Zobacz pełną wersję : no to mam 20D
i póki co powiem kilka rzeczy,
- od nowości (pudełko zaplombowane oryginalnie) miałem na matrycy paproch jak stodoła :) Ach! Ten Wspaniały Canon! :(
- włącznik to chyba magister inżynier ds. utrudniania życia wymyślił, włącznik 300D to przy nim szyt osiągnięć Colaniego... na wój mi rozruch w 0,2s skoro muszę paznokcie połamać, by go włączyć???
- chropowatej obudowy super imają się wszystkie paprochy, suchy naskórek itp, body mam już szare nie czarne
- klapka od karty siakaś taka tandetnie plastikowa, 300D miał z innego plastiku i była masywniejsza...
- wyświetlacz mały, oj mały, nie miałbym nic przeciwko, by wsadzili ten od 300D, bo to jednak fajna rzecz mieć podgląd na ustawienia z tyłu a nie z góry, z góry to tylko do statywu było wygodne a z tyłu tak do chodzenia było jednak idealnie...
- [dodane] ciemny wyświetlacz w porównaniu do 300D, jeżeli nie ustawię jasności na max niewiele widać, w 300D miałem jeszcze zapas 2 poziomów...
są i zalety,
- lepiej w rękach leży, nie przez kształt, ale gumę pod palcami, lepiej trzyma, sam kształt jest średni,
- joystick bardzo mi się podoba
- ZNOWU MAM TYLNE KÓŁKO!!! :)
- z Sigmą 18-50/2,8 przyjemnie ciężki (żona odmówiła noszenia go :) dostanie A610 na gwiazdkę ;))
- 150 euro cashback miło będzie wydać na EX430 (a za nią dostanę 50 euro cashback za co kupię wężyk i coś jeszcze:))
sądzę, że za tydzień powiem dużo więcej ;)
sądzę, że za tydzień powiem dużo więcej ;)
I może zmienisz nieco zdanie ;)
Miłej zabawy 20-ką :)
- włącznik to chyba magister inżynier ds. utrudniania życia wymyślił, włącznik 300D to przy nim szyt osiągnięć Colaniego... na wój mi rozruch w 0,2s skoro muszę paznokcie połamać, by go włączyć???
To chyba kwestia praktyki (albo zmeczenia materialu ;) ) - ja jestem w stanie wlaczyc mojego opuszkiem kciuka, nie odrywajac oka od wizjera :)
- chropowatej obudowy super imają się wszystkie paprochy, suchy naskórek itp, body mam już szare nie czarne
Ale czy nie jest sexy ? ;)
I może zmienisz nieco zdanie ;)
JA MAM NADZIEJĘ, ŻE ZMIENIĘ ZDANIE ;):):)
poza tym zdjęć jeszcze nie oglądałem dokładnie...
a jak nie wystawiam za dwa tygdnie na allegro, cena wywoławcza BCM 3600 zł. ;)
Miłej zabawy 20-ką :)
Dzięks ;)
To chyba kwestia praktyki (albo zmeczenia materialu ;) ) - ja jestem w stanie wlaczyc mojego opuszkiem kciuka, nie odrywajac oka od wizjera :)
Ale czy nie jest sexy ? ;)
sexy to byłby, jakby był ciepły i miekki ;););)
za ciężko chodzi na takie włączanie, a na marginesie, Sigma też ciężko kręci, i strasznie ciężko obiektywy na body się zakładają...
ale 70-300IS jest super! :)
Czołem,
Ta sigma jest troszke wstydliwa. Rozkręci się i będzie trzymała fason :)
pzdr
g
Czołem,
Ta sigma jest troszke wstydliwa. Rozkręci się i będzie trzymała fason :)
pzdr
g
za tydzień odbieram 17-85, robię test porównawczy i zostawiam co mi będzie pasiło bardziej...skłaniam się ku Canonowi, po pierwszych doświadczeniach z IS...
Tym się akurat nie przejmuj.
Ja swojego włączam jak wyciągam z plecaka i tak już zostaje włączony aż nie stwierdzę, że koniec zdjęć na dzisiaj. 1-minutowy power off jest milutki, i wtedy doceniasz te 0,2s
A teraz nie narzekać, tylko zdjęcia robić! ;-)
a Tytus znowu marudzi.. kup ty w koncu nikona :mrgreen:
Przeciez widac ze specjalnie marudzi by nie bylo ze wreszcie ma cos wyraznie lepszego od 300D ;) .
