miasta.
Fota nr 2 - robiona przez szybę samochodu - wbiłem się do Żuka (chyba Żuka) studenckiego (tego co jechał przed policjantkami PP właśnie.)
Fota nr 3 - obcokrajowcy robiący sobie jaja.
Z zestawu nr 1 najbardziej podoba mi się zdjęcie pierwsze - za wychwycenie ciekawego zestawienia informacji (juwenalia + slogan).
Tak jak myślałem, zagłosowałem na Miclesa. Gratuluję wygranego battla ;) Chociaż 3 zdjęcia nadal nie rozumiem. Nawet z tłumaczeniem, że obcokrajowcy się nabijają. Z czego się nabijają? Z tego, że u nas tak dużo bezdomnych czy co? Co robi reszta stojąca nad tym studentem. Nie potrafię zinterpretować tego zdjęcia. Brak mu kontekstu jak dla mnie.
Ten leżący to też obcokrajowiec. Położył się, a reszta stała wokół niego. Wydawało mi się to ciekawym tematem na zdjęcie, zważywszy na prowadzenie wzroku po nogach, aż do tematu przewodniego.
dzieki i gratuluje wygranej, chociaz pewnie nie cieszy kiedy jest tak latwo:)
mysle ze bledem bylo wybieranie zdjec i obróbka (w irfan View:p) w 5 minut.
sam bym glosował na kolorowy zestaw miclesa;)
Ten leżący to też obcokrajowiec. Położył się, a reszta stała wokół niego. Wydawało mi się to ciekawym tematem na zdjęcie, zważywszy na prowadzenie wzroku po nogach, aż do tematu przewodniego.
U mnie zadziałało niestety odwrotnie ;p najpierw zobaczyłem kolorowego leżącego studenta, a potem mój wzrok został rozproszony. A z czego się nabija?
allxages
21-06-2010, 22:53
mysle ze bledem bylo wybieranie zdjec i obróbka (w irfan View:p) w 5 minut.
sam bym glosował na kolorowy zestaw miclesa;)
Myśle, że nie powinno sie tłumaczyć z przegranej ;)
mysle, ze to moja sprawa:)
A z czego się nabija?Ciężko odpowiedzieć na to pytanie. Położył się, bo za śpiocha się przebrał chyba. Albo pozował komuś do zdjęcia (jeszcze przed moim przyjściem), albo miał takie widzimisię. W każdym razie stojący mieli ubaw po pachy.