PDA

Zobacz pełną wersję : 550d a video ???

davero
14-04-2010, 02:00
Witam czy ktoś może testował ten aparat pod video ?

czy da się ustawiac ręcznie przysłone podczas filmowania ? iso ? balans bieli ?
wiem ze focus jest tylko ręczny ...

pozdrawiam

MariuszJ
14-04-2010, 07:10
Balans bieli ustawiasz, inne parametry również (bo ekspozycję masz w dwóch trybach auto i manual).

Focus jest nie tylko ręczny, możesz korzystać z CDAF (ostrzenia na matrycy w trakcie filmowania). Trochę to kiepsko działa, bo nie jest najszybszy i musi często "przelecieć" spory zakres. Na MF można osiągnąć dużo lepsze efekty.

davero
14-04-2010, 12:41
Tak wiem dzisiaj mialem okazje pobawic sie w sklepie ... niestety krotko ale podstawy znalazlem.
Mam pytanko jeszcze jak wygląda sprawa video jakości do canona 7d robilem pare krotkich filmow 550d zajmuja one kupe miejsca. (ale mogę je obrabiac bez konwersji w premiere dzięki temu.) Czy 7d ma autofocus ? ( w zasadzie jest mi to nie potrzebne bo chciał bym wykorzystac 550d do ujęc a nie do kręcenia ciągłego filmu z zomowaniem. Generalnie czy jest różnica w jakośći video jeśli jest to jaka ? - na youtubie ciężko zobaczyć. Czy aliasing też jest widoczny w 7d

Pozdrawiam

z tego co wiem najlepiej wypada panasonic lumix gh1, no ale te mikro 4/3 ;/

MariuszJ
14-04-2010, 12:57
Z dotychczasowych komentarzy nie widać specjalnych różnic w jakości filmów między 550d a 7d.

allxages
14-04-2010, 22:24
no ale te mikro 4/3 ;/

i?

foobar

KvM
18-04-2010, 12:42
imho możliwości video są w 550D całkiem niezłe. W stosunku do 7D ma dodany tryb cropa.
Wygląda to może nie imponująco jeśli chodzi o jakość, ale jednak daje spore możliwości.
Poniżej przykład - boćki były odległe ode mnie o ok 150m.
http://www.youtube.com/watch?v=9ZuZkdRtjs0