Zobacz pełną wersję : Jesli tesknisz za starym forum cz. II
Witam, tak mnie tknelo zeby sobie przypomniec stary silnik CB czyli phpBB i z racji tego ze stary watek jest zamkniety i nie mozna juz dopisywac i edytowac postow (zmienil sie link ) to pozwole sobie wrzucic tutaj do nowego watku :mrgreen:....
I od razu taka refleksja, kiedy forum zmienilo silnik nie bylem do niego przekonany i pierwszy tydzien na nowym byl ciezki - trzeba sie bylo przyzwyczajc ale teraz patrzac na stare forum wiem ze juz nigdy bym do niego nie wrocil.
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://myphotosign.com/inne/canon-board_phpBB.jpg)
Tomasz Golinski
01-11-2005, 01:02
ale to brzydkie było!
ale to brzydkie było!
Nie było mnie wtedy jeszcze...
No brzydkie, ale logo ładne miało, refleksyjne takie ;) i Viteza było widać, a teraz się ukrywa :mrgreen:
madallenka
01-11-2005, 12:15
Jak to dawno było... ;] Juz zapomniałam, że aż tak było brzydkie :D
i Viteza było widać, a teraz się ukrywa :mrgreen:
A bo walili drzwiami i oknami do mnie jak tylko bylem zauwazalny z pytaniami "co kupic" albo takimi co sie do wyszukiwarki kwalifikowaly ;) . Po ukryciu sie mam takich "problemow" sporo mniej 8)
a czy ma ktoś z was, jak to wyglądało naprawdę dawno temu?
Jak zaczynałem czytać forum w maju 2004 było jeszcze inaczej. Najbardziej pamiętam problemy z publikowaniem postów. Czekało się 2 minuty z paskiem postępu, a na koniec wyskakiwał błąd i tekst na A4 przepadał :evil: :lol: . Do tej pory zanim wcisnę "wyślij", robię Ctrl+a i Ctrl+c :mrgreen: stare przyzwyczajenia ;)
no na poczatku byly jeszcze portal.. z ktorego cale szczescie w koncu nasz admin zrezygnowal ;) szczerze mowiac nie spodziewalem sie, ze uda sie cos takiego rozkrecic i na tak duza skale.. ;)
Tomasz Golinski
01-11-2005, 16:51
a czy ma ktoś z was, jak to wyglądało naprawdę dawno temu?
Jak zaczynałem czytać forum w maju 2004 było jeszcze inaczej. Najbardziej pamiętam problemy z publikowaniem postów. Czekało się 2 minuty z paskiem postępu, a na koniec wyskakiwał błąd i tekst na A4 przepadał :evil: :lol: . Do tej pory zanim wcisnę "wyślij", robię Ctrl+a i Ctrl+c :mrgreen: stare przyzwyczajenia ;)
Też tak miałem na początku, ale u mnie to była definitywnie wina neta w domu (w pracy zawsze było git) - a zaczynaliśmy razem.
Brakuje zrzutu ze skinem silverBB.
szczescie ze mnie cos tknelo i przed zmiana na VB zrobilem ten zrzut... czlowiek ma krotka pamiec i wiekszosc starych uzytkownikow na pytanie jakie bylo stare forum odpowiedzialo by: podobne do tego tylko logo bylo inne :-)
beachcomber
01-11-2005, 18:22
a w ogole to od kiedy forum dziala??
Pszczola
01-11-2005, 19:08
Cosik chyba od poczatku 2004 r. (albo przelom 2003/2004). Nie pamietam, ale wnioskuje po moim 2 cyfrowym nr id na forum, a rejestrowalem sie w lutym 2004 r.
Spojrz kiedy ja sie zarejestrowalem 8)
-=Festyk=-
01-11-2005, 20:03
Jeśli już wracamy do historii forum to mam takie pytanko:
Kto się zarejestrował jako pierwszy?Wydawało mi się,że Hazan,ale ma numer 3.Chyba,że te numerki nie tak działają.
Jeśli już wracamy do historii forum to mam takie pytanko:
Kto się zarejestrował jako pierwszy?Wydawało mi się,że Hazan,ale ma numer 3.Chyba,że te numerki nie tak działają.
To zobacz kto ma numer 1 i 2 :)
I wszystko jasne ;)
czyli wiadomo 11 styczen 2004
nr 1 i 2 to byly z tego co pamietam nicki testowe.. jeden z nich zwal sie "adminek" czy cus ;) ja mam 4.. :mrgreen:
-=Festyk=-
01-11-2005, 23:09
No i teraz wszystko jasne:) Dzięki Czacha
nr 1 i 2 to byly z tego co pamietam nicki testowe.. jeden z nich zwal sie "adminek" czy cus ;) ja mam 4.. :mrgreen:
Ano:
admin (http://canon-board.info/member.php?u=1)
i
Anonymous (http://canon-board.info/member.php?u=2)
Na pierwszy rzut oka systemowe jakies.
no na poczatku byly jeszcze portal.. z ktorego cale szczescie w koncu nasz admin zrezygnowal ;) szczerze mowiac nie spodziewalem sie, ze uda sie cos takiego rozkrecic i na tak duza skale.. ;)
Ja pamiętam jak myślalem że 1tys postów miesięcznie nie osiągniemy - a tu jest 500 dziennie :)
No ale cóż trafiliśmy w nisze na rynku for o fotografi. A ten stary obrazek jest cool - miło popatrzeć jak to wszystko kiedyś wyglądało.
Pszczola
02-11-2005, 00:22
Ja pamiętam jak myślalem że 1tys postów miesięcznie nie osiągniemy - a tu jest 500 dziennie
I dlatego pelen jestem wpolczucia i podziwu dla moderatorow, ktorze musza/powinni te wszystkie posty czytac.
hazan, chyba chciales powiedziec for o sprzecie.. sprzecie canona.. ;)
madallenka
02-11-2005, 00:40
To zobacz kto ma numer 1 i 2 :)
I wszystko jasne ;)
Może jestem blondynką ale jak Wy te numerki sprawdzacie?? ;|
Tomasz Golinski
02-11-2005, 00:43
najedź kursorem na swój awatar i przeczytaj w pasku na dole. jeśli nie widzsz, to kliknij w awatar i przeczytaj w pasku na górze.
madallenka
02-11-2005, 00:48
Tomasz Golinski : dzięki.. O tym to nie pomyślałam.. :> Człowiek uczy się całe życie.. :)