Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [Warszawa] Canon-Foto-Klub - Plener kwietniowy

dark4blade
09-04-2010, 21:17
Witam wszystkich!
Mamy już prawie środek kwietnia. Czyli czas, kiedy symptomy post-świąteczne u większości, jak sądzę, minęły :mrgreen:. Myślę że to najlepszy czas zorganizować kolejny plener ;-).
Tematem będzie błyskanie lampkami w terenie, czyli tak zwane "strobistowanie", z ukierunkowaniem na portrety.
Termin: wstępnie 18 kwietnia, niedziela, południe. Oczywiście termin może ulec zmianie ;-).
Do omówienia mamy następujące rzeczy:
1- Zabawę musimy sobie organizować sami. A szczególnie do tej będziemy potrzebować sprzęt. Więc proszę o napisanie kto co może wziąć ze sobą do zabawy. Chodzi o lampy, wyzwalacze radiowe/fotocele, blendy, statywy z uchwytami pod lampy systemowe, parasolki, softboxy, filtry żelowe itd. Słowem rzeczy do strobistowania.
2- Raczej w ścianę błyskać nie będziemy, więc jeżeli ktoś ma kogoś kto może być modelką/modelem, to też proszę o zgłoszenie.
3- Gdzie? Czyli propozycję miejsca do pleneru.
4- Pogoda. Jaka będzie w dniu pleneru. Jak będzie jakaś zła to dobrze by było obmyślić plan "B"... Może zna ktoś jakiś zadaszoną fajną budowę, gdzie można legalnie przyjść i robić foty?
5- Ostatnia ale bardzo ważna rzecz. A mianowicie - wiem, że niektórzy z nas mają sporo sprzętu do błyskania. 2 statywy, parasolka, softbox i już jest co dźwigać, a nie zapominajmy o aparacie. Więc jeżeli by ktoś mógł zaoferować "przewóz" tych osób to było by bardzo miło :).
Myślę że punkty są w dobrej kolejności i pozwolą nam na przedstawienie sprawy na czym stoimy ;-). W zależności od tego ile mamy "błyskotek" i modelek będziemy mogli podzielić się na mniejsze grupy.
Wszystkie uwagi i sugestie mile widziane :mrgreen:.

Ja ze swojej strony mogę zaoferować 580ExII, blenda 120cm sunfire/white. Mogę też wziąć 2 statywy oświetleniowe (można się umówić że jeden bierze statywy, a drugi uchwyty do lamp + powiedzmy soft lub parasolkę. Tylko uważać żeby potem nie poplątało się kto z kim o co się umawia :D). Mam też parasolkę transparent i srebrną, chyba po 75cm.

dinderi
18-04-2010, 00:29
Będzie ktoś, gdzie, o której? Czy w związku z jutrzejszym pogrzebem Prezydenta temat nieaktualny?

dark4blade
18-04-2010, 13:33
Będzie, ale pod wieczór, 17-17:30, - http://www.starz.pl/canon/index.php?PHPSESSID=racavuq265fiab5qnmc9bi7220&topic=57.msg1746#new

Ernest_DLRS
18-04-2010, 15:59
Plener jest, są 2 modelki i spotykamy się o 17-17:30 pod Kolumną Zygmunta na Starówce.

dinderi
18-04-2010, 21:54
Echhh, szkoda, że dopiero teraz doczytałem :( Może następnym razem.

szymura
19-04-2010, 21:30
http://www.starz.pl/canon/index.php?topic=57.msg1767#new

mała relacja

Ernest_DLRS
20-04-2010, 20:34
Oby częściej (:

MusicMan
02-05-2010, 13:02
Są tutaj chetnie na wypad w wawe/okolice do pofocenia? We 2-3 osoby zawsze razniej i pomyslow wiecej...