A wady ktore wymienia na pewno znaczaco wplywaja na jakosc i wygode robienia zdjec :roll: :p
chciałem, nie ma, już o tym pisałem :)
P
A wady ktore wymienia na pewno znaczaco wplywaja na jakosc i wygode robienia zdjec :roll: :p
w przeciwieństwie do niektórych mój aparat się nie kurzy...
a o wadach pisałem półtora roku temu, gdyby nie marudzenie dalej focilibyście Łomo...
nie ma o czym gadać, jadę rano w teren, zobaczy się,
co jeszcze mi się nie podoba? kombinacja klawiszy do servo i na opóźnienie jest kosmiczna, jakiejś szczególnej palcówki będzie trzeba się nauczyć :)
no i ta lampeczka do redukcji czerwonych oczu...oni naprawdę nie słuchają co się do nich mówi, nawet żona się uśmiała jak jej ją zaprezentowałem...
EOT ta dyskusja do niczego nie zmierza...brać się koledzy za focenie, u mnie ciągle 24 stC, trzeba to wykorzystać...
KuchateK
30-10-2005, 01:29
Tez te rzeczy o ktorych piszesz draznily mnie po przesiadce z trzysetki. Ale to kwestia czasu i zmienisz zdanie...
Obudowa po jakims czasie tak nie lapie syfu (wyslizga sie troszke), do wyswietlacza bedzie tak samo daleko jak w 300D a wlacznik i tak jest malo uzywany bo puszka swietnie dziala na samym usypianiu i praktycznie tylko wkladajac ja do torby trzeba ja wylaczyc. Zostaje klapka na karte, ale nie mozna miec wszystkiego :D
Przemek Białek
30-10-2005, 02:33
[QUOTE=KuchateK]Tez te rzeczy o ktorych piszesz draznily mnie po przesiadce z trzysetki. Ale to kwestia czasu i zmienisz zdanie...
z kilka dni tez sie o tym przekonam, gdyby nie swieto to juz moze we wtorek:(
a tak to tylko gripa moge poglaskac
- 150 euro cashback miło będzie wydać na EX430 (a za nią dostanę 50 euro cashback za co kupię wężyk i coś jeszcze:))
Z cashbacku możesz skorzystać tylko raz. I skąd pomysł, że 'do wydania' 150E? Chyba, że to coś innego niż www.canonextrapromotion.com (http://www.canonextrapromotion.com)?
Skrajnie trudne wlaczanie, syfiasta obudowa, beznadziejna klapka, czy to naprawde mowa o boskim 20D?
To nie jakas prowokacja czasem?!?
no i ta lampeczka do redukcji czerwonych oczu...oni naprawdę nie słuchają co się do nich mówi, nawet żona się uśmiała jak jej ją zaprezentowałem...
???
Nie mow ze tego uzywasz... ja jeszcze za czasow G3 (3 lata temu) jak sie przesiadlem na zewnetrzne lampy blyskowe tak zapomnialem o jakiejkolwiek "w body wbudowanej" funkcji do redukcji czerwonych oczu, znaczy w 10D i 20D mialem to od nowosci wylaczone :roll: .
Naprawde powinienes poczekac i kupic Nikona a nie "bo nie bylo" :?
Z cashbacku możesz skorzystać tylko raz. I skąd pomysł, że 'do wydania' 150E? Chyba, że to coś innego niż www.canonextrapromotion.com (http://www.canonextrapromotion.com)?
-150euro za Canona jest odrębne od cashbacków w ramach tej promocji o której piszesz
Skrajnie trudne wlaczanie, syfiasta obudowa, beznadziejna klapka, czy to naprawde mowa o boskim 20D?
jako radykalny przeciwnik onanizmu jestem zawsze bardzo krytyczny wobec wszystkiego co mam w rękach...:)
co do boskości, zobaczymy jakie zdjęcia robi...
???
Nie mow ze tego uzywasz... ja jeszcze za czasow G3 (3 lata temu) jak sie przesiadlem na zewnetrzne lampy blyskowe tak zapomnialem o jakiejkolwiek "w body wbudowanej" funkcji do redukcji czerwonych oczu, znaczy w 10D i 20D mialem to od nowosci wylaczone :roll: .
