Zobacz pełną wersję : Canon PIXMA IP4000 czy IP4200? ktory wybrać?
witam
mialem na oku drukarke canon IP4000 ale ostatnio Canon wypuscil nowy model IP4200 i na stronie producenta jest tylko ten model a wczesniejszego nie ma
i nie mam jak to porownac
chcialbym sie dowiedziec czy ktos ma taka drukarke, jakie sa opinie czym sie roznia i jak wyglada sprawa z jakoscia i ktory bardziej sie oplaca kupic
z gory dziekuje za informacje
Jurek Plieth
26-10-2005, 17:12
witam
mialem na oku drukarke canon IP4000 ale ostatnio Canon wypuscil nowy model IP4200 i na stronie producenta jest tylko ten model a wczesniejszego nie ma
i nie mam jak to porownac
chcialbym sie dowiedziec czy ktos ma taka drukarke, jakie sa opinie czym sie roznia i jak wyglada sprawa z jakoscia i ktory bardziej sie oplaca kupic
z gory dziekuje za informacje
Ja mam od pół roku IP4000 i jestem bardzo zadowolony. IP4200 ma chyba inne katridże, podczas gdy te do IP4000 można kupić za psi grosz (oczywiście niefirmowe).
(oczywiście niefirmowe).Czy jakość wydruków z użyciem tych niefirmowych jest OK? Mam złe doświadczenia (co prawda z drukarkami HP) - o ile do grafiki tzw. prezentacyjnej nadawały się świetnie, to jednak wydruki zdjęć różniły sie na niekorzyść od oryginalnych.
Szczególnie zależy mi na opinii o kartridżach właśnie do IP4000, bo jestem coraz bliższy jej zakupu
no wlasnie tez sie do takiego zakupu sklaniam, pod warunkiem, ze bedzie to troche ekonomiczniejsze niz 1,25 za w sumie znaczek pocztowy (10x15 to d... nie zdjecie, ale czasem wystarczy i to).
czy jakosc wydruku jest warta zachodu?
Jurek Plieth
27-10-2005, 11:07
Czy jakość wydruków z użyciem tych niefirmowych jest OK?
Szczególnie zależy mi na opinii o kartridżach właśnie do IP4000, bo jestem coraz bliższy jej zakupu
Podobno wszystko zależy od źródła zakupu. Ja kupuję tylko z jednego źródła, które oczywiście mogę zapodać, ale nie chcę uprawiać kryptoreklamy, tym bardziej, że do jej szefa mam dużo osobistych zastrzeżeń. No więc z tegoż źródła kolory są jak najbardziej OK; jedyne zastrzeżenie budzą we mnie "odbitki" cz.b. na których czerń jest wyraźnie czarna inaczej niż na oryginalnym kartridżu canonowskim.
Jurek Plieth
27-10-2005, 11:08
czy jakosc wydruku jest warta zachodu?
Jest na tyle dobra, że zdjęcia kwalifikują się wręcz na wystawę, gdyby nie ten mały format ;-)