Zobacz pełną wersję : Sklepy w Gdyni (albo trójmiescie)
Witam, będę w Polsce w czerwcu (już mnie nie było z 10 lat)
i chcialbym zakupić parę rzeczy typu nowe canon 50mm, 75-300, batterygrip, sammyonga 500m f/8 i jakiś naprawdę stary aparat na klisze (sklep z używanymi obiektywami i starociami?)
Gdzie tego szukać najlepiej w Gdyni albo trójmieście?
Kojarzę, że w Gdyni jest takie miejsce trochę ze starociami i używkami:
"Foto Complex"
fotocomplex.pl
Armii Krajowej 23
81-366 Gdynia
58 620 16 45
szymekgd
24-05-2010, 10:17
Kojarzę, że w Gdyni jest takie miejsce trochę ze starociami i używkami:
"Foto Complex"
fotocomplex.pl
Armii Krajowej 23
81-366 Gdynia
58 620 16 45
Jest, ale ceny sa tam z kosmosu...
Najwiekszy wybor bedziesz mial pewnie tu: http://www.foto-net.pl/sklep/
Patryk_mirek
24-05-2010, 12:05
Mi się zdarzyło robić zakupy w foto-net z sopotu (wysyłkowo). Co prawda ich strona wygląda prawie jakby pamiętała czasy powstania sklepu (12 lat temu) ale było tanio i sprawnie.
W Gdańsku masz jeszcze www.cyfrowe.pl , trzeba porównać, bywa że czasem dany sprzęt mają w lepszej cenie niż w foto-net.pl
Poza tym masz kilka "stacjonarnych" sklepów jak FOTO-MAT w Gdyni, ale ... nie polecam ;)
W jednej i drugiej firmie da radę otrzymać rabat , choć niewielki...
Ja kupowałam tylko w foto-net i cyfrowych -- nie znalazłam lepszego miejsca, oba sklepy mają stacjonarne wersje, za każdym razem odbierałam zamówienia osobiście.
Ogólnie ciut tańszy jest chyba foto-net, ale zdażają się się wyjątki.
Nie wiem jak w cyfrowe.pl (bo nigdy nie byłem), ale w foto-necie często nie mają towaru na stanie. Sprowadzają na zamówienie.
A co do staroci to jest w Gdyni ten komis na Armii Krajowej. Ostatnio stare aparaty (niektóre dość mocno) widziałem też w sklepie na ostatnim piętrze w CH Witawa na ulicy Wielkokackiej w Gdyni.
zakupić parę rzeczy typu nowe canon 50mm, 75-300
Te dwie pozycje widziałem dzisiaj na półce w Fotojokerze w Tesco na Cisowej.
Tezet-gdynia
25-05-2010, 07:47
A na swietojanskiej, mniej wiecej w polowie nie ma takiego jakiegos ze starociami ? Cos kojarze, jakas okno, witryne taka jak sie przechodzi - pelna sprzetu foto. Ale moze juz nie ma, albo zle kojarze.
Foto-mat w Gdyni na Władka IV. Potrafią dostarczyć sprzęt, którego nie ma na stanie w innych sklepach :)
szymekgd
25-05-2010, 10:41
A na swietojanskiej, mniej wiecej w polowie nie ma takiego jakiegos ze starociami ? Cos kojarze, jakas okno, witryne taka jak sie przechodzi - pelna sprzetu foto. Ale moze juz nie ma, albo zle kojarze.
Jest, vis a vis Polonii, komis i serwis, jak tam bylem rok temu to sprzetu bylo malo, a ceny serwisowe odstraszaly..