Naprawde powinienes poczekac i kupic Nikona a nie "bo nie bylo" :?
nie, nigdy nie używałem, bo nigdy do niczego ta funkcja w Canonie się nie nadawała, nie mogę tylko zrozumieć, dlaczego inne firmy stosują do tego stroboskop, jaki Canon używa do czego innego, a zamiast tego wsadza takie g***o, które nie ma prawa do czegokolwiek się nadać???
ratio legis nie pojmuję, sorry, może głupi jestem...
szkoda, że nie ma nowego Nikona, miałem wielką ochotę po prostu przetestować inny system, ale nie udało się, może za dwa lata, nie pali się...
nie znasz Tytusa.. :lol: :lol: :lol:
- od nowości (pudełko zaplombowane oryginalnie) miałem na matrycy paproch jak stodoła :) Ach! Ten Wspaniały Canon! :(
- klapka od karty siakaś taka tandetnie plastikowa, 300D miał z innego plastiku i była masywniejsza...
- wyświetlacz mały, oj mały, nie miałbym nic przeciwko, by wsadzili ten od 300D, bo to jednak fajna rzecz mieć podgląd na ustawienia z tyłu a nie z góry, z góry to tylko do statywu było wygodne a z tyłu tak do chodzenia było jednak idealnie...
consuetudo est altera natura :lol:
Tytus, jestem ciekaw ile będzie trwała ewolucja twojej opinii ;-)
Stawiam nie więcej niż 10 dni focenia. Będziesz w niebie, obiecuję :mrgreen:
consuetudo est altera natura :lol:
Tytus, jestem ciekaw ile będzie trwała ewolucja twojej opinii ;-)
Stawiam nie więcej niż 10 dni focenia. Będziesz w niebie, obiecuję :mrgreen:
trzymam Ciebie za słowo ;) jak nie, przyjadę i będziesz mi musiał jakoś dogodzić ;):):)
P.S.
wyciągam właśnie taśmę klejącą :)
nie znasz Tytusa.. :lol: :lol: :lol:
No chyba, ze tak :-)
Bo mialem jakis czas 20D rekach, troche popstrykalem i moim zdaniem jest to bardzo udana lustrzanka cyfrowa, bardzo przyjemna w uzyciu. Ze o wynikach juz nie wspomne :-)
Jedynie cena...
Ale spada, juz jest 1100 euro w Media Markt.
No chyba, ze tak :-)
Bo mialem jakis czas 20D rekach, troche popstrykalem i moim zdaniem jest to bardzo udana lustrzanka cyfrowa, bardzo przyjemna w uzyciu. Ze o wynikach juz nie wspomne :-)
Jedynie cena...
zobaczymy, kilka rzeczy jest dla mnie od czapy, ale może nie będzie tak źle,
jak mawiają, wiele można wybaczyć, jak aparat dobre zdjęcia robi,
a na tym najbardziej nam zależy...
JA MAM NADZIEJĘ, ŻE ZMIENIĘ ZDANIE ;):):)
poza tym zdjęć jeszcze nie oglądałem dokładnie...
a jak nie wystawiam za dwa tygdnie na allegro, cena wywoławcza BCM 3600 zł. ;) Dzięks ;)
To nie wystawiaj na allegro tylko od razu pisz do mnie :D
Przyznam że mając 10D jakoś nie widziałem sensu przesiadki na 20D. Owszem jest dużo szybszy i ma mniejsze szumy ale skok nie jest dla mnie na tyl duż y żeby się skusić na zamianę. Chyba jednak poczekam na obniżki cen i przesiądę się na 5D. Tylko kiedy??? :(
Robson01
30-10-2005, 11:43
zobaczymy, kilka rzeczy jest dla mnie od czapy, ale może nie będzie tak źle,
jak mawiają, wiele można wybaczyć, jak aparat dobre zdjęcia robi,
a na tym najbardziej nam zależy...
No to nie narzekaj tylko jedź już robić te zdjęcia.
-150euro za Canona jest odrębne od cashbacków w ramach tej promocji o której piszesz Huh? Jakiś url? Albo cokolwiek?
Huh? Jakiś url? Albo cokolwiek?
http://canoneos20dpromotion.onlinerebates.com/
Jedynie cena...
Przymierzasz sie do 20D?
To bylaby rewolucja ;) .
Pogadaj z Tytusem - on chetnie wzialby Nikona ale akurat w sklepie nie bylo. Moze obaj bedziecie zadowoleni z wymiany ;)
zapomnij - teraz pn kupuje D200..
