PDA

Zobacz pełną wersję : Opinie o sprzedawcy CICHY

Maggot
15-05-2010, 00:43
Jako, że nie ma jeszcze oficjalnego tematu o tym sprzedawcy postanowilem ze chyba warto o Nim troche popisac. To ze robi testy wiemy, to ze sprzet kupowany u Cichego = testowany przez Cichego = pewny wiemy i nie przypominam sobie zeby ktos na to testowanie narzekal. Za to nie raz sprzedajacy pisze ze np sloik kupiony u Cichego jakby to oznaczalo conajmniej "special edition".
W kazdym razie moja historia zakupow bardzo dobrze pasuje do tego wszystkiego:
2 Dni temu przypadkiem wpadlem na test szkla Samyang 14mm. Spodobal mi sie i chwile pozniej wyslalem mail z zapytaniem czy jeszcze jest 1 szt. Mimo ze bylo dosc pozno w nocy otrzymalem odpowiedz i na drugi dzien mialem juz paczke wyslana. O czym zostalem poinformowany, dodatkowo bez upominania sie dostalem rabat. Transakcja przebiegła sprawnie, szkło doszło bardzo dobrze zapakowane, z faktura, a co najwazniejsze dziala idealnie.

ktos mial inne doswiadczenia? Bo mi pozostaje tylko ladnie podziekowac (do tej pory jezdzilem po szkla nawet kilkaset km)
Dziekuje :)

szandor
15-05-2010, 09:12
Wg mojego doświadczenia ( prowadzę firmę -produkcyjną, nie fotograficzną - już 20 lat) najlepszym świadectwem rzetelności kontrahenta jest to jego sposób załatwiania reklamacji. Usterki zawsze się zdarzają nawet w najlepszych wyrobach.
Zgłosiłem usterkę mały FF po 6-ciu miesiącach używania mojego tamrona, w ciągu 3 dni otrzymałem nowe szkiełko na wymianę. Na tym forum narzekałem sporo na tamrony, ale nie ma szkła o lepszym stosunku ceny do jakości, Jeśli ktoś na takie szkło się decyduje to zakup tylko u Cichego.

Mad_Mac
15-05-2010, 09:32
Goraco polecam. Wlasnie kupilem samiego fisza. Szkielko ostre, wszystko jak nalezy, dostawa na nastepny dzien DHL'em.

adi760303
15-05-2010, 19:40
Goraco polecam. Wlasnie kupilem samiego fisza. Szkielko ostre, wszystko jak nalezy, dostawa na nastepny dzien DHL'em.

To może jakiś namiar na tego sprzedawce .

Mad_Mac
15-05-2010, 19:50

Foto Negatyw na allegro.

ArtMoon
15-05-2010, 22:10
Po szklo u Cichego bylem osobiscie, milo sie rozmawialo przy okazji testow, bez pospiechu i rzeczowo. Obiektyw do dzis smiga bez zadnych problemow. Ja rowniez moge polecic forumowego Kolege.

adi760303
16-05-2010, 09:55
Foto Negatyw na allegro.
Ale cen to powalających to nie mają.
Przy takich cena to wole iść do sklepu i pomacać na miejscu w Krakowie.

Ale każdy oczywiście swój rozum ma.

Wats0n
16-05-2010, 10:44
Sprzętu kupionego (pośrednio lub bezpośrednio) trochę już było. Począwszy od Olympusa C4000, poprzez dwa EOSY, trzy Tamrony aż po koreańskiego fisza. Złego słowa nie powiem.

gadget_zary
16-05-2010, 23:15

Napisz PW do Cichego na forum, wiadomo, że do ceny na allegro doliczone są opłaty i prowizje.

szwayko
17-05-2010, 09:37
Ja kupilem ostatnio od niego 2 Samyangi 14mm po 1075zł.
Chyba teraz to bardzo dobra cena. No i dodatkowo nie sa to koty w worku jak w zwyklych sklepach internetowych, bo warto nawet poczekac 1-2 dni dluzej, zeby Cichy podpial je do puszki i troche przestrzelil.

kobesi
17-05-2010, 10:09

Jeśli ktoś się szczypie z kasą i ma dużo wolnego czasu, pewnie że skorzysta bardziej na samodzielnym poszukiwaniu dobrego egzemplarza obiektywu (lub używanego).

Niemniej jednak ceny u Cichego uważam za dobre, płacisz bowiem nie tylko za przedmiot, ale również za jego uprzednie przetestowanie oraz, jak ktoś w poście wyżej napisał, błyskawiczną reakcję w przypadku reklamacji.

MM-architekci
17-05-2010, 10:22

Chodzisz z laptopem i sprawdzasz w sklepie każde szkło ? ;]

axk
17-05-2010, 12:27

A jaki w tym problem? Jeżeli mam wydać większą kwotę to wolę mieć pewność że wydaje ją na egzemplarz który spełni moje wymagania/oczekiwania. Oczywiście nie wszystko można sprawdzić podczas testów w sklepie, niemniej jeżeli mamy możliwość przeprowadzenia takich testów to warto z takiej możliwości skorzystać.

merger
17-05-2010, 12:36
kupowalem tamrona od cichego jakies pare lat temu. szklo smiga do dzis bez zednych wad, aczkolwiek ja juz z niego nei korzystam (stalko maniak). z tego co pamietam, to szklo potrzebowalem w jakims dziwnie szybkim terminie, tak sie zlozylo, ze cichy jechal przez wroclaw gdzies pociagiem, wiec na drugi dzien odebralem obiektyw z dworca. przy rozrzucie jakosciowym tamrona, to zakup u cichego super opcja!

GoomeX
17-05-2010, 14:54
W dawnych czasach kupowałem G5, Pro1, później jakiegoś Sonego (H5 czy coś w ten deseń) w ostatnim czasie Tamrona 70-300 wszystko to od Cichego, z odbiorem osobistym.
Cichego tylko można polecać, profesjonalne podejście do klienta, obsługa też spoko. W planach Koreańczyk 8mm, pozdrawiam serdecznie :-)

MM-architekci
17-05-2010, 15:14
A jaki w tym problem? Jeżeli mam wydać większą kwotę to wolę mieć pewność że wydaje ją na egzemplarz który spełni moje wymagania/oczekiwania. Oczywiście nie wszystko można sprawdzić podczas testów w sklepie, niemniej jeżeli mamy możliwość przeprowadzenia takich testów to warto z takiej możliwości skorzystać.

I właśnie dlatego tak sprawdza się Cichy , żeby nie dymać po sklepach z laptopem... tylko to miałem na myśli. Problemu nie ma jak ktoś lubi samemu przyciągać uwagę w sklepie ;].

axk
17-05-2010, 15:38
Problemu nie ma jak ktoś lubi samemu przyciągać uwagę w sklepie ;].

Widzisz, dla Ciebie jest to problem, dla innych nie.

Mad_Mac
17-05-2010, 20:33
Widzisz, dla Ciebie jest to problem, dla innych nie.

Dla mnie czas to pieniadz. Pomysl chwile ile czasu zajmie ci jezdzenie po sklepach, paliwo i rozczarowanie. Kupujesz u cichego poza allegro i masz tanio i ktos inny odwala brudna robote za ciebie.

gadget_zary
17-05-2010, 21:07
Co do "sortowania" egzemplarzy to miałem Tamrona 28-75 który został kupiony przez poprzedniego właściciela u Cichego i ani 1 właściciel, ani ja, ani obecny nie mamy/mieliśmy zastrzeżeń co do jakości optycznej wybranego egzemplarza.

Sunders
17-05-2010, 21:11
Czy Cichy sprzedaje coś oprócz tamronów i samyangów?

Misiek87
17-05-2010, 21:11
Ja raz pojechalem do MediaMarkt z laptopem bo ludzilem sie, ze kupie dobra Sigme 30 1.4, ktora dobrze bedzie ostrzyc z moim 40d. Zawiodlem sie, dymalem laptopa, lustrzanke, stracilem kase na podroz i... ostrzyl fatalnie ;).

axk
17-05-2010, 21:26
Pomysl chwile ile czasu zajmie ci jezdzenie po sklepach...

