Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : fotopolis EXPO 2010 - Warszawskie Dni Fotografii

eminesia
02-06-2010, 10:14
"Przygotuj się na WAKACJE Z FOTOGRAFIĄ" - pod tym hasłem organizowana jest tegoroczna edycja imprezy.

Będzie to niezwykła okazja nie tylko do poznania i przetestowania nowości sprzętowych głównych koncernów, ale także do zakupów w wyjątkowo atrakcyjnych cenach w sklepie targowym. Ale to nie wszystko: w sobotni wieczór, 12 czerwca zaprosimy Was na wyjątkowe wydarzenie dla spragnionych kultury - Noc Pragi.

Przetestuj i kup - czyli o sklepie targowym

Większość z Was zapewne planuje przed wakacjami uzupełnić zawartości toreb fotograficznych. Dlatego na tegorocznej imprezie fotopolisEXPO zorganizujemy sklep targowy. Na specjalnym stoisku będzie można kupić sprzęt w specjalnych targowych cenach, o które zadbamy wspólnie z operatorem sklepu - Cyfrowe.pl. Przed targami oczywiście zapowiemy specjalne targowe ceny! Tradycyjnie podczas imprezy będzie dostępny ring najpopularniejszych aparatów fotograficznych, dzięki czemu przed zakupem aparatu można będzie gruntownie zapoznać się z jego możliwościami!

Dla spragnionych kultury - Noc Pragi, wystawy, warsztaty

Oczywiście impreza nie ograniczy się do sprzętu fotograficznego. Zaprezentujemy wystawy i pokazy slajdów, które zainspirują Was do wakacyjnej fotografii. W programie imprezy znajdziecie także mnóstwo ciekawych warsztatów, które pozwolą Wam poszerzyć fotograficzną wiedzę w teorii oraz praktyce. Dla spragnionych kultury mamy coś jeszcze - 12 czerwca na warszawskiej Pradze fotopolisEXPO będzie w centrum wyjątkowego wydarzenia - NOCY PRAGI! Koncerty, happeningi, projekcje filmów na świeżym powietrzu to tylko niektóre atrakcje, które czekają na Was w Koneserze i okolicach. Cała Praga z galeriami, sklepami i knajpkami - łącznie z fotopolisEXPO - będzie otwarta do późnych godzin nocnych. Pełny program imprezy opublikujemy w drugiej połowie maja. Możemy jednak zdradzić już teraz, że szykujemy specjalne warsztaty fotografii nocnej i konkurs dla wszystkich, którzy tej nocy przyjdą z aparatami na Pragę i będą fotografować wydarzenia NOCY PRAGI.

Dodatkowe informacje

Program warsztatów, opisy wystaw fotograficznych, listę wystawców, mapki, godziny otwarcia, rejestracja dla profesjonalistów i prasy - wszystkie te informacje pojawią się na naszych stronach w ciągu kilku najbliższych tygodnii. Oczywiście niezmiennie impreza odbędzie się w Dawnej Wytwórni Wódek KONESER na ul. Ząbkowskiej 27/31. Rezerwujcie sobie czas już teraz!

fotopolisEXPO - Warszawskie Dni Fotografii
Termin: 11-13.06.2010

Centrum Kultury w dawnej Wytwórni Wódek KONESER
ul. Ząbkowska 27/31
Warszawa
Wiecej informacji znajdziecie na stronie: www (http://expo.fotopolis.pl/)

ppawcio
03-06-2010, 20:35
mi się podoba zniżka 10% na rzeczy z Canona...
tylko ciekawe, czy takie mniej popularne sprzęty (np. grip) też wezmą do sprzedaży :)

esau
14-06-2010, 14:26
Co sądzicie o tej imprezie?
Nie byłem i może by mnie ktoś oświecił czy warto było tam być.
Jak wystawy/warsztaty itp?

airhead
14-06-2010, 17:54
nic ciekawego
w sumie tylko jedna ciekawa wystawa ZPFP
ze sprzętu to tyle, że udało mi się podpiąć Ciamcianga w tym sklepiku
stoiska Canona tradycyjnie żałosne

KMV10
14-06-2010, 20:54
Ja nie byłem, bo przewidziałem, że to będzie raczej słaba impreza. Kolega się za to uparł i poszedł. I potwierdził moje przewidywania. Było generalnie słabo.
Chwalił stoisko Sigmy, gdzie sobie wypróbował nową 50/1,4 HSM. Na stoisku Canona wypróbował 70-200/2,8 IS II. Stoisko Nikona było generalnie zamknięte i wpuszczano po sprawdzeniu tożsamości. Modelki i oświetlenie słabsze niż w Łodzi.

Saapcio
15-06-2010, 07:44
Witam serdecznie.

Znajomy z forum (i w realu) odradzał. Przynajmniej się marszczył gdy rzuciłem - idziemy!!!

Byłem, popatrzyłem (bez dotykania bo Canon...), poplotkowałem na kilku stoiskach, nabyłem kartę by się zwróciło za bilet i zjadłem chłodnik na zimno bo ciepło było. Może opis mało profesjonalny ale... łoj.
Szkoda . Można lepiej bo temat i miejsce dają możliwości. Za rok też zajrzę, to napiszę czy się poprawiło.

Pozdrawiam serdecznie.

Ariene
16-06-2010, 22:46
Byłam, widziałam i żałowałam... Czytając jakże radosny i entuzjastyczny opis na Fotopolis mam wrażenie, że mowa o zupełnie innej imprezie :/
Bardzo krótko na blogu dla zainteresowanych - te klika zdjęć powinno dość czytelnie pokazać jak to wyglądało ;)