Ale spada, juz jest 1100 euro w Media Markt. A w Szwajcarii tylko 1500CHF, odliczajac juz 225CHF cashbacku :)
DoMiNiQuE
01-11-2005, 12:27
wyciągam właśnie taśmę klejącą :)
Ooo nie, tego tez przerobisz na weather sealed jak 300D? :D
']Ooo nie, tego tez przerobisz na weather sealed jak 300D? :D
wiesz co moja żona powiedziala, jak wzięła go pierwszy raz w ręce?
będzie dobrze polerował paznokcie
PO MOIM TRUPIE! :)
choć z drugiej strony jaka wszechstronność! Canon pomyślał i o kobietach! ROTFL
a na serio, ciekaw jestem czemu nie dali takiej obudowy jak nowe czarne szkła Canona, byłaby dużo lepsza, a jeszcze lepiej jak obiektywy Sigmy EX, jak biorę go teraz w ręce, a Sigmę mam jako KITa, to różnica jest kolosalna, Sigma jest wręcz milusia...
wiesz co moja żona powiedziala, jak wzięła go pierwszy raz w ręce?
juz myslalem ze cos na temat wielkosci :rolleyes:
juz myslalem ze cos na temat wielkosci :rolleyes:
przy 300D większy się nie wydaje, zwłaszcza, że mój był "black" ;)
ale dodała, że kupuję coraz cięższe zabawki (już nie pamięta EOS 100 z 24-85, też ważył)
MAM nowe spostrzeżenia
1. migawka bardzo głośna, nieprzyjemnie klepiąca, ale to może wina Sigmy, jak zauważyłem klapie różnie w zależności od pudełka rezonansowego, najlepiej było z Sigmą 105
2. szyyyyybki jest (o zapisie mowa) przy 300D to jak huragan Wendy,
3. zdecydowanie z tyłu przydałby się wyswietlacz z 300D, zdecydowanie, kurcze, teraz dopiero widzę jaka to była wygoda...po prostu było ergonomicznie, teraz trzeba nadgarstek wyginać, by sobie parametry ustawić...odzwyczaiłem się od analoga
4. tę białą lampkę zakleiłem taśmą, taki tjuning look aparatowy ;) (czemu nie obsługuje RC-1???)
5. włącznik zdecydowanie jest do d***y, generalnie szkoda, że nie wzięli za wzór rozwiązań z analogów, np AEB powinno być na pokrętle od programów, ile byłoby wygodniej, na cholerę pchać to do menu???
6. uwaga ogólna, guzik od podglądu ostrości powinien być pod tym od lampy, znowu ergonomia się kłania
i to chyba tyle póki co, wracam do poszukiwań tanka...
ad.6 - ja wole po prawej stronie pryzmatu, na dole.. tam gdzie byl zawsze i od wiekow ;)
ad.6 - ja wole po prawej stronie pryzmatu, na dole.. tam gdzie byl zawsze i od wiekow ;)
wieki wiekami, ale to kwestia przyzwyczajenia, dla mnie jednak, w EOS 100 miałem go jako CF pod *,
to jednak nie najwygodniejsze rozwiązanie, trzeba odrywać rękę od optymalnego trzymania, a tak wystarczyłoby kciukiem ruszyć o 2 cm wstecz...
Po co kupowac aparat, a pozniej szukac w nim wad, to bez sensu... Sam wymienilem 300D na 20D i zadna z w/w wad mi nie przeszkadza, jaka roznica gdzie jest wlacznik, czy przez to wlaczy sie aparat w 0,5s czy w 0,7s, to sie dopiero nazywa trolowanie kupic aparat tylko po to zeby sie nim chwalic i w ogole glupoty pisac!!
Tytus: w ogole wez mlotek, wiertarke i zrob zew. Custom Functions tj. dwa wlaczniki, 2 LCD, zeby migawka ciszej chodzila proponuje ja wyrwac.
Po co kupowac aparat, a pozniej szukac w nim wad, to bez sensu... Sam wymienilem 300D na 20D i zadna z w/w wad mi nie przeszkadza, jaka roznica gdzie jest wlacznik, czy przez to wlaczy sie aparat w 0,5s czy w 0,7s, to sie dopiero nazywa trolowanie kupic aparat tylko po to zeby sie nim chwalic i w ogole glupoty pisac!!
