PDA

Zobacz pełną wersję : Latawiec i G6 :) Kosmos ! :)

iczek
26-10-2005, 17:46
Niezle jaja :) za 10.000zl

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69611368

mxdanish
26-10-2005, 17:52
Bo trzeba mieć fantazję i pieniądze :lol:

bonk
26-10-2005, 23:15
kiedys tez chcialem cos takiego zmajstrowac
tyle ze z balonami i analogiem jakims
nawet prace rozgrzebalem nad zdalnym spustem
ale jakos spalilo na panewce

birez
27-10-2005, 00:43
Heh, kiedys na jakiejs stronce (tak dawno ze linka na Chiny Ludowe nie wygrzebie) widzialem opis (wraz z fotkami) jak koles zbudowal podobny zestaw z jakiegos cyfrowego kompaktu + ustrojstwa (papier, czy styropian, czy cus - skleroza) ktorym to okrecil w celach amortyzacji i chyba jeszcze ze spadochronu.
Calosc wystrzelil w powietrze.
Jakies zdjecia to nawet zrobilo ale strone konczylo zdanie +/- w tym stylu: "Obecnie zbieram fundusze na nowy aparat" :D

Wole jednak zdjecia naziemne.

kami74
27-10-2005, 08:19
To ja może nie o lataniu aparatów ale o sztuce pokrewnej. Bardzo dawno temu z kolega bardzo chcielismy zrobic zdjęcie naszej koleżance nago. Kolezanka mieszkała w 10-pietrowym bloku na 3 pietrze. Zmajstrowaliśmy ze Smieny, ołówka, gumki recepturki, i oczywiście kupy sznurka ustrojstwo do takich ujęć. kolega z lornetką i latarką siedział na dachu na przeciwko, a ja z całą maszyną na dachu bloku właściwego. Latarka służyła do dawania mi znaków kiedy aparat znajdzie się na odpowiedniej wysokosci tj. przed oknem koleżanki, a później inny sygnal tą latarką miał mi dać znać że stoi "nago' w polu widzenia obiektywu i wtedy ja miałem uruchomić odpalanie migawki. Z systemu zdalnego odpalania migawki z gumki i ołówka jestem dumny do dzisiaj ;). Muszę wam powiedzieć, że prawie wyszło tyle, ze aparat sie tak bujał, że żadan dzisiejszy IS by nie pomógł. No i kolezanka nie była nago tylko w piżamce. Mmmm.... stare dobre czasy

Czacha
27-10-2005, 13:18
ciekawe co sie stanie jak wiatru braknie :rolleyes:

Polaco
27-10-2005, 16:28
ciekawe co sie stanie jak wiatru braknie :rolleyes:
Wtedy wlasciciel takiej zabawki poczuje co to znaczy slowo grawitacja ;)