Zobacz pełną wersję : 17-40 Problem... Pozostał tylko serwis ??
Witam.
Przy robieniu zdjeć na AF obiektyw nie chce lapać ostrości... troszke kręci ale jest takie lekkie stukanie w obiektywie i ledwo co rusza... Kilka razy naciskam spsut migawki i w końcu po kilku próbach i terkotach ustawi ostrość. Za kazdym nacisnieciem jest to samo obiektyw tyrkocze, troche ruszy i nic.. a powinien po całym zakresie przelecieć...
Przy ręcznym ostrzeniu nie ma problemu, wszystkie pierscienie chodzą idealnie. Obiektyw juz po gwarancji ale zrobił bardzo mało zdjęć. Dlatego dziwna sprawa...
Co jest grane :D ??
Czy gdzies w okolicach Gliwic/Katowic jest jakis serwis ??
Pozdrawiam Michał
Witam.
Przy robieniu zdjeć na AF obiektyw nie chce lapać ostrości... troszke kręci ale jest takie lekkie stukanie w obiektywie i ledwo co rusza... Kilka razy naciskam spsut migawki i w końcu po kilku próbach i terkotach ustawi ostrość. Za kazdym nacisnieciem jest to samo obiektyw tyrkocze, troche ruszy i nic.. a powinien po całym zakresie przelecieć...
Przy ręcznym ostrzeniu nie ma problemu, wszystkie pierscienie chodzą idealnie. Obiektyw juz po gwarancji ale zrobił bardzo mało zdjęć. Dlatego dziwna sprawa...
Co jest grane :D ??
Czy gdzies w okolicach Gliwic/Katowic jest jakis serwis ??
Pozdrawiam Michał
a... witam sąsiada! ;)
(ja z gliwic)
Ogółem wygląda to tak...
W Gliwicach jest jeden serwis-ale mogę śmiało nazwać go analogowym-cyfry nigdy bym tam nie dał :)
(ul. Korfantego-ostatnio został otworzony jeszcze jeden obok, ale ceny ma ziomek z kosmosu, wiec nie biore go pod uwage)-osobiście bym sobie darował... no chyba, że naprawa jakiegoś analoga, lub jakieś szkiełka m42...
Jeden za wyczyszczenie matrycy w Nikonie d80- chciał 250zł...:twisted::twisted::twisted:
Ale... :)
Jest jeden serwis w Chorzowie-bardzo polecany przez moich znajomych fotografów-adres wyśle Ci na PM. Bo nie wiem czy na forum można coś takiego podawać :]
zapytaj za ile by zrobił-takie cuś...:razz:
osobiście uważam, że będzie to kwestia wymiany silnika AF, albo tylko przeczyszczenia... ;)
eh dzwonilem do gostka ale on tego nie wymienia, bo tam jest silnik ultrasonic.
Czy aby napewno jest ultrasonic;p ?? Bo może się nie dogadałem :D
Czy aby napewno jest ultrasonic;p ?? Bo może się nie dogadałem :D
Ultrasonic, na pewno...
Tak jest taki. Naprawia Ci obiektyw tylko na Zytniej w Warszawie(tylko oni maja dostep do czesci). Mozna sie zalogowac na stronie autoryzowanego przez Canon serwisu i wyslac do nich obiektyw za posrednictwem kuriera. Jak Ci ten serwis nie odpowiada mozna wysylac do Berlina.
Jak Ci ten serwis nie odpowiada mozna wysylac do Berlina.
Czy aby na pewno można WYSŁAĆ sprzęt do serwisu w Berlinie ??
I ODEŚLĄ ??
Na CB naczytałem się, że tylko osobiście.
MacGyver
12-05-2010, 12:20
serwis w Chorzowie-bardzo polecany przez moich znajomych fotografów-adres wyśle Ci na PM. Bo nie wiem czy na forum można coś takiego podawać :]
Jak najbardziej można podawać.
Czy aby na pewno można WYSŁAĆ sprzęt do serwisu w Berlinie ??
I ODEŚLĄ ??
Na CB naczytałem się, że tylko osobiście.
Watek "Serwis Canona w Berlinie - gdzie i jak szybko. ", post nr 84
Jak najbardziej można podawać.
ok ;)
Arek Gara
ul. Hajducka 4
41-500 Chorzów ;)
602 133 776