1. nie robię zdjęć posągom w parku a często obiektom bardzo płochliwym, dla mnie to w jaki sposób włącza się aparat ma duże znaczenie
2. wczoraj aparat dyndał mi na klacie, zahaczając o guzik wyłacznik przeszedł z położenia /- w położenie ON wyłączając tylne kółko, ot tak sobie...
wystarczy przykładów?
Tytus: w ogole wez mlotek, wiertarke i zrob zew. Custom Functions tj. dwa wlaczniki, 2 LCD, zeby migawka ciszej chodzila proponuje ja wyrwac.
Migawki nie krytykuję, stwierdzam jak działa w porównaniu z innymi aparatami. To, że jej praca jest dokuczliwa zauważyłem w kościele, ludzie odwracali się skrzywieni w moją stronę gdy telepała, o zdjęciach po cichu w takich miejscach można zapomnieć.
Nie wiem czy moje trolowanie jest większe czy Twój onanizm.
Są ludzie, którzy biorą pod uwagę przy kupnie aparatu coś więcej niż jego nazwę i model. Dla nich takie uwagi są bardzo cenne. Pytania jakie dostałem na priv w tej sprawie tylko to potwierdzają. A że nie zadają ich otwarcie świadczy wyłącznie o forum...
Ja swoje powiedzialem, widze, ze z toba nie ma co dyskutowac (taki typ czlowieka) - "krowa, ktora duzo ryczy malo mleka daje" swiadczy o tym 16 twoich wypowiedzi na 41 w tym watku :), odpowiedzia na twoj post jest moja ostatnia wypowiedz z poprzedniego postu. EOT pozdr.
Ja swoje powiedzialem, widze, ze z toba nie ma co dyskutowac (taki typ czlowieka) - "krowa, ktora duzo ryczy malo mleka daje" swiadczy o tym 16 twoich wypowiedzi na 41 w tym watku :), odpowiedzia na twoj post jest moja ostatnia wypowiedz z poprzedniego postu. EOT pozdr.
wyjąłeś mi to z ust - EOT
Są ludzie, którzy biorą pod uwagę przy kupnie aparatu coś więcej niż jego nazwę i model. Dla nich takie uwagi są bardzo cenne. Bez obrazy, ale Ty chyba sie w takim razie nie zapoznales z zadnymi uwagami uzytkownikow 20D, chocby umieszczanymi tutaj na forum. Wiekszosc Twoich 'odkryc' odnosnie 20D, byla zglaszana przez innych uzytkownikow, a krecenie sie wokol tematu glosnej migawki jest smieszne (bo jest to chyba najbardziej znana wlasciwosc 20D). To tyle slowem moich 0,03zl.
Bez obrazy, ale Ty chyba sie w takim razie nie zapoznales z zadnymi uwagami uzytkownikow 20D, chocby umieszczanymi tutaj na forum. Wiekszosc Twoich 'odkryc' odnosnie 20D, byla zglaszana przez innych uzytkownikow, a krecenie sie wokol tematu glosnej migawki jest smieszne (bo jest to chyba najbardziej znana wlasciwosc 20D). To tyle slowem moich 0,03zl.
skoro inni ciągle te uwagi podważają to chyba dyskusja jeszcze się nie wypaliła...
anyway - EOT, zdecydowanie
Migawki nie krytykuję, stwierdzam jak działa w porównaniu z innymi aparatami. To, że jej praca jest dokuczliwa zauważyłem w kościele, ludzie odwracali się skrzywieni w moją stronę gdy telepała, o zdjęciach po cichu w takich miejscach można zapomnieć.
Hmm.. piszesz ze miales wczesniej 300d, nie zdazylo Ci sie nic podobnego z trabantem w kosciele? Wielokrotnie ja widzialem takie spojrzenia na sobie gdy w kosciele robilem zdjecia swoim trampkiem. Po 15 min robilem zdjecia choru juz tylko wtedy gdy spiewal. Czyzby tylko moj byl taki glosny ? Migawka w 300d jest zwykle cicha?
Lubie czytac Twoje uwagi Tytus, ale w tym watku przyznam wiekszosc racji esenepe. A to ze ktos nie zadaje pytan otwarcie moze rowniez swiadczyc o czyims lenistwie w przeszukaniu forum.
