Zobacz pełną wersję : Oprogramowanie EOS350D dla Windows 7
danymoto
18-05-2010, 00:02
Gdzie mogę znaleźć oprogramowanie by przerzucać zdjęcia z EOS 350D pod Windows 7. Dodam że zapodziałem płytę z oryginalnym oprogramowaniem więc nie mogę skorzystać z opcji Update a na stronie software.canon-europe.com znajduje tylko "Updatery".
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
dziobolek
18-05-2010, 00:20
http://maciejko.net/cbsearch/
gregmaslowski
18-05-2010, 15:29
Gdzie mogę znaleźć oprogramowanie by przerzucać zdjęcia z EOS 350D pod Windows 7. Dodam że zapodziałem płytę z oryginalnym oprogramowaniem więc nie mogę skorzystać z opcji Update a na stronie software.canon-europe.com znajduje tylko "Updatery".
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
O ile mnie pamięć nie myli (oczywiście jeśli chcesz tylko przerzucać) to wystarczy w aparacie przełączyć PC Connection w Print/PTP. Wtedy można zrzucać i RAWy i JPGi z aparatu przez kabel.
Czy driver jest potrzebny nie pamiętam. Ale to można ściągnąć ze strony Canona.
Mogę się mylić, bo od dawna używam czytnika.
Witam
Podepnę się pod pytanie, ponieważ nie znalazłem informacji.
Sam aparat jest widoczny i mogę zgrywać zdjęcia przez mój komputer, jednak korzystałem z zoom browsera, miał kilka przydatnych funkcji przy zgrywaniu zdjęć.
Dodam że ściągnąłem aktualizację do oryginalnego programy z płytki do W7, jednak pojawia się informacja, że program aparatu nie wykrył.
marcin1191
28-05-2010, 15:23
Wydaje mi się, że potrzeba tylko sterownika i RAW codec. U mnie śmigało. Dzięki temu mogłem fotografować przez kabel prosto do laptopa. Daj znać czy działa.
Na stronie Canona sterownik występuje tylko do Visty 32 bit. Na 64-bitowej 7-ce nie chce się instalować.
panmateusz
28-05-2010, 22:53
http://thepiratebay.org/search/canon/0/7/300
Chyba piractwem tego nie można nazwać, w końcu masz aparat z dodawanym od producenta softem :)
Jest proste rozwiązanie
Wystarczy w menu aparatu (ostatnia zakładka)
zamienić typ połączenia PC Connection na PTP/Print
i od razu znajduje i daje się ściągnąć pliki - wszystko śmiga.
U mnie przynajmniej z Windows 7 Profesional x64
Z 350d jest taki problem, że najnowsze wersje oprogramowania nie wspierają już tego aparatu. To znaczy da się ściągnąć zdjęcia z puszki przy pomocy Najnowszego EOS Utylity, ale sam program nie wystartuje automatycznie po podpięciu aparatu do kompa. Nie ma go nawet w systemowym wykazie programów przewidzianych do obsługi aparatu, bo system nie kojarzy jednego z drugim. Trzeba go zainicjować ręcznie. Sterowniki pod W732 jeszcze działają, ale jak jest z w764 nie wiem.
Z 350d jest taki problem, że najnowsze wersje oprogramowania nie wspierają już tego aparatu. To znaczy da się ściągnąć zdjęcia z puszki przy pomocy Najnowszego EOS Utylity, ale sam program nie wystartuje automatycznie po podpięciu aparatu do kompa.
chmmm, ale ściąganie zdjęć czy brak autoplay to nie problem - zawsze można skorzystać z czytnika.
natomiast co zrobić np. ze zmianą nazwy użytkownika?
albo zdalnym sterowaniem aparatem przez USB?
tego nie obsłużymy w trybie PTP/Print.
wpisałem nazwę użytkownika 5 lat temu mając jeszcze lapka z win XP. lapka już dawno nie ma, a aparat wciąż jest i nawet działa (słynne 900k zdjęć). potem pod vistą ani teraz pod win 7/64 już nie próbowałem instalować EOS Utility (jedynie DPP).
czy jest sens zainstalować teraz EOS Utility pod 7/64? czy to zadziała z 350D?
Janusz Body
08-07-2011, 09:56
...
czy jest sens zainstalować teraz EOS Utility pod 7/64? czy to zadziała z 350D?
Powinno zadziałać. Nawet Zoombrowser mi ożył na w7/64 po instalacji ostatnich upgrejdów. Widać poprawili i soft działa na 64-bitowych systemach.