Raczej niewiele. Tak się składa że mieszkam w centrum większej aglomeracji i w promieniu 10-15 km jest co najmniej kilkanaście klepów oferujących sprzęt foto.

...paliwo...

Za paliwo płaci firma, tak więc nie wydaje na nie nawet złotówki.

...rozczarowanie...

Mając do dyspozycji taką "pulę" sklepów raczej trudno zakończyć zakupy niepowodzeniem (choć oczywiście wykluczyć się tego nie da).

Kupujesz u cichego poza allegro i masz tanio i ktos inny odwala brudna robote za ciebie.

Ależ wcale tego nie neguję. Chciałem po prostu pokazać że można podejść do tego zagadnienie z trochę innej strony (niekoniecznie "gorszej").

michael_key
17-05-2010, 22:16
Ja ma swojego Tamrona 17-50 z drugiej ręki. Poprzednik kupił u Cichego... Śmiga jak ta lala, a co najważniejsze ostrzy mi w punkcik :)
Poruszaliście kwestie wyższej ceny sprzętu od Cichego. Dla mnie jednak jakość, a konkretniej pewność towaru jest ważniejsza. Nawiasem mówiąc różnica nie jest miażdżąca... Warto.

adi760303
18-05-2010, 13:18

Nie każde tylko to co mnie interesuje.

MM-architekci
18-05-2010, 13:38
No tego to się domyśliłem , i nie o to mi chodziło...

zbyrak
20-05-2010, 19:57
No i ja nabyłem szkiełko poza allegro (przez CB) od Cichego: Samyang 14mm. Ostre aż strach brać w rękę :) Polecam - dobry kontakt, szybka wysyłka!

izi
09-06-2010, 15:16
Właśnie zakupiłem 17-50 vc od Cichego.
Rewelacja. Sprzedaż przeprowadzona wzorowo. Co ważne bez problemu dało się szczegóły przez GG ustalić - bardzo dobry kontakt. Cena na jak na egzemplarz "sprawdzony" prawie taka sama jak w sklepach internetowych za losowe modele. Wysyłka 24h.

Od razu po wyjęciu z pudełka szybki test "bateryjny", efekt: idealnie!. Ostrzy idealnie w punkt, ostrość w centrum i na brzegach rewelacyjna!.

Także polecam zakup sprawdzonych egzemplarzy przez Cichego !!

Cichy
18-04-2011, 16:25
Witam,

nie chcę zakładać nowego wątku, nie chodzi mi o dodatkową reklamę ;) Mam prośbę do Was - właśnie uruchomiłem sklep internetowy. W końcu można powiedzieć... Nie ma w nim jeszcze wszystkich produktów, ale sukcesywnie je dodaję i poprawiam znalezione błędy. Jeśli mielibyście chwilkę czasu, by zerknąć i ewentualnie ocenić jego funkcjonalność - będę wdzięczny.

adres stary, czyli: http://www.negatyw.org

Nie zachęcam do zakupów, tylko do oceny działania i wyglądu strony :)

Pozdrawiam

y3k
18-04-2011, 16:43
Działa fajnie, nawet złożyłem testowe zamówienie ;)
Na FF 4.0 menu kategorii trochę za małe, szczególnie jak się rozwinie 3 poziom.
Kolory dziwnie dobrane ale, przynajmniej "cena" i "dodaj" wyróżniają się i łatwo to znaleźć, dziwnie wygląda ta wszechobecna kratka w tle, ale to rzecz gustu.
Jak będą dobre ceny to nawet źle działająca strona nie odstraszy ;)

Cichy
18-04-2011, 18:24
Nie widzę żadnego zamówienia do Canona :)

rainbow_jeremy
18-04-2011, 19:04
Nokton 50mm f/1.4 to chyba pomyłka? ;)

model
18-04-2011, 19:50
Kurde napisałem dłuższego posta, ale net się odłączył...

także w skrócie:

1. Kategorie sprzętu daj po lewej, bo jest mało intuicyjnie (czyta się od lewej do prawej, nie odwrotnie)
2. Listy kategorii nie rozwijają się od razu po kliknięciu
3. Błędy w opisach - ale na początku to nieuniknione
4. Towar na stronie głównej powinien byc przyporządkowany do jakiejś kategorii (np. bestsellery, nowości, promocje etc.)
5. Angielska wersja - nie obejmuje kategorii i formularza kontaktowego
6. Jeśli chodzi o funkcjonalność to pomyśl o tym, aby dorzucić podział sprzętu (np. obiektywy) ze względu na mocowanie (canon/nikon/sony/itd.)