Co i mnie sie ostatnio zdazylo. ;-)
Pozdrawiam,
Parteq
Hmm.. piszesz ze miales wczesniej 300d, nie zdazylo Ci sie nic podobnego z trabantem w kosciele? Wielokrotnie ja widzialem takie spojrzenia na sobie gdy w kosciele robilem zdjecia swoim trampkiem. Po 15 min robilem zdjecia choru juz tylko wtedy gdy spiewal. Czyzby tylko moj byl taki glosny ? Migawka w 300d jest zwykle cicha?
Lubie czytac Twoje uwagi Tytus, ale w tym watku przyznam wiekszosc racji esenepe. A to ze ktos nie zadaje pytan otwarcie moze rowniez swiadczyc o czyims lenistwie w przeszukaniu forum.
Co i mnie sie ostatnio zdazylo. ;-)
Pozdrawiam,
Parteq
Dźwiek może być głośny, ale poczęści od jego częstotliwości zależy, czy jest dokuczliwy. Pomiary wykazałyby pewnie niewielkie różnice w głośności obu migawek, jednak już po pierwszym klapnięciu 20D zauważyłem, że ten dźwięk nie jest "przyjemny" dla ucha. Nawet żona zwróciła na to uwagę. Cóż, jak napisałem wcześniej, grunt, by dobre zdjęcia robił, jak odpalę tanka, to zobaczę pierwsze efekty...
a na serio, ciekaw jestem czemu nie dali takiej obudowy jak nowe czarne szkła Canona, byłaby dużo lepsza, a jeszcze lepiej jak obiektywy Sigmy EX, jak biorę go teraz w ręce, a Sigmę mam jako KITa, to różnica jest kolosalna, Sigma jest wręcz milusia...
Tytus, to wyjdzie w praniu, ale ... mylisz się :grin: . Pokrycie 20D jest dużo bardziej wytrzymałe, przyjemne i praktyczne niż to z serii EX Sigmy. Mam taką Sigmę - z podpisu - i mam 20D. Sigma jest milusieńka ale jednak w boju 20D wygrywa. A sprawdzałem w warunkach polowych :)
Dźwiek może być głośny, ale poczęści od jego częstotliwości zależy, czy jest dokuczliwy.
mam takie doświadczenia: fotografuję często w teatrze spektakle taneczne i teatru tańca (zapraszam do mojej galerii ;)) Fotografowałem w absolutnej ciszy teatru, nie porównywalnej z tą z kościoła na ślubie, bo o wiele głębszą. Fotografowałem w towarzystwie ludzi z 300D, 350D, 1Ds, 1Dmk2 i w końcu Nikona D70. Zapewniam cię, że patrząc na miny widzów 1Ds, 1DMk2 i D70 przyciągały o wiele więcej uwagi niż moje 20D. D70 nie był tak głośny ale jakoś tak klekotał, że po prostu nie można się było powstrzymać i nie obrócić. A 1Dmk2 jak walnął serię, to może i cicho ale ludzie wskakiwali pod fotele.
radziarz
01-11-2005, 21:00
Taka mi konkluzja się nasuwa po przeczytaniu komentarzy; mianowicie kiedyś ludzie robili zdjęcia Zorką 5 albo praprzodkami Zenitów i też było dobrze... Ech, onanizm ;-)
Taka mi konkluzja się nasuwa po przeczytaniu komentarzy; mianowicie kiedyś ludzie robili zdjęcia Zorką 5 albo praprzodkami Zenitów i też było dobrze... Ech, onanizm ;-)
Kiedys ludzie nie mieli amortyzatorow w bryczkach i tez bylo dobrze... Ech, postep ;)
Kiedys ludzie nie mieli amortyzatorow w bryczkach i tez bylo dobrze... Ech, postep ;)
pisali na glinianych tabliczkach? słali gołębie pocztowe? nie znali koła? pisali systemy operacyjne w notatniku?
:lol: bardzo duży LOL dla kolegi radziarza ;)
birez, załóżmy stowarzyszenie walczących z czystością ideową ;)
birez, załóżmy stowarzyszenie walczących z czystością ideową ;)
Tia, bedziemy nosic buty marki Marsz do Gwiazd i niesc kaganiec postepu ;)
My rowniez witamy na forum :roll: ...
Przemek Białek
04-11-2005, 02:54
no ja tez juz mam dzisiaj przyszedl:)
narazie moge powiedzec tyle ze po przesaidce z 300d jestem w 7-mym :P niebie