PDA

Zobacz pełną wersję : Wbudowana lampa błyskowa w trybach

monterio
18-04-2010, 14:48
Witam Wszystkich.

Wczoraj zakupiłem aparat Canon 350D dwuletni i martwi mnie jedna rzecz. W trybach: Pełna automatyka, portret, plener, makro, ruch, noc po naciśnięciu przycisku odpowiadającego za otworzenie lampy błyskowej, ona się nie otwiera. W trybach: A-dep, M, Av, Tv i P jest wszystko ok. Stąd moje pytanie tak ma być czy jest coś popsute ?

Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedz.
Monterio

Bogdan56_Ch
18-04-2010, 14:58
Lampa otworzy się automatycznie po naciśnięciu spustu migawki, ale tylko wtedy kiedy będzie to konieczne.

APP
18-04-2010, 15:10
(...) kiedy będzie to konieczne

Raczej "kiedy aparat uzna to za konieczne" :wink:

A dla autora wątku polecam stronę 96. instrukcji obsługi aparatu.
Przy okazji lektury dowiedzieć się można, np. że w trybie krajobrazowym, sportowym i "bez błysku" apara nie włącza lampy w ogóle.

monterio
18-04-2010, 15:11
Ok, czyli to znaczy ze wszystko jest ok i mam się nie przejmować, tym że po naciśnięciu przycisku ona nie reaguje ?

APP
18-04-2010, 15:11
"aparat" ... ech...

monterio
18-04-2010, 15:18
APP nie nabijaj postów :P. Co do instrukcji to z chęcią bym przeczytał jak bym ją miał. Na razie mam sam aparat, resztę bambetli dostane w poniedziałek.

mxw
18-04-2010, 15:31
nikt tu nie nabija postów, kolego (tylko na forum jest problem z edycją). a instrukcję możesz ściągnąć z sieci (poszukaj, choćby na tym forum), i trochę dziwi mnie, że wcześniej tego nie zrobiłeś (np. jakiś miesiąc przed kupnem aparatu).

APP
18-04-2010, 15:32
Tlumaczenie marniutkie, marniutkie, a i dowcip niezbyt "przystojny".

Instrukcję wypada przeczytać "przed", a w tym wypadku jest ona do znalezienia bez najmniejszego problemu w sieci np. TU (http://instrukcja.pl/i/canon_350d_2) (pierwszy wynik z google). Dla pobudzenia wyobraźni - gdyby instrukcje służyły do czytania "po", to ogólnoświatowy przyrost naturalny byłby pewnie nieco mniejszy.

roshuu
19-04-2010, 00:20
Sprawdz te tryby np. w pokoju wieczorem, jesli lampa sie nie otworzy to.. hmm masz problem.