Zobacz pełną wersję : Wyprzedaż Canona 50D
Zdecydowałem się, że moją dwudziestkę zastąpię piećdziesiątką. Od miesiąca obserwuję naszą giełdę szukając okazji i jestem przerażony ogromną ilością właśnie Canonów 50D wystawianych do sprzedaży.Co o tym myślicie?
Nic nadzwyczajnego. Dla każdego korpusu przychodzi taki moment. Dodatkowo pełna klatka jest coraz dostępniejsza.
MM-architekci
03-05-2010, 21:00
Ja jestem przerazony , ze mozna byc przerazonym czyms takim :D
Tylko sie cieszyc , konkurencja to niskie ceny
katharsis
03-05-2010, 21:13
a nie zauważyłeś, jak ostatnio rozpowszechniło sie np. 5d mkII? Bo ja wiedzę ją już niemal w co drugiej stopce na CB, z własną włącznie. Nic nadzwyczajnego, fotografia przestaje być dyscypliną elitarną.
Ja tam jestem bardzo zadowolony że wszystko tanieje. Już za 2 miesiące kupuje też 5d mk2 bo staniał i to dużo przez ten rok. A może Canon szykuje kolejny model i dlatego tak idą ceny w dół.
Bialy_92
03-05-2010, 21:38
Ja też zastanawiam się nad kupnem 50D. I tak myślę, czy nie poczekać na 60D i wtedy kupić nową 50D?? Wtedy chyba najbardziej się to będzie opłacać ;P
MM-architekci
03-05-2010, 21:58
no a przez ten czas mozna pudelkiem focic ;] ... kupuj i korzystaj
fotografia od dawna nie jest elitarna
Ceny na rynku nie są dyktowane nowymi modelami, a niskim kursem EURO, pomimo tego na ostatnich zakupach C5DMII w zestawie BOX-Kit cena niestety się zmieniła do góry i to prawie o 150 do 200 zł, co i tak Canon cały czas obiecuje podwyżkę (nie wiemy na co czeka). Cena 5DMII jest tak niska bo sporo ludzi kupuje w zestawie z 24-105, a wtedy jest taniej, dodatkowo rynek dobrze chłonie 24-105 a nie ma ich już normalnie w sprzedaży od września 2009 tylko w zestawach. Dlatego FF Canonowski tak dobrze stoi cenowo. Jeszcze żeby zrobili Cashback to by już masakra była.
Witam,
przez ostatnie 2 miesiace obserwowalem ceny 50d - tak ladnie spadala systematycznie, az tu nagle! Wczoraj przeczesywalem sklepy internetowe w poszukiwaniu 50d + 17-85 w zestawie albo samego Body 50d i zauwazylem ze ceneo.pl jeszcze podawalo stare ceny, a juz strony sklepow podjechaly o okolo 150-200 zl na cenie. Znalazlem egrzemplarz w cyfrowe.pl i zamowilem samo body jeszcze po starej cenie oraz zaznaczylem platnosc przelewem, by do poniedzialku pozyczyc na chwile brakujace 500 zl. Jesli nie kupiles jeszcze, to szukaj sklepu ktory zaoferuje Ci body ponizej 2899 zl i kupuj smialo - ja juz mam dosc patrzenia na znajomych ktorzy tym fotografuja, a ja z kompatkem biegalem;)
A ja właśnie czekam na swój cashback za dwie 50siątki;) Całe 130 funtów;)
Ja też zastanawiam się nad kupnem 50D. I tak myślę, czy nie poczekać na 60D i wtedy kupić nową 50D?? Wtedy chyba najbardziej się to będzie opłacać ;P
Ja kupiłam 40tkę gdy wprowadzano 50tkę, ale wtedy euro było po 3,50-3,60 i się mi to opłacało przez długi długi czas ;-)