Design prosty, typowy wręcz jak na sklep internetowy. Kolory mogą być (szary wiecznie modny). Pomyśl nad zamówieniem identyfikacji wizualnej, bo brakuje wyrazistego loga, a stockowe zdjęcie aparatu z wymazanymi oznaczeniami kojarzy się raczej tandetnie :P

Kosmo
18-04-2011, 20:43
Ja bym zmienił rozmiar okienek w podkategoriach i lepiej je rozmieścił.
Wchodzisz w obiektywy i widzisz 3 małe ikonki a reszta pusta (sprawie wrażenie ubogiego sklepiku).
Dał bym to proporcjonalnie na całym polu które masz do wykorzystania

Wielki plus za opis szkieł, zdjęcia z body i testy

Cichy
18-04-2011, 23:00
Zapomniałem dodać - że szablon jest nieedytowalny :) Kupiłem gotowca, tylko grafikę podmieniłem na swoją.

ArekLodzPl
18-04-2011, 23:32
moim zdaniem jest OK i nie ma się czego czepiać, wszystko znalazłem, wszystko się otwiera(google chrome), przejrzyście i bez zbędnych wodotrysków.

epicure
19-04-2011, 00:47
Layout jest ok - prosty, nieprzeładowany.

A tak z innej beczki: prowadzisz też sprzedaż szkieł innych marek, niż Wojtki, Tamrony i Samyangi?

Cichy
19-04-2011, 09:31
Zeissy, Falcony i od biedy - Sigmy ;) Dystrybucja Canon i Nikona w Polsce jest chora i nie mam zamiaru się w to pchać znowu.

Merde
21-04-2011, 16:11
Dystrybucja Canon i Nikona w Polsce jest chora i nie mam zamiaru się w to pchać znowu.

A to nie ma innych źródeł niż Polska?

Cichy
21-04-2011, 16:34
A to nie ma innych źródeł niż Polska?

No właśnie o to chodzi, że są. W tej chwili jest tak, że kto gdzie znajdzie taniej, ten lepszy.

epicure
21-04-2011, 16:43
Sklep digital24, mimo że na jego stronie jak byk stoi "oficjalny partner Canon Polska", sprzedaje Canony sprowadzone z zachodnich dystrybucji. Sam takiego kupiłem - z polską instrukcją obsługi wysyłaną przez sprzedawcę mailem, bo w pudełku papierowe były w każdym europejskim języku, tylko nie w polskim. I mi to wcale nie przeszkadza.

Cichy
21-04-2011, 20:43
Jeśli to wg Ciebie jest ok, to nie ma w ogóle co dyskutować.

dinderi
22-04-2011, 00:15
w pudełku papierowe były w każdym europejskim języku, tylko nie w polskim. I mi to wcale nie przeszkadza.Uważam, że powinno Ci to przeszkadzać.

Filu
22-04-2011, 07:09
Sklep graficznie ciekawy, chociaż jestem zwolennikiem jasnych kolorów
Sposób wybierania konkretnego towaru natomiast jest nieciekawy i rozwiązanie dość stare (najbardziej to widać w obiektywach)
najczytelniej imo było by wyświetlić np. wszystkie obiektywy z oferty, a na górze sortować wg producenta i systemu (rozwijana lista),
a po prawej w nowościach zrobiłbym automatyczne przewijanie w poziomie z opóźnieniem 5-6 sek, np 5 najnowszych towarów

epicure
22-04-2011, 08:24
Uważam, że powinno Ci to przeszkadzać.

A niby dlaczego? Otrzymuję tak samo wartościowy produkt, z takimi samymi warunkami gwarancji, ale tańszy.

MC_
22-04-2011, 08:27
Choćby ze względu na to, że taki sprzedawca łamie prawo.

epicure
22-04-2011, 08:30
W jaki sposób? Import towaru z UE i sprzedaż na terenie Polski chyba nie jest sprzeczne z prawem?

MC_
22-04-2011, 08:31
Ale towar musi mieć dołączoną instrukcję w języku polskim.

epicure
22-04-2011, 08:34
No i miał. Czy prawo reguluje, przez kogo ma być ta instrukcja dołączona?

MC_
22-04-2011, 08:38
Przez sprzedawcę.

epicure
22-04-2011, 08:41
Toteż właśnie od sprzedawcy taką instrukcję otrzymałem. Czy zgodnie z przepisami prawa musi ona być na papierze?

MC_
22-04-2011, 08:46
W przypadku tego typu sprzętu dopuszcza się dostarczenie instrukcji w j. polskim na płycie CD.
Wydaje mi się, że i drogą mailową będzie dopuszczalne.

I przepraszam Cichego za OT w jego wątku.

Cichy
22-04-2011, 09:18
Spoko. W międzyczasie poprawiłem kilka rzeczy, jak ta malutka czcionka w rozwijanym menu (chodziaż chyba jeszcze trochę ją zwiększę).

Poza tym nie oszukujmy się, nie liczę na tłumne zainteresowanie stroną, po prostu dobrze było mieć taki panel sklepowy, bo jak na chwilę obecną 2/3 zamówień przychodziło po prostu drogą mailową i tak przez te ładne parę lat... :) Nie musi więc to być super przejrzysty e-sklep, kto czego szuka - na pewno znajdzie. W najbliższym czasie dodam jeszcze kilka fajnych gadżetów foto. Nie chcę handlować śmieciami tylko rzeczami, które mogą się do czegoś w fotografii przydać i są dobrej jakości.

MC_
22-04-2011, 09:21
I bardzo dobrze. Masz uznaną markę wśród fotografujących, ale taka witryna też się przydaje.

ArekLodzPl
22-04-2011, 09:27
Po co czepiacie się Cichego że w pudełku nie ma instrukcji j.pol.
Czy na prawdę nie wiecie do czego to służy i jak się podpina do puchy...i to tyle co powinno się wiedzieć na temat obiektywu.
Dla czepialskich musisz Kuba wydrukować wkładkę w j.pol. co z tym dalej zrobić jak się kupi ;)

dinderi
22-04-2011, 09:29
Po co czepiacie się Cichego że w pudełku nie ma instrukcji j.pol.
Czy na prawdę nie wiecie do czego to służy i jak się podpina do puchy...i to tyle co powinno się wiedzieć na temat obiektywu.
Dla czepialskich musisz Kuba wydrukować wkładkę w j.pol. co z tym dalej zrobić jak się kupi ;)
Czytanie ze zrozumieniem to zanikająca umiejętność :)

Cichy
22-04-2011, 09:32
To nie ja sprzedaję bez instrukcji :) Właściwie Canonem nie handluję w ogóle póki co.

ArekLodzPl
22-04-2011, 09:41
Nie wiem czy nie powinieneś zainteresować się Tokiną. Miałem możliwość fotografować Tokina AT-X 16-28 mm f/2.8 PRO FX (IF) SD-M i jestem pod wrażeniem. Widzę że ta firma robi wszystko by zaistnieć w segmencie szkieł pod FF

Cichy
22-04-2011, 10:29
Ja jestem otwarty na firmy niezależne, ale czy aby na pewno Tokina do pełnej klatki ma aż taki wybór ?

Ta 16-28 wygląda ciekawie, ale cena nie jest jakoś strasznie atrakcyjna w porównaniu do 16-35 L, a poza tym na tokinę nie na się zakręcić chociażby filtra ochronnego. I nie widzę żadnych testów... Jedynie Ken przetestował i pisze, że AF wcale nie jest "silent" jak pisze Tokina, a poza tym szkło jest cholernie duże i ciężkie, w porónaniu do 16-35 oczywiście.

Nie widzę w tym żadnego interesu ;)

Sunders
22-04-2011, 11:41
Właściwie Canonem nie handluję w ogóle póki co.
Czyli w przyszłości nie jest to wykluczone :?:

Cichy
22-04-2011, 13:42
Prędzej Nikonem zacznę znowu handlować, bo tam jest jeszcze w miarę stabilny cennik w dystrybucji PL. A oficjalny cennik hurtowy Canon PL wygląda tak, że w każdym Fotojokerze kupię taniej.

N00bek
22-04-2011, 20:35
Działa dosyć fajnie, ale ramka dotycząca logowania jest strasznie ostra w stosunku do reszty - razi po oczach ;)

z natury technicznej pod google chrome niektóre plusy nie działają (te od rozwijania listy), tzn raz jeden działa, a raz nie.

aaha, a będą voigtlandery z mocowanie pod canona ;)?

krystian123
01-05-2011, 20:32
orientuje się ktoś czy u Cichego można kupować na raty?

Sunders
01-05-2011, 20:44
Na jego stronie nie ma takiej opcji.

krystian123
01-05-2011, 20:57
widziałem, ale chcę się upewnić

Propi
02-05-2011, 17:14
No mógłby odpalić sprzedaż ratalną, nie powiem, też bym załyczył kilka rzeczy :)

yarson
02-05-2011, 23:38
polecam

epicure
02-05-2011, 23:41
Załatwcie sobie kredyt w banku, to będziecie mieć na raty.

clark_kent
03-05-2011, 08:47
Też polecam, Tami 28-75 ostrzejszy niż L-ki :)

Cichy
12-05-2011, 12:02
Dorzuciłem do oferty Quantuuma. Na razie tylko lampy Dual Power i dostępne softboxy, jednak na zamówienie są wszystkie pozostałe graty.

Bulka159
24-05-2011, 20:22
Gorąco polecam, zamówiłem tamrona 70-300 vc usd. Szkiełko bardzo ostre, świetny egzemplarz. Jestem pod wrażeniem profesjonalnego podejścia do klienta. Przesyłka na kolejny dzień roboczy kurierem DHL.

Jeżeli będę kupował jeszcze kiedyś tamrona, lub ktoś ze znajomych to tylko u Cichego,

Pozdrawiam

maciejaszek
13-04-2012, 22:23
po zakupię Tamrona 17-50 szczerze polecam! fotki z przygotowanego obiektywu dostaje się maila;) Warto troche doplacic i kupić u Cichego;)
a mam jeszcze pytanie, orientuje się ktos co się dzieje ze strona sklepu Cichego? chce kupić gripa, a tu tylko strona glowna od dwóch dni wisi...

dinderi
13-04-2012, 22:38
Cichy bawi się nową zabawką i zapomniał o bożym świecie ;)

VomitroN
13-04-2012, 23:48
po zakupię Tamrona 17-50 szczerze polecam! fotki z przygotowanego obiektywu dostaje się maila;) Warto troche doplacic i kupić u Cichego;)

Można też udać się do sklepu foto z laptopem, gdzie mają więcej niż jeden egzemplarz 17-50 i przeprowadzić test samemu. A za zaoszczędzoną różnicę dokupić jakieś akcesoria.
Na przykład gripa :lol:

igor58
14-04-2012, 09:38
co to znaczy "przygotowany obiektyw"?

Sergiusz
14-04-2012, 12:01
co to znaczy "przygotowany obiektyw"?

To oznacza mniej więcej to, że jest na Forum grupa osób, którym odpowiada taka forma sprzedaży. Możemy się z tym zgadzać, możemy się nie zgadzać ale fakt pozostaje faktem. I jak zawsze przy takiej okazji znajdą się poszukiwacze drugiej dziury w miejscu gdzie światło nie dochodzi aby ten fakt podważyć. I co z tego, że są setki sklepów, w których na półkach zalegają setki obiektywów a sprzedawcy z utęsknieniem wyczekują na testerów z laptopami? I co z tego, że gdzieś jest trochę drożej a gdzieś trochę taniej? Wolna wola wyboru. Jak widać powyżej są zwolennicy nieco wyższej ceny ceniący bezpieczeństwo zakupów i fachowość obsługi.

jacek_73
14-04-2012, 12:20
...Jak widać powyżej są zwolennicy nieco wyższej ceny ceniący bezpieczeństwo zakupów i fachowość obsługi.

