PDA

Zobacz pełną wersję : Dźwięk

Balibumel
14-05-2010, 14:21
Jestem nowym posiadaczem Canona 50D i chciałbym się zapytać czy można wyłączyć dźwięki (chodzi mi o wyostrzenie i "klapnięcie lustra")

_igi
14-05-2010, 14:23
Wyrwij lustro z bagnetu, nie będzie kłapać.

Co do pierwszego masz w menu, w pierwszej zakładce takie cuś, ustaw na off i z bani.

punky
14-05-2010, 14:24
"Bipa" od AF możesz wyłączyć w menu aparatu ---> instrukcja

Klapnięcie lustra to chyba tylko fotografowanie w trybie LV i cichy tryb migawki ---> instrukcja

oskardj92
14-05-2010, 17:42

Co do pierwszego masz w menu, w pierwszej zakładce takie cuś, ustaw na off i z bani.

Mistrzowska riposta:mrgreen:

pawciolbn
14-05-2010, 17:44
a czytania nie możesz włączyć? instrukcja parzy? bez internetu to niektórzy by przestali oddychać - co za czasy..

#

iso
14-05-2010, 18:15
Jestem nowym posiadaczem Canona 50D i chciałbym się zapytać czy można wyłączyć dźwięki (chodzi mi o wyostrzenie i "klapnięcie lustra")

czytam i nie wierzę.

MariuszJ
14-05-2010, 18:23
No bo to złośliwość ze strony Conana, jest tylko jeden rodzaj dźwięku i to jeszcze wyłączalny. Nawet w moim telefonie można zmienić ten dźwięk na szczeknięcie psa albo kuku.

bytheway_r
14-05-2010, 18:34
Pozostaje jeszcze pytanie, czy przez dźwięk "wyostrzania" autor miał na myśli "bip'a", czy odgłos silnika AF'u:mrgreen:. Jeśli to drugie to w sumie też łatwo problem rozwiązać - można przełączyć na MF:twisted:.

mateuszw3
14-05-2010, 22:27

Dokładnie :lol:. A jeżeli chodzi o wyostrzanie to może dodaj jeszcze jeden szczegół. Czy chodzi o ustawianie af w obiektywie czy o "bip" w aparacie.

Mellan
14-05-2010, 23:08
... Canona 50D i chciałbym się zapytać czy można wyłączyć dźwięki (...) "klapnięcie lustra")

Tak jak co niektórzy, może troszkę złośliwie, powiedzieli: dźwięk klapnięcia lustra jest odgłosem mechaniki aparatu i nie ma opcji "mute" :-D

Swoją drogą jak chcesz usłyszeć klapnięcie co się zowie, prawdziwego asa wśród klapnięć, nabyj/pożycz 20D, naprawdę warto.
W dużej mierze pozwoli ci to zaakceptować dzwięki 50-tki :-D

misieek
14-05-2010, 23:28

Zrobiłem tak i mam teraz problem. Nie widze nic w wizjerze, zdjęcie mogę normalnie robić, ale jak włączam LiveView to mam Err99.
Rozumiem że autor miał na myśli umiejętne wyciągnięcie lustra a nie wyrwanie ale zrobiłem tak i taki problem. Zostaje Żytnia?

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img191.imageshack.us/img191/9495/beztytuug.gif)
Oczywiście żart :D

_igi
15-05-2010, 00:08
Zrobiłem tak i mam teraz problem. Nie widze nic w wizjerze, zdjęcie mogę normalnie robić, ale jak włączam LiveView to mam Err99.
Rozumiem że autor miał na myśli umiejętne wyciągnięcie lustra a nie wyrwanie ale zrobiłem tak i taki problem. Zostaje Żytnia?

Miał być sposób na wyłączenie dźwięku lustra. Bez wzmiankach o tym, jak bardzo ma to być inwazyjne :mrgreen: