Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Canon PowerShot A1100 IS

Wuzetka2010
02-05-2010, 10:26
Ma ktoś ten aparat? Godny POlecenia? Czy nie przeszkadza wyświetlacz 115000 pkt.? Bo zazwyczaj jest 230000 w innych. I mam pytanie: czy podczas kręcenia filmu mozliwy jest zoom? I czy filmy można kręcić bez ograniczenia czasowego?

michkk
02-05-2010, 17:17
Ja mam ten aparat od trzech miesięcy, jest to solidnie wykonany kompakt, szybko jak na kompakt ustawia ostrość, ekranik ma wyraźny, nawet w słońcu dobrze widać. Ilość pikseli na wyświetlaczu jest wystarczająca - i tak oglądam zdjęcia na monitorze a nie na ekraniku.
Nie można używać zoomu optycznego podczas nagrywania filmików, za to nie trzeba super szybkiej karty pamięci aby płynnie nagrywać filmiki, ja kupiłem zwykłą 8GB class2 sandiska za 60zł i wszystko chodzi ładnie. Filmiki nie są HD, najlepsza jakość to 640x480 pikseli 30kl/s. Jeśli chodzi o mnie to kompakty polecam właśnie canona, są poprostu solidnie wykonane, mam jeszcze Canona PowerShota a70 który ma z 7 lat i wszystko w nim działa.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zapomniałem jeszcze napisać że na karcie 8GB pojawia mi się w menu aparatu że mogę nagrać 66minut filmu w najlepszej jakości. W instrukcji pisze że plik z filmikiem nie może być większy niż 4GB więc w najlepszej jakości można nagrywać bez przerwy ponad pół godziny. Warto dodać że aparat sam ustwia światło w czasie nagrywanie filmu, mój stary canon tego nie robił.