Jeśli chodzi o "zakupy na odległość", to warto dołożyć kilka ZŁY nabywając sobie święty spokój.

igor58
14-04-2012, 14:42
pytałem, bo nie wiem, na czym polega "przygotowanie obiektywu" - tylko tyle

marito
14-04-2012, 15:07
pytałem, bo nie wiem, na czym polega "przygotowanie obiektywu" - tylko tyle

Wtajemniczeni mędrcy coś wspominali o odprawianiu jakiś rytuałów - koniecznie o północy, nięzbędna skórka z kota :D

Cichy
14-04-2012, 19:47
Cichy bawi się nową zabawką i zapomniał o bożym świecie ;)

O, a skąd wiesz o mojej nowej zabawce, bo chyba nigdzie się nie chwaliłem ? :)

jazon
14-04-2012, 21:25
Jako człowiek skromny, chwalić na pewno się nie będziesz nie chcąc wzbudzać w nas zazdrości, ale może chociaż jakieś informacje abyśmy mogli cieszyć sie razem z Tobą?

dinderi
14-04-2012, 23:26
O, a skąd wiesz o mojej nowej zabawce, bo chyba nigdzie się nie chwaliłem ? :)
Ty masz zawsze jakieś nowe zabawki więc nie trzeba być wybitnie bystrym, by założenie okazało się trafione ;)

Sunders
12-07-2012, 12:49
uruchomiłem sklep internetowy. /.../Jeśli mielibyście chwilkę czasu, by zerknąć i ewentualnie ocenić jego funkcjonalność - będę wdzięczny.

adres stary, czyli: http://www.negatyw.org

Kilkukrotnie chciałem sprawdzić ofertę tego sklepu /chodziło mi o obiektyw CZ/, ale niestety od pewnego czasu pod tym adresem wyświetla się niezmiennie komunikat o przerwie technicznej. Spytałem o to Cichego na PW - brak odzewu. Czy komuś wiadomo czy ten sklep przestał istnieć, czy istnieje pod innym adresem :?:

Merde
12-07-2012, 13:18
Czy komuś wiadomo czy ten sklep przestał istnieć, czy istnieje pod innym adresem :?:

KONTAKT

GG: 5335055

tel.kom. 886 517 207

szymkowski
12-07-2012, 14:01
do tego na allegro ma swoje aukcje...

Merde
12-07-2012, 14:22
do tego na allegro ma swoje aukcje...

Namiary przekleiłem właśnie z aukcji.

Cichy
12-07-2012, 15:10
Kilkukrotnie chciałem sprawdzić ofertę tego sklepu /chodziło mi o obiektyw CZ/, ale niestety od pewnego czasu pod tym adresem wyświetla się niezmiennie komunikat o przerwie technicznej. Spytałem o to Cichego na PW - brak odzewu. Czy komuś wiadomo czy ten sklep przestał istnieć, czy istnieje pod innym adresem :?:

kiedy pisałes na PW? Nie widzę nic w archiwum wiadomości. Aktualnie handluję tylko na allegro, bo sklep poległ po przeniesieniu na serwer home.

tomfoot
12-07-2012, 15:39
przecież jasne jest, że Sunders prowokuje. Tyle, że to takie same śmiecenie jak każde inne.

Sunders
12-07-2012, 16:35
kiedy pisałes na PW? Nie widzę nic w archiwum wiadomości.

10-06-2012 godz.9.09 - nadal mam to w moim archiwum wiadomości wysłanych.

tomek1976
12-07-2012, 17:31
Samyang 14mm, zakupiony w ubiegłym tygodniu. Solidna jakość,błyskawiczna wysyłka, a przy tym sympatyczny kontakt. Polecam. A...Jako, że ostatnio moda na tropicieli "wałkowanych vatowców", to dodaję, że razem ze szkłem jest cały komplet dokumentów: gwarancja, paragon z kasy fiskalnej i jakieś mniej ważne popierdółki.