Zobacz pełną wersję : 580ex - pytanie...
Witam,
mam pytanie z kategorii tych glupszych: dlaczego 580ex co kilka sekund wydaje dźwięk. Po pewnym czasie zaczyna to irytować...i chciałbym się dowiedzieć czy da się to jakoś wyłączyć (nie wyłączając lampy, oczywiście...).
Jak gdzieś jest o tym wspomniane w instrukcji, proszę, oświećcie :) mnie gdzie.
Pozdrawiam
Pavlo
KuchateK
31-10-2005, 20:08
Ten dzwiek pochodzi z ukladu ladowania. Nie da sie go wylaczyc.
No chyba ze wylaczyc lampe :)
to kondesator ...mozesz go wylutowac ale przestanie blyskac
speed555
31-10-2005, 23:04
A mi sie to podoba:) tak jakby zapalnik bomby pikał ;)
hehe powinna byc funkcja w customach by to wylaczac.. szkoda ze o tym nie pomyslano (no chyba ze jest a ja slepy jestem :) )
ale przecież to jest cichuteńki dźwięk, nie piszczy tylko lekko cyka. Mnie to wcale nie drażni, bo nie słyszę.
hehe powinna byc funkcja w customach by to wylaczac.. szkoda ze o tym nie pomyslano (no chyba ze jest a ja slepy jestem :) )
jest! nawet z panelu dostępna, pod LCD po prawe stronie: on/off :mrgreen:
KuchateK
01-11-2005, 18:03
Trzeba zdjecia robic a nie sprzetu sluchac :mrgreen:
Ten dzwiek troche irytuje, jezeli sie cyka w kosciele w zupelnej ciszy. Ale nic nie jest doskonale ;)
Ten dzwiek troche irytuje, jezeli sie cyka w kosciele w zupelnej ciszy. Ale nic nie jest doskonale ;)
Irytuje to dopiero w końciele migawka 20d :P
E tam irytuje... niektorzy ludzie po tym dzwieku rozpoznaja profi "o, porzadna lampa, musi byc mocna skoro tak piszczy" ;)
ale przecież to jest cichuteńki dźwięk, nie piszczy tylko lekko cyka. Mnie to wcale nie drażni, bo nie słyszę.
mam kumpla audiofila i steka jak to slyszy
mam kumpla audiofila i steka jak to slyszy
to go do kosciola nie zapraszaj bo jak lampa piknie to on steknie :)
pip.. stęk.. pip.. stęk (dla tych co sie nie wczytali uzylem wyrazow dzwiekonasladowczych) :evil:
pip.. stęk.. pip.. stęk Ale to taka sciezka dzwiekowa to chyba w innym gatunku filmow wystepuje ;)
rozumiem ze masz na mysli film industrialny gdzie ludzie przy pracy stekaja :)
rozumiem ze masz na mysli film industrialny gdzie ludzie przy pracy stekaja :)
Naturalnie. Przy bardzo ciezkiej pracy fizycznej.
Np. czlowiek kreci sruba ktora robi 'piiik' a z tego wysilku robi 'stek'. W fakryce oczywiscie, dlatego mi ten kosciol nie